Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

După ce a văzut publicul de la Cluj, Cristian Tudor Popescu i-a făcut o propunere lui Ion Țiriac

Fotografii de Manases Sandor/Inquam Photos

Simona Halep le-a învins pe Viktorija Golubic și pe Patty Schnyder, iar Irina Begu pe Timea Bacszinsky, însă dincolo de spectacolul de pe teren a mai fost ceva care i-a atras atenția jurnalistului Cristian Tudor Popescu la Fed Cup: publicul de la Cluj care a reacționat formidabil. 

„Aproape că aș spune că n-am văzut la București, de-a lungul anilor, un public atât de cald, atât de implicat, de entuziast, cum este publicul de la Cluj și de aceea i-aș face o sugestie lui Ion Țiriac: să își mute turneul, cel care se desfășoară acum la Budapesta, Open-ul României, și care nu se mai poate desfășura acum în București pe Arenele BNR din motivele știute, i-aș sugera lui Ion Țiriac să discute cu autoritățile locale, cu Primăria Clujului și să organizeze Open-ul României la Cluj. Cred că merită Clujul asta și merităm noi toți, iubitorii de tenisului din România, să avem din nou atât Openul României, cât și turneul WTA care s-a organizat la București în ultimii ani în niște condiții improprii, uneori triste, să fie mutat și el la Cluj! Să facem capitala tenisului românesc la Cluj, dacă Bucureștiul nu e în stare!”, a declarat jurnalistul la Digi24.

Cristian Tudor Popescu crede că nu e nicio surpriză în faptul că România a câștigat competiția cu Elveția, pentru că Simona Halep a întâlnit două jucătoare cu mult sub nivelul ei, iar Timea Bacsinszky, adversara Irinei Begu, a fost într-o stare fizică modestă

Fed Cup 2018

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • V-ați întrebat vreodată ce ar merita Bucureștiul?
    • Like 0
  • Cluj-Napoca este cel mai civilizat oras din Romania! Bag mana in foc! Este vorba despre respect de sine si de semeni! Aici foarte rar ai sa vezi lucruri facute pe jumatate!
    • Like 0
  • totusi sa intelegem ceva. clujul e asa pentru ca are ceva infrastructura pe acolo si investeste cu cap ceva bani sunt foarte multe orase mari in romania care ar avea potentialul clujului, dar nu pot. de exemplu iasi, timisoara, constanta si altele. in loc sa se construiasca o sala polivalenta la iasi sau timisoara sau constanta se construiesc stadioane in sate uitate de lume. si sa nu mai vorbim cum moldova este izolata de restul lumii. sunt sigur daca o autostrada prin moldova ar muta tot avantul economic din zona transilvaniei cateva sute de kilometri mai la est si odata cu asta si ceva bani, bani care investiti cum trebuie ar scoate in evidenta nu doar minunatii clujeni si ce de treaba sunt ei. cand vezi doar un exemplu nu trebuie tratat ca si cum ar fi cel mai bun.
    • Like 1
    • @ Cornelia Sericiuc
      sa ne lamurim de la inceput..e gresit ca, un oras ca Clujul este o exceptie in Romania, intr-un domeniu atat de important ca sportul. In restul lumii civilizate, capitala unei tari este cea care are, cel mai bine dezvoltate - infrastructura si facilitati - pe orice domeniu, si apoi, orase cheie( in ordine ca marime si importanta). Romania este din acest punct de vedere o exceptie, neplacuta, Si as mai adauga un comentariu-intrebare...valabil la toate articolele scrise, sau inca nescrise... avnad in vedere toate vizitele facute de orice politician cu sau fara influenta din romania, de orice cetatean, indiferent de apartenenta la o clasa sociala sau alta - spre vest, cam 1500-2000 de km dupa granitele tarii, bai fratilor, dar chiar nu ati reusit sa invatati nimic ? Sau doar va faceti ca ploua, si la intoarcere ne luati de prosti pe toti ? Daca vreti clarificari si detalii, va explic, cu drag, mai pe larg
      • Like 0
  • Mai bine am muta, naibii, cu totul capitala la Cluj. Bucureştiul este un jeg. Asta o spune un regăţean.
    • Like 5
  • Clujul oricum este peste Bucuresti in multe privinte. Cu manager Boc, ala injurat de toata lumea chiar si la 10 ani de la criza economica... Iar Ardealul este mult la politete, civilizatie si omenie fata de Sud. Atentie, asta o spune un bucurestean de 3 generatii.
    • Like 7
    • @ Radu Andrei Malica
      si Vasluiul e peste Bucuresti. E doar ca ei nu-și controleaza mersul când coboară din mașina așa ca bucurestenii. Ei mai intâi se uită la cauciucuri bucuestenii se uită in zaaare si isi indreapta spatele puțin. Cam atât!
      • Like 1
    • @ Radu Andrei Malica
      S-ar putea sa fie vorba mai mult de oameni decat de Boc... Nivelul educatiei in Cluj este cu totul altul -> nu ajunge primar una ca Firea
      • Like 4
    • @ Seba Micu
      E și una și alta. Aduceți-va aminte ce jos era Clujul in perioada Funar
      • Like 2
    • @ Seba Micu
      Stai linistit, a fost Funar primar acolo. Mult timp. Eu am stat 9 ani in Cluj exact in vremea lui (5 in facultate, 4 dupa), dar e un secol de atunci - chiar daca sunt doar 20 de ani. :-) Apropo de Funar o poveste care circula in epoca in Cluj era ca i-a refuzat pe cei de la Metro sa deschida magazin in Cluj pentru ca actionarii firmei care avea franciza erau de o anumita nationalitate! Asa ca Metro in Cluj e construit pe teritoriul comunei invecinate - Floresti. Si plateste, desigur, impozite acolo. Asa circula vorba atunci. In sfarsit...
      Cred ca totusi conteaza mult cine ii coordoneaza pe oameni. Sunt ardelean si oricat m-ar flata parerea buna a bucurestenilor despre noi comparativ cu ei insisi, nu cred in diferentele care se fac intre Ardeal si Regat. Oamenii sunt la fel peste tot, conteaza enorm cum sunt condusi.
      • Like 2
  • Cred ca e CEA MAI TARE remarcă facută de musiu CTP în ultimii ani. Fara sa exagerez. Că tot il blamau in stanga si-n dreapta că o dă pe ...emoționale. Uite aici exemplu făra emoții
    • Like 0
  • Jur ca m-am gandit si eu la asta urmarind meciurile de ieri si alaltaieri. In conditiile in care exista Sala Polivalenta si Sala Sporturilor, cu un program de maxim 4 meciuri pe zi in fiecare din aceste locatii faci o competitie simplu plus dublu intr-o saptamana. In plus salile sunt apropiate si tot in zona exista numeroase terenuri de tenis care pot fi inchiriate pentru antrenamente plus sala facultatii de sport din parcul Hatieganu care poate fi folosita in acelasi scop. Atat turneul ATP cat si WTA pot fi organizate la Cluj. Exista categoric logistica necesara.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult