Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

După ce l-au ales pe primarul care a decedat din cauza Covid, mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus la mormântul lui și au sărbătorit cu lumânări victoria

Ion Aliman, care era primar în Deveselu din anul 2012, a fost ales din nou în funcție, deși a decedat pe 17 septembrie, la spitalul Colentina din București, din cauza complicațiilor produse de infecția cu Covid-19.

La data decesului, buletinele de vot fuseseră deja tipărite, iar alegerile și-au urmat cursul: peste două treimi din locuitori au votat cu primarul care murise - 1.020 din 1.600 de alegători. În aceste condiții, alegerile vor fi reluate.

Un reportaj Digi24 arată cu și-au motivat cei din comună decizia de a vota o persoană care nu mai este în viață. „Pe dânsul l-am votat, noi ţinem mereu de dânsul”, a spus o localnică. „A fost bun, din cauza asta”, a explicat altcineva.

În noaptea de după scrutin, alegătorii din Deveselu s-au dus cu lumânări la cimitir, pentru a-l omagia pe defunctul primar, proaspăt ales în funcție, arată o înregistrare publicată de România TV.

„Este victoria dumneavoastră v-o dedicăm. Și la viitoarea, tot pe dumneavoastră punem.. Să știți că o să fiți mândru de noi. Știm că de acolo, de sus, ne vegheați”, se poate auzi pe filmare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • profun check icon
  Doamnelor Iuliana Stoica-Diaconovici și Delia MC, vreți să fiți spirituale dar nu sunteți și ... subestimați înțelepciunea localnicilor.
  Oamenii au procedat și corect și logic și pragmatic.
  Dacă nu-l votau, câștiga contracandidatul de la alt partid. Așa, alegerile trebuie reluate și are șanse să câștige tot unul de la partidul pe care îl susțin ei.
  • Like 0
 • Asta zici ca e dintr-un film de Emir Kusturica! Fictiune magica!
  • Like 4
 • Delia MC Delia MC check icon
  La viitoarea nu va mai fi pe liste, numai psd învia morții la alegeri.
  Bine, până atunci să facă ședințe de spiritism la primărie: invocam spiritul primarului să ne spună ce să facem. Ion Aliman Mare Spirit.
  Dumnezeu să-l ierte, dar oamenii ăia sunt de tot râsul...
  • Like 3


Îți recomandăm