Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

După ce ministrul Finanțelor a anunțat o plafonare a contribuțiilor la sănătate pentru românii cu venituri mari, premierul Cîțu vorbește de mai multe „variante” de lucru

Florin Cîțu - masină - Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat, luni, că analizează mai multe variante pentru reducerea costului contribuţiilor la sănătate.

„Sunt mai multe variante la care ne uităm pentru a face costul acestor contribuţii (la sănătate - n.r.) să fie cât mai mic pentru români. Vom prezenta mai multe variante. Eu mă gândeam, şi aceasta este o variantă, cumva să arătăm o reducere a contribuţiilor până în 2024 pentru pensii, un plafon, şi această variantă ştiţi că a existat în România până în 2017. Astăzi există plafoane pentru anumite categorii, ne uităm la toate aceste variante, dar rezultatul final este acela că vrem ca acest cost să fie mai mic pentru cetăţeni.(...) Noi vrem ca toată lumea care primeşte salariu în România să plătească o contribuţie mai mică. Asta este ceea ce vrem să facem", a afirmat Cîţu, la sediul PNL, întrebat în legătură cu afirmaţiile ministrul interimar al finanţelor Dan Vîlceanu privind necesitatea introducerii unui plafon pentru contribuţiile la sănătate, scrie Agerpres.

Citiți și:

Florin Cîțu a adăugat că există scenarii pe care autoritățile lucrează, iar măsura reducerii contribuțiilor va fi luată astfel încât să nu existe un impact asupra deficitului.

Premierul interimar a spus că anul acesta au fost „încasări mai bune” la bugetul de stat. „Am luat peste 2 miliarde de lei de la bugetul de pensii, pentru că aveam încasări mai bune şi deficitul de fapt a fost mai mic. Mergem pe aceeaşi strategie, încasările sunt mai mari la buget, avem creştere economică, astăzi au venit cifrele îmbunătăţite pentru prima parte a anului - aproape 14% creştere economică. Încasările sunt mai mari cu aproape 9 miliarde de lei, deci sunt lucruri pe care putem să le facem şi nu vom afecta deficitul bugetar. Din contră, vom arăta o scădere a deficitului bugetar", a spus Cîţu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu mai ai timp. Zbori curind. Cale bătută.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult