Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Nevaccinată, cântăreața de muzică lăutărească Viorica de la Clejani a ajuns în spital: „Am fost o proastă. În viața mea nu mă mai iau după lume”

Viorica și Ioniță de la Clejani

Cântăreața de muzică lăutărească Viorica de la Clejani a povestit recent la ProTV experiența sa din spital, după ce a fost diagnosticată cu Covid. Artista a recunoscut că până „în ultima secundă”, nu a crezut că există această boală, pentru că spune că obișnuia să răcească des. 

Ea mărturisea, în trecut, că se va vaccina anticovid doar dacă va fi obligată. „Dacă sunt obligată să mă vaccinez, mă vaccinez. Dar dacă a durat 18 ani să faci un vaccin pentru hepatită, asta e o gripă. Nu se mai numește gripa aia veche, este COVID-19. Eu nu cred în așa ceva. Te îmbraci bine, nu răcești”, declara în ianuarie anul acesta Viorica de la Clejani pentru XNS, la Antena Stars.

Cântăreața a spus zilele trecute la emisiunea lui Măruță că a stat internată zece zile la Spitalul „Matei Balș”, unde medicii au anunțat-o că unul dintre plămâni îi era afectat în proporție de 30%, și că dacă mai stătea acasă ar fi murit. 

„Măruță, am văzut o fată de 30 de ani care a decedat, din păcate. Că ce fac oamenii…se duc la spital și semnează pe propria răspundere că se tratează acasă. Și eu așa am crezut. Nu am bănuit nicio clipă că mă vor interna. Dacă mai ai o boală, este și mai greu. Și mie mi-au găsit ficatul vraiește. Am văzut cum puneau oamenii în saci, trăgeau fermoarul ăla și gata. Altul care abia mai respira, în timp ce altcineva țipa”, a povestit artista, potrivit ȘtirileProTV.

„În viața mea nu mă mai iau după lume. Când am văzut masca aia de oxigen pe față…aoleu, Ioniță, m-am dus dracu. Mă omoară aștia pe aici. Masca de oxigen nu te omoară, așa cum spun oamenii. Așa credeam. Salut toți medicii care au avut grijă de mine. Îmi cer scuze față de mine, că am fost o proastă, față de doctori, care au studii”, a mai spus Viorica de la Clejani.

„Doamne, îți mulțumesc din suflet că m-ai adus acasă lângă familia mea și lângă cățeii mei, la căsuța mea… Off, tare bine e să fii sănătos! Iubiți-vă! Respectați-vă! Fiți fericiți, că într-o secundă vă duceți… când nici nu vă gândiți. Cel mai urât lucru este să fii o legumă la pat. Urăsc lucrul ăsta. Să avem sănătate cu toții, că vin vremuri grele”, a scris artista pe Instagram.

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce să înțelegem din acest articol? Că vaccinurile vor salva omenirea de covid? Nu ați aflat câți vaccinați cu ”schemă completă” (retrogradată între timp la ”a doua doză”) s-au îmbolnăvit grav? Nu vă uitați la știri? Singura certitudine pe ne-o oferă vaccinurile este că companiile producătoare fac profituri uriașe.
  • Like 0
  • @ Razvan Zamfir
   Nu ati aflat cati din cei imbolnaviti sau morti erau nevaccinati? Nu e vorba de certitudini, nimeni n-a pretins asa ceva. Vaccinarea in masa reduce semnificativ numarul de imbolnaviri si sansa aparitiei unei noi tulpini a virusului. Foarte bine, sa faca profituri uriase, le merita, uitati ca in vestul Europei situatia e mult mai buna pentru ca un procent mult mai mare al populatiei s-a vaccinat.
   • Like 0
  • @ Razvan Zamfir
   Informatia ca majoritatea vaccinatilor fac forme usoare spre medii nu pare sa ajunga pana la voi. Doar aceea ca si vaccinatii se imbolnavesc. Faptul ca raportul mortilor din motiv de covid este de 1 la 9, categoric in defavoarea nevaccinatilor, nu pare sa va puna pe ganduri. Retineti doar ca mor si cei vaccinati. De parca vaccinul ar trebui sa ne asigure nemurirea! Luati dintr-un intreg niste bucatele pe care le supradimensionati, pana cand denaturati tot intregul. Pana in momentul cand realitatea da peste voi.
   • Like 1
  • @ Razvan Zamfir
   Razvan Zamfir scuza-mi te rog exprimarea dar esti batut in cap. Daca nu te vaccinezi tu nu mai fac companiile farmaceutice profit... Ai descoperit gaura la covrig si vei falimenta companiile farmaceutice. Vaccinurile au fost achizitionate deja de Citu, 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, contractele semnate, profit realizat, asa ca sper sa iti dai seama ce de am folosit exprimarea de mai sus la adresa ta.
   • Like 1
 • Din nou, poza spune mai mult decât articolul, deși Mândruță n-a fost în cadru. Viorica este cea mai bună guristă în viață, o spun sincer, păcat că i se iau interviuri și este băgată în seamă, ba chiar este propulsată ca trendsetter, e drept pentru o categorie, aici a nevaccinaților. Hai să vă spun cum s-ar fi vaccinat 80%: vaccinul trebuia să fie raționalizat, pe cartelă, nu trebuia să fie pe toate gardurile. Pariez că printre primii vaccinați erau Viorica din Clejani... Toți ar fi dat zile de la ei: ”... și-aș da zile de la mine să pun Pfizerul în mine” ar fi fost cea mai de succes cântare! Dacă vaccinul s-ar fi dat pe sub mână, nu la liber, 80% dintre români ar fi fost vaccinați în 3 luni de zile!
  • Like 9


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult