Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

După Sibiu, Constanța. Moda protestelor tăcute în fața sediilor PSD se întinde în țară

Protest inedit la Constanța

(Foto: Facebook / USR Constanța)

Protest inedit la Constanța. După ce la Sibiu a fost organizat un protest care marți seara intrase în a 35-a oră de desfășurare, în fața sediului Organizației Județene a PSD, cu mesajul „vă vedem”, pe Facebook a apărut o imagine cu doi tineri ce stau pe scaune în fața sediului filialei PSD din Constanța.

„În perioada următoare membrii USR și alţi constănţeni care ni se vor alătura, vor vizita sediul PSD Constanţa, zilnic, doi câte doi, pentru a trage încă un semnal de alarmă asupra modificărilor legilor justiţiei care afectează statul de drept și parcursul european al României.

Am ajuns într-un moment critic, un moment de cumpănă, în care atitudinea sfidătoare a coaliției PSD-ALDE nu mai poate fi tolerată, în care aceștia ignoră cu desăvârșire mesajele miilor de oameni din stradă și avertismentele organizațiilor internaționale, votând cu dispreț legile justiției, fără dezbateri în Parlament”, se arată pe pagina de Facebook a USR Constanța.

(Foto: Facebook/USR Constanța)

Ulterior, cei doi au fost înlocuiți de o altă persoană.

„Alex s-a alăturat acţiunii noastre și va rămâne în faţa sediului PSD până la ora 7.00. După cum vedeţi provizii are destule, suportă frigul și rezistă. Mâine vin întăriri”, se arată într-o altă postare pe același cont de Facebook.

(Foto: Facebook/USR Constanța)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult