Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

El e Diego, „țestoasa care a făcut atât de mult sex”, încât și-a salvat specia de la dispariție

Țestoasa Diego a trecut de vârsta de 100 de ani, dar este „foarte activ din punct de vedere sexual".  Diego este o țestoasă mascul din arhipelagul ecuadorian Galapagos, și a reușit să-și salveze specia de la extincție, fiind tatăl a peste 800 de pui, relatează AFP, citat de Agerpres.

„El a contribuit enorm la repopularea insulei Espanola unde trăiesc progeniturile sale", a declarat pentru AFP Washington Tapia, consilier al Parcul Național din Galapagos (PNG) pentru prezervarea țestoaselor.

Masculul din specia Chelonoidis hoodensis, cântărește aproximativ 80 de kilograme, are 90 de centimetri lățime și circa 1,50 metri lungime. El poartă numele grădinii zoologice din San Diego de unde a fost adus în 1976, potrivit Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Nu funcţionază şi la oameni? Pentru salvarea speciei, nu pentru altceva...
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult