Sari la continut
alt

Alexandra Gătejcheck icon

Este fondatorul Societății Omului Sănătos și al programului „Mergem împreună”. Instagram & facebook: societateaomuluisănătos


Articole publicate check icon

Rucsandra Hurezeanu

Arată mereu ca “scoasă din cutie” și în prezența ei îți dai seama că se îngrijește din convingere, nu de ochii lumii și nu pentru că este imaginea brandului pe care l-a creat. Spune că frumusețea fizică se cultivă și înseamnă mult mai mult decât cremele pe care le folosești, sportul practicat intens sau ce mănânci. Toate la un loc contează dar cel mai important e să te simți bine în pielea ta, să râzi mult și să-ți cauți împlinirea. Foto: Facebook/ Rucsandra Hurezeanu

Citește mai mult

Puglia

„Pasiunea mea pentru restaurare vine de la tatăl meu care a scris o carte despre castelele din Puglia, regiunea din care provin. Îi plăcea să facem plimbări prin împrejurimi, să vorbim și să-mi explice semnificația locurilor și importanța conservării. Dragostea mea față de restaurare și conservare s-a consolidat, mai târziu, când am ajuns să studiez la Facultatea de Arhitectură din Florența”, spune profesorul Maurizio De Vita.

Citește mai mult

Fitfluencer

O zi din viața unei asemenea zeități începe cu 30 de minute obligatorii de ceva fizic - yoga, sfori, pilates sau ceva mai tare - urmate de un mic dejun care obligatoriu conține lapte de migdale sau mazăre făcut în casă și alte lucruri cât mai bio aranjate obligatoriu instagramabil. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Daniel Miller

„Adesea considerăm că ceea ce a fost înainte de digital era natural, iar ce este acum e mai puțin natural. De fapt, pentru antropologi, naturalul nu a existat niciodată, pentru că tot ce facem se încadrează dintotdeauna în etichetă. Până și modul în care vorbim este marcat de foarte multe constrângeri”, spune profesorul Daniel Miller o somitate a antropologiei mondiale, fondatorul programului de antropologie digitală al University College London (UCL)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Alessio Fasano

„Nașterile preponderent prin cezariană, consumul de antibiotice, mâncarea în exces, procesele rapide de prepararea pâinii și a mâncării în general (stilul de viață occidental) au dus la o „reprogramare” a sistemului imunitar la un standard mult mai scăzut, crescând astfel exponențial stările inflamatorii și schimbând o predispoziție genetică într-un rezultat clinic.”, spune profesorul Fasano.

Citește mai mult