Sari la continut
alt

Alexandra Gătejcheck icon

Este fondatorul Societății Omului Sănătos și al programului „Mergem împreună”. Instagram & facebook: societateaomuluisănătos


Articole publicate check icon

Tată și fiu la computer

Data viitoare când o „șeimuiți” pe mama că nu știe să plătească curentul online sau vă pierdeți răbdarea cu un coleg care nu știe Canva, trageți puțin aer în piept și arătați-le. Vă faceți un bine pentru vremea când se va râde de voi că nu știți să vorbiți cu colegul robot (Foto: Getty Images).

Citește mai mult

Sergio Boschi

Nu vorbesc, nu scriu, nu citesc. Nu știm dacă au suflet, conștiință sau dacă fac judecăți critice. Par mult mai puțin dezvoltate decât noi oamenii. Și cu toate acestea ne pot reînvăța ceea ce am uitat - puterea grupului și slăbiciunea individului. Pentru că nici o albină nu trăiește singură sau doar pentru sine.

Citește mai mult

village Italy

Se ia o localitate mică de colină. Un sat pierdut între priveliști spectaculoase în care mai trăiesc poate o sută de persoane, iar media de vârstă sare de 60 de ani. De doi ani și ceva satul acela nu vede picior de turist și nimic nu se mișcă în afara perdelelor de la stradă de după care privesc localnicii în nevoie să mai vadă vreo față nouă, ceva care să le aducă puțină viață. Foto: Getty Images

Citește mai mult

Camelia Gui

„Educația pentru hrană, originile ei, cum se întâmplă să ajungă la noi în farfurie - astea ar trebui să fie parte din procesul de învățare pentru noi toți. Ar trebui să ieșim din trauma penuriei în care ne-a lăsat comunismul și să învățăm cum să tratăm mâncarea cu respect”, spune Camelia Gui, activistă implicată în proiecte care promovează respectul pentru resurse, pentru habits by Republica.

Citește mai mult