Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Elena Udrea și Ioana Băsescu, condamnate la închisoare cu executare, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Sentințele nu sunt definitive

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, iar Ioana Băsescu la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Dan Andronic, inculpat în același dosar, a fost achitat.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă, sentințele putând fi atacate la Curtea Supremă.

„În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ma intreb cum va plati beneficiarul fondurilor, dacă va plăti vreodată pentru mandatul de 5 ani câștigat cu banii obținuți ilegali. Se intreaba oare cineva, vreun procuror, daca mandatul lui Băsescu a fost legal in cazul ăsta? Între timp, fostul președinte e bine mersi parlamentar european, ne râde in față, ne dă lecții...
  • Like 0
 • Costa Rica.....ii cunoscuta de frumoasa Elena,dar,Ioana Basescu unde va decola,iar, Andronic mafiotul perfect din presa se teme ca dracul de tamaie de a doua condamnare care inseamna "beciul domnesc"-vorba lui Mazare Madagascar.
  • Like 0
 • E impresionant cum justitia asta corupta ( manipulata din umbra de Kovesi , cine altcineva ?) o asupreste pe saraca Elena Udrea. Numai pentru ca ea este cinstita , frumoasa si desteapta , ca sa nu mai vorbesc si foarte sexy... Asa este in Romania te omoara invidia. Am un mic comentariu despre preacinstitul ziarist Andronic , care unde e vorba despre spaga , apare si el in combinatie . Oricum se pare ca scapa basma curata sau cu suspendare . Poate se gaseste si pentru el un judecator sa-l puna acolo unde ii este locul.
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Numai 5 și 8 ani??
  • Like 0
 • M0sh0o check icon
  Mdeci doar 12 ani le-au trebuit inamovibilor doar ca să dea o sentință care nu-i nici măcar definitivă. Poate mai așteptăm încă pe-atât pană când inculpații o și execută și ne recuperăm și noi cumva tot prejudiciul. Ceva gen "hai să le luam toți banii infractorilor" sau ceva. Da' nu. Securicii, procurocii și inamovibilii așteaptă să se schimbe măscăricii de la putere ca să "rezolve" tocmai dosarele mai vechi de 10 ani.
  De fapt io tot timpul asta de 12 ani, am dat o foarte mica parte din salariul meu unui judecător, procuror, ofițer sau simplu pularau din DNA. Si fix degeaba. 12 ani, Lună de lună, an de an. P-ăștia toți io i-am plătit de fapt degeaba. Ani de zile. Si-s dispus să aștept să văd si ce spune curtea supremă, peste eventual alți 12 ani...
  • Like 1
  • @ M0sh0o
   Paul check icon
   In loc sa te lamentezi in târg, mai bine uita-te la partea pozitivă: in ciuda eforturilor disperate ale mafiotilor și ale uneltelor lor jegoase basisto-pesediste, Leana și Prințesa au fost condamnate cu executare. Sa crezi ca procurorii și judecătorii nu au fost influențați de presiunile pesedului din ultimii ani, e un indiciu al unei slabe legături cu realitatea.
   Altfel spus, Ok, am înțeles, ești pe felie, te-ai prins, da’ care e soluția ta?
   • Like 0
 • Da prejudiciul adus statului s-a recuperat?
  Merita pușcărie, da îmi vreau taxele și impozitele înapoi.
  • Like 2
  • @ ControlTheNarrative
   Paul check icon
   Bineînțeles ca prejudiciul trebuie recuperat. Sper ca cei care sunt la putere acum o sa facă dpdv legislativ ce trebuie făcut pentru asta.
   • Like 0
  • @ ControlTheNarrative
   Dan check icon
   Intrebare de bun simt ?
   --Daca ,tot acuza in stanga -dreapta, ca este nedreptatita ? De ce ,nu spune ,de unde ,banii ptr ,,vila care o detine , masina de lux, cu ce traieste acum ce sursa de venit,, cu ce a trait in Costa -Rica , etc, Se vorbeste ca .ar fi proprietara unei statiuni geo-tremale de langa Zalau ,anume ,statiunea Boghis ,,bai termale,stranduri etc,
   • Like 1


Îți recomandăm