Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Elon Musk, despre discuțiile cu Sam Bankman-Fried, șeful gigantului cripto FTX: „Tipul ăsta minte de îngheață apele”

Elon Musk --

Foto: Profimedia Images

„Toată lumea vorbea despre el ca și cum ar fi mers pe apă și ar fi avut un miliard de dolari”, a spus Elon Musk despre Sam Bankman-Fried, proprietarul FTX, acum căzut în dizgrație. „Și asta nu era doar impresia mea”.

Elon Musk nu a pierdut timpul și a intervenit pe Twitter după ce un atac asupra platformei de tranzacționare de criptomonede FTX, ce și-a declarat falimentul, a secat sute de milioane de dolari din portofelele controlate de companie.

La doar câteva ore după ce platforma FTX a fost atacată a început vineri seara târziu, Musk a scris pe Twitter:

„Prăbușirea FTX este urmărită în timp real pe Twitter”. De asemenea, Elon Musk a răspuns la o postare a antreprenorului cripto Sam Altman cu un meme ironic al fostului CEO al FTX, Sam Bankman-Fried.

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 2:30 EST, Musk s-a alăturat unei conversații pe Twitter cu peste 60.000 de urmăritori pentru a discuta despre breșele de securitate ale FTX și atacul asupra platformei de tranzacționare de criptomonede pentru a-și împărtăși gândurile despre Bankman-Fried.

„Ca să fiu sincer, nu am auzit niciodată de el”, a spus Musk. „Dar apoi am auzit de la o grămadă de oameni care mi-au spus [că] el are, știți, sume uriașe de bani pe care vrea să le investească în afacerea Twitter. Și am vorbit cu el timp de aproximativ o jumătate de oră. Și știu că contorul meu de minciuni era roșu. Era ca și cum tipul ăsta minte de îngheață apele, asta a fost impresia mea.”

Elon Musk a continuat cu dezvăluirile despre platforma de tranzacționare cripto, FTX

„Toată lumea vorbea despre el ca și cum ar fi mers pe apă și ar fi avut un miliard de dolari”, a spus Elon Musk despre Sam Bankman-Fried, proprietarul FTX, acum căzut în dizgrație. „Și asta nu era doar impresia mea. Tipul este pur și simplu… ceva nu este în regulă, nu are capital și nu va reuși. Aceasta a fost previziunea mea”, a adăugat Elon Musk despre șeful FTX.

De asemenea, Musk le-a transmis ascultătorilor că ar trebui să își păstreze criptomonedele la „rece”, nu pe platforme de tranzacționare cripto

„Aș reafirma că, dacă aveți cripto, ar trebui să le aveți într-un portofel rece cu acces direct. Nu într-un exchange”, a spus Musk. „Asta ar fi înțelept”.

Prăbușirea spectaculoasă a FTX, una dintre cele mai mari și aparent cele mai reglementate burse din lume, nu l-a făcut pe Musk să se dezică de cripto în ansamblu.

„Cred că probabil există un viitor pentru Bitcoin, Ethereum și DOGE. Nu pot vorbi cu adevărat despre ceilalți. Dar dacă ai una dintre aceste trei monede într-un portofel rece și în afara unei platforme de tranzacționare, cred că părerea mea este că funcționează bine”, a spus el.

Articol publicat pe project-e.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Elon Musk nu este în măsură să vorbească despre ”minciuni”, categoria conținând manipularea pieței bursiere, Ponzi cu crypto, chestii pe care le are în desfășurare... Interesant de urmărit valul de concedieri din bula celor care nu adaugă valoare( Meta, Tweeter, Amazon, Google...), să vedem cu ce minciuni se scot... urmează AI, autonomous cars,... nu-i așa?
    • Like 1


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult