Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Elon Musk, despre discuțiile cu Sam Bankman-Fried, șeful gigantului cripto FTX: „Tipul ăsta minte de îngheață apele”

Elon Musk --

Foto: Profimedia Images

„Toată lumea vorbea despre el ca și cum ar fi mers pe apă și ar fi avut un miliard de dolari”, a spus Elon Musk despre Sam Bankman-Fried, proprietarul FTX, acum căzut în dizgrație. „Și asta nu era doar impresia mea”.

Elon Musk nu a pierdut timpul și a intervenit pe Twitter după ce un atac asupra platformei de tranzacționare de criptomonede FTX, ce și-a declarat falimentul, a secat sute de milioane de dolari din portofelele controlate de companie.

La doar câteva ore după ce platforma FTX a fost atacată a început vineri seara târziu, Musk a scris pe Twitter:

„Prăbușirea FTX este urmărită în timp real pe Twitter”. De asemenea, Elon Musk a răspuns la o postare a antreprenorului cripto Sam Altman cu un meme ironic al fostului CEO al FTX, Sam Bankman-Fried.

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 2:30 EST, Musk s-a alăturat unei conversații pe Twitter cu peste 60.000 de urmăritori pentru a discuta despre breșele de securitate ale FTX și atacul asupra platformei de tranzacționare de criptomonede pentru a-și împărtăși gândurile despre Bankman-Fried.

„Ca să fiu sincer, nu am auzit niciodată de el”, a spus Musk. „Dar apoi am auzit de la o grămadă de oameni care mi-au spus [că] el are, știți, sume uriașe de bani pe care vrea să le investească în afacerea Twitter. Și am vorbit cu el timp de aproximativ o jumătate de oră. Și știu că contorul meu de minciuni era roșu. Era ca și cum tipul ăsta minte de îngheață apele, asta a fost impresia mea.”

Elon Musk a continuat cu dezvăluirile despre platforma de tranzacționare cripto, FTX

„Toată lumea vorbea despre el ca și cum ar fi mers pe apă și ar fi avut un miliard de dolari”, a spus Elon Musk despre Sam Bankman-Fried, proprietarul FTX, acum căzut în dizgrație. „Și asta nu era doar impresia mea. Tipul este pur și simplu… ceva nu este în regulă, nu are capital și nu va reuși. Aceasta a fost previziunea mea”, a adăugat Elon Musk despre șeful FTX.

De asemenea, Musk le-a transmis ascultătorilor că ar trebui să își păstreze criptomonedele la „rece”, nu pe platforme de tranzacționare cripto

„Aș reafirma că, dacă aveți cripto, ar trebui să le aveți într-un portofel rece cu acces direct. Nu într-un exchange”, a spus Musk. „Asta ar fi înțelept”.

Prăbușirea spectaculoasă a FTX, una dintre cele mai mari și aparent cele mai reglementate burse din lume, nu l-a făcut pe Musk să se dezică de cripto în ansamblu.

„Cred că probabil există un viitor pentru Bitcoin, Ethereum și DOGE. Nu pot vorbi cu adevărat despre ceilalți. Dar dacă ai una dintre aceste trei monede într-un portofel rece și în afara unei platforme de tranzacționare, cred că părerea mea este că funcționează bine”, a spus el.

Articol publicat pe project-e.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Elon Musk nu este în măsură să vorbească despre ”minciuni”, categoria conținând manipularea pieței bursiere, Ponzi cu crypto, chestii pe care le are în desfășurare... Interesant de urmărit valul de concedieri din bula celor care nu adaugă valoare( Meta, Tweeter, Amazon, Google...), să vedem cu ce minciuni se scot... urmează AI, autonomous cars,... nu-i așa?
    • Like 1


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult