Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au primit azi elevii la proba de matematică

Evaluarea Nationala 2021

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Absolvenții de clasa a VIII-a au dat joi proba de matematică a Evaluării Naționale 2021, varianta de subiecte extrasă fiind cea cu numărul 3.

La subiectul I au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare elevii primind câte 5 puncte, scrie Edupedu. La Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, cu rezolvare de tip grilă, cu un singur răspuns corect. Iar la subiectul al treilea o serie de probleme cu răspuns deschis. Subiectele au avut un grad mediu de dificultate, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. care a declarat la TVR că la simularea Evaluării Naționale au fost 980 de note de 10 la proba de matematică.

Redăm mai jos subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții de clasa a VIII-a.

Apăsați pe imagini pentru a le vedea la rezoluție completă. Sursa: Edupedu.Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult