Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au primit azi elevii la proba de matematică

Evaluarea Nationala 2021

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Absolvenții de clasa a VIII-a au dat joi proba de matematică a Evaluării Naționale 2021, varianta de subiecte extrasă fiind cea cu numărul 3.

La subiectul I au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare elevii primind câte 5 puncte, scrie Edupedu. La Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, cu rezolvare de tip grilă, cu un singur răspuns corect. Iar la subiectul al treilea o serie de probleme cu răspuns deschis. Subiectele au avut un grad mediu de dificultate, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. care a declarat la TVR că la simularea Evaluării Naționale au fost 980 de note de 10 la proba de matematică.

Redăm mai jos subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții de clasa a VIII-a.

Apăsați pe imagini pentru a le vedea la rezoluție completă. Sursa: Edupedu.Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult