Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Evanghelia după Maria. Schimbarea la față

Cu 6-2, 6-1 pierdea la Wuhan, cu o săptămână în urmă, Simona Halep în fața Dariei Kasatkina. Acum, la Beijing, Simona a câștigat, tot la Kasatkina, cu 6-2, 6-1. De ce?

Pentru că Daria Kasatkina a rămas aceeași, Simona Halep nu. În meciul cu Sharapova, pe care l-am considerat evanghelie, adică veste bună, cel mai important pentru cariera ei, în mintea Simonei s-a spart o barieră. Acum își dă drumul, își dă voie să atace, să încerce să facă ea punctul, atunci când are ocazia, cu lovitură decisivă, nu așteptând greșeala mai mult sau mai puțin neforțată a adversarei.

Raportul loviturilor câștigătoare Halep-Kasatkina spune totul: 19-6.

Mai mult, această atitudine agresivă a Simonei a stresat-o pe rusoaică, în disperare de cauză ea încercând să răspundă cu contraatacuri, joc care nu îi este familiar și care a dus-o, spre finalul meciului, în degringoladă.

Important de notat și că aceste dese accente ofensive, cu inițiativa schimbării de direcție a loviturii, cu contre-pied-uri în care a pus-o pe Kasatkina, au „ascuns”, au compensat serviciul Simonei, care n-a mai funcționat atât de bine ca în fața Sharapovei.

Ca să ajungi nr. 1 mondial trebuie, n-am o expresie mai potrivită, să „ai față”. Până acum, cu jocul de regularitate, menit să provoace greșeala adversarei, Simona dădea impresia, chiar și la victorii mari, că îi lipsește ceva. Evanghelia după Maria ne arată schimbarea la față a Simonei. Această altă Simona cred că nu-i va mai da voie unei Ostapenko să-i „fure” victoria, de va fi s-o întâlnească în semifinală. 

Îți recomandăm

Dar sper să nu fie așa. Pentru că talentata Sorana Cîrstea, o atacantă de rasă, a arătat în meciul câștigat la fostul nr. 1 Karolína Plíšková că are și o perioadă psihică bună, fără căderile care au împiedicat-o de atâtea ori să ajungă mai sus în ierarhia mondială.

Cu „plesnitoarea” Ostapenko va fi un meci de contre tari, ca între doi boxeri fără gardă, în care Sorana are șansele ei.

O semifinală Simona-Sorana într-unul din cele 4 turnee Premier Mandatory ar fi deja o mare victorie pentru România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult