Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Evanghelia după Maria. Schimbarea la față

Cu 6-2, 6-1 pierdea la Wuhan, cu o săptămână în urmă, Simona Halep în fața Dariei Kasatkina. Acum, la Beijing, Simona a câștigat, tot la Kasatkina, cu 6-2, 6-1. De ce?

Pentru că Daria Kasatkina a rămas aceeași, Simona Halep nu. În meciul cu Sharapova, pe care l-am considerat evanghelie, adică veste bună, cel mai important pentru cariera ei, în mintea Simonei s-a spart o barieră. Acum își dă drumul, își dă voie să atace, să încerce să facă ea punctul, atunci când are ocazia, cu lovitură decisivă, nu așteptând greșeala mai mult sau mai puțin neforțată a adversarei.

Raportul loviturilor câștigătoare Halep-Kasatkina spune totul: 19-6.

Mai mult, această atitudine agresivă a Simonei a stresat-o pe rusoaică, în disperare de cauză ea încercând să răspundă cu contraatacuri, joc care nu îi este familiar și care a dus-o, spre finalul meciului, în degringoladă.

Important de notat și că aceste dese accente ofensive, cu inițiativa schimbării de direcție a loviturii, cu contre-pied-uri în care a pus-o pe Kasatkina, au „ascuns”, au compensat serviciul Simonei, care n-a mai funcționat atât de bine ca în fața Sharapovei.

Ca să ajungi nr. 1 mondial trebuie, n-am o expresie mai potrivită, să „ai față”. Până acum, cu jocul de regularitate, menit să provoace greșeala adversarei, Simona dădea impresia, chiar și la victorii mari, că îi lipsește ceva. Evanghelia după Maria ne arată schimbarea la față a Simonei. Această altă Simona cred că nu-i va mai da voie unei Ostapenko să-i „fure” victoria, de va fi s-o întâlnească în semifinală. 

Îți recomandăm

Dar sper să nu fie așa. Pentru că talentata Sorana Cîrstea, o atacantă de rasă, a arătat în meciul câștigat la fostul nr. 1 Karolína Plíšková că are și o perioadă psihică bună, fără căderile care au împiedicat-o de atâtea ori să ajungă mai sus în ierarhia mondială.

Cu „plesnitoarea” Ostapenko va fi un meci de contre tari, ca între doi boxeri fără gardă, în care Sorana are șansele ei.

O semifinală Simona-Sorana într-unul din cele 4 turnee Premier Mandatory ar fi deja o mare victorie pentru România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult