Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Evită școala fizică dacă poți, în primele două săptămâni, mai ales dacă nu ai copiii vaccinați. Școala va fi adevăratul festival de infectare în perioada următoare

scoala - copil - Inquam Photos / Casian Mitu

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Aproximativ 80% dintre părinți vor să meargă copiii lor fizic la școală, dar 70% din populație refuză să se vaccineze, iar majoritatea părinților refuză să își vaccineze sau testeze copiii, pentru a contribui la fondul de siguranță colectivă din clasă.

Este cel mai strident exemplu de mentalitate mioritică:

Să se vaccineze capra vecinului, că știu bine că fără vaccin nu se termină pandemia care omoară caprele, dar nu vaccinez și capra mea de frică, poate că are dreptate vecinul de la parter care crește castraveți, dar e expert în capre și știe sigur că vaccinul omoară caprele, nu pandemia.

De mentalitatea profesorilor care preferă să își infecteze elevii decât să se vaccineze nici nu mai vorbesc.

Despre mentalitatea autorităților e suficient să menționez eliminarea adeverinței de intrare în comunitate care ar fi putut asigura un minim de triaj epidemiologic în cel mai intens val de infectări din istoria pandemiei în România, cu o tulpinaă de două ori mai periculoasă pentru copii decât cele precedente.

Ei bine, nu le putem avea pe toate, normalitatea în pandemie este infectarea, așa încât să ne pregătim să culegem ce am semănat.

Concluzie, evită școala fizică dacă poți în primele două săptămâni, mai ales dacă nu ai copiii vaccinați. Școala va fi adevăratul festival de infectare în perioada următoare. După aceea, dacă nu a fost deja închisă din cauza focarelor sau incidenței, mediul va fi mult mai sigur.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Talibanul asta viseaza altceva decit isterii Covid?Un neica-nimeni caruia ii place sa se bage singur in seama,desi nu-i cere nimeni parerea.Nici n-ai avea de ce,e o nulitate dpdv medical.In rind cu pleiada de “ experti” Covid de care ne-am saturat toti ca de mere padurete.Get a life,nene Jurma,nu mai pune nimeni botul la prostiile tale alarmiste…
    • Like 1
    • @
      Cum e, șmechere? a avut dreptate Jurma sau nu? nu te obosi să răspunzi, întrebarea e retorică, n-aveți voi aparat să-l înțelegeți pe Jurma. Poate că-ntre timp ai și crăpat de covid...
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult