Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Evită școala fizică dacă poți, în primele două săptămâni, mai ales dacă nu ai copiii vaccinați. Școala va fi adevăratul festival de infectare în perioada următoare

scoala - copil - Inquam Photos / Casian Mitu

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Aproximativ 80% dintre părinți vor să meargă copiii lor fizic la școală, dar 70% din populație refuză să se vaccineze, iar majoritatea părinților refuză să își vaccineze sau testeze copiii, pentru a contribui la fondul de siguranță colectivă din clasă.

Este cel mai strident exemplu de mentalitate mioritică:

Să se vaccineze capra vecinului, că știu bine că fără vaccin nu se termină pandemia care omoară caprele, dar nu vaccinez și capra mea de frică, poate că are dreptate vecinul de la parter care crește castraveți, dar e expert în capre și știe sigur că vaccinul omoară caprele, nu pandemia.

De mentalitatea profesorilor care preferă să își infecteze elevii decât să se vaccineze nici nu mai vorbesc.

Despre mentalitatea autorităților e suficient să menționez eliminarea adeverinței de intrare în comunitate care ar fi putut asigura un minim de triaj epidemiologic în cel mai intens val de infectări din istoria pandemiei în România, cu o tulpinaă de două ori mai periculoasă pentru copii decât cele precedente.

Ei bine, nu le putem avea pe toate, normalitatea în pandemie este infectarea, așa încât să ne pregătim să culegem ce am semănat.

Concluzie, evită școala fizică dacă poți în primele două săptămâni, mai ales dacă nu ai copiii vaccinați. Școala va fi adevăratul festival de infectare în perioada următoare. După aceea, dacă nu a fost deja închisă din cauza focarelor sau incidenței, mediul va fi mult mai sigur.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Talibanul asta viseaza altceva decit isterii Covid?Un neica-nimeni caruia ii place sa se bage singur in seama,desi nu-i cere nimeni parerea.Nici n-ai avea de ce,e o nulitate dpdv medical.In rind cu pleiada de “ experti” Covid de care ne-am saturat toti ca de mere padurete.Get a life,nene Jurma,nu mai pune nimeni botul la prostiile tale alarmiste…
  • Like 1
  • @ antonioro
   Cum e, șmechere? a avut dreptate Jurma sau nu? nu te obosi să răspunzi, întrebarea e retorică, n-aveți voi aparat să-l înțelegeți pe Jurma. Poate că-ntre timp ai și crăpat de covid...
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult