Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Explicațiile Simonei Halep, după înfrângerea din finala de la Cincinnati: „M-am panicat și nu prea am putut să găsesc soluții”

Simona Halep - Garbine Muguruza

(Foto: Gulier / Getty Images)

Simona Halep a declarat după finala de la Cincinnati cu Garbine Muguruza că jucătoarea spaniolă „a fost prea bună” pentru ea.

„Astăzi a fost o zi foarte urâtă. Chiar dacă am arătat că am cedat, nu am cedat. Ritmul a fost un pic rapid și m-am panicat și nu prea am putut să găsesc soluții. A fost foarte cald, dar a fost și pentru ea. Am câteva bătături care mă deranjează, dar acestea sunt lucruri minore pentru o finală. Astăzi a fost prea bună pentru mine.

După această finală nu rămân cu prea multe lucruri. După acest turneu rămân cu un lucru foarte important. În primele meciuri nu am jucat foarte bine și totuși am câștigat. Au fost două meciuri foarte grele, după care am ajuns la un nivel foarte ridicat”, a spus Simona Halep în exclusivitate pentru Digi Sport.

Simona Halep a fost învinsă de Garbine Muguruza cu 1-6, 0-6 și a ratat astfel locul unu mondial. Simona Halep rămâne pe locul doi în ierarhia WTA, cu doar cinci puncte în urma Karolinei Pliskova. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Simona sufera de sindromul Dobrin.Si marele fotbalist era genial,dar cand aveai asteptari mari de la el,cand o intreaga tara astepta cu sufletul la gura sa-l vada jucand la adevarata valoare,atunci facea un joc slab.Si Simona e la fel.
  • Like 0
 • Panica din miniavionul cu care calatorea spre Cincinati este definitorie pentru psihicul Simonei și pe terenul de tenis.
  Intotdeauna se va panica în fața înaltei performanțe.
  Increderea în sine este ca un miniavion.
  • Like 0
 • Ai unghia de la degetul mic, de la piciorul stâng s-a înnegrit ....
  • Like 0
 • check icon
  Da, Simona, este OK, ești pe locul II și noi te iubim (sau nu te iubim, mă rog) așa cum ești, naturală și, uneori, cu eșecuri, alteori cu succese (ptiu, diavole, era să scriu «succesuri», oare de unde mi se trage?). A fi pe locul II mondial ori chiar pe locul o sută mondial nu e chiar de aruncat. Nu pricep de ce se agită unii, ca și cum ar fi jucat ei.
  • Like 1
 • Nu m-as hazarda pana intr-acolo incat sa spun, precum altii, ca joaca la pariuri, dar instabilitatea psihica mai ales in finale este cel putin ingrijoratoare, daca ma intrebati pe mine (stiu , nu ma intreaba nimeni). Adica, vorbind cel mai serios, cred ca are nevoie de niste specialisti care sa-i deschida mintea si sa-i scoata frica, poate sa umble un pic si la mentalitate. Acest 6-1 6-0 nu este decat un colaps psihic de proportii, este frica de nr.1, este frica de a fi castigatoare de GS. In psihologie exista aceste definitii ale fricii de succes.

  E ca si cum ar lua Real Madrid 8-0 de la Barcelona pe Santiago Bernabeu.
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult