Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Explicațiile Simonei Halep, după înfrângerea din finala de la Cincinnati: „M-am panicat și nu prea am putut să găsesc soluții”

Simona Halep - Garbine Muguruza

(Foto: Gulier / Getty Images)

Simona Halep a declarat după finala de la Cincinnati cu Garbine Muguruza că jucătoarea spaniolă „a fost prea bună” pentru ea.

„Astăzi a fost o zi foarte urâtă. Chiar dacă am arătat că am cedat, nu am cedat. Ritmul a fost un pic rapid și m-am panicat și nu prea am putut să găsesc soluții. A fost foarte cald, dar a fost și pentru ea. Am câteva bătături care mă deranjează, dar acestea sunt lucruri minore pentru o finală. Astăzi a fost prea bună pentru mine.

După această finală nu rămân cu prea multe lucruri. După acest turneu rămân cu un lucru foarte important. În primele meciuri nu am jucat foarte bine și totuși am câștigat. Au fost două meciuri foarte grele, după care am ajuns la un nivel foarte ridicat”, a spus Simona Halep în exclusivitate pentru Digi Sport.

Simona Halep a fost învinsă de Garbine Muguruza cu 1-6, 0-6 și a ratat astfel locul unu mondial. Simona Halep rămâne pe locul doi în ierarhia WTA, cu doar cinci puncte în urma Karolinei Pliskova. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Simona sufera de sindromul Dobrin.Si marele fotbalist era genial,dar cand aveai asteptari mari de la el,cand o intreaga tara astepta cu sufletul la gura sa-l vada jucand la adevarata valoare,atunci facea un joc slab.Si Simona e la fel.
    • Like 0
  • Panica din miniavionul cu care calatorea spre Cincinati este definitorie pentru psihicul Simonei și pe terenul de tenis.
    Intotdeauna se va panica în fața înaltei performanțe.
    Increderea în sine este ca un miniavion.
    • Like 0
  • Ai unghia de la degetul mic, de la piciorul stâng s-a înnegrit ....
    • Like 0
  • check icon
    Da, Simona, este OK, ești pe locul II și noi te iubim (sau nu te iubim, mă rog) așa cum ești, naturală și, uneori, cu eșecuri, alteori cu succese (ptiu, diavole, era să scriu «succesuri», oare de unde mi se trage?). A fi pe locul II mondial ori chiar pe locul o sută mondial nu e chiar de aruncat. Nu pricep de ce se agită unii, ca și cum ar fi jucat ei.
    • Like 1
  • Nu m-as hazarda pana intr-acolo incat sa spun, precum altii, ca joaca la pariuri, dar instabilitatea psihica mai ales in finale este cel putin ingrijoratoare, daca ma intrebati pe mine (stiu , nu ma intreaba nimeni). Adica, vorbind cel mai serios, cred ca are nevoie de niste specialisti care sa-i deschida mintea si sa-i scoata frica, poate sa umble un pic si la mentalitate. Acest 6-1 6-0 nu este decat un colaps psihic de proportii, este frica de nr.1, este frica de a fi castigatoare de GS. In psihologie exista aceste definitii ale fricii de succes.

    E ca si cum ar lua Real Madrid 8-0 de la Barcelona pe Santiago Bernabeu.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult