Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Simona Halep pierde finala WTA de la Doha

Simona Halep pierde finala WTA de la Doha: "A fost o săptămână obositoare după Fed Cup, dar am jucat cu inima deschisă".  La festivitatea de premiere, Halep le-a mulțumit și fanilor în limba română: "Vă mulțumesc că ați venit și m-ați susținut și celor de acasă că sunt alături de mine cu tot sufletul."

Cristian Tudor Popescu a comentat la finalul partidei: "Cu excepția ultimelor 40 de minute ale finalei, Simona a făcut un turneu foarte bun la Doha. Nu a reușit să gestioneze întreruperea trucată la 6-3, 2-0 de Mertens, care în mod evident nu avea nimic "la spate", iar în ultimele patru, cinci gameuri ale meciului Simona a dat semne vizibile de durere pe piciorul stâng, spre spate. Simona Halep merită felicitările noastre și speranța că nu are o problemă fizică prea gravă!"

SCOR: 

- Primul set: 6:3

- Setul doi: 4:6

- Setul trei: 3:6

​Simona Halep joacă finala cu numărul 34 a carierei împotriva jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (21 WTA) în ultimul act al turneului Qatar Total Open de la Doha.

Simona Halep a câștigat ambele confruntări anterioare cu Mertens și luptă pentru a câștiga cel de-al 19-lea trofeu WTA.

Partida e transmisă live de Digi Sport și începe de la ora 17:00.

Halep și Mertens s-au mai întâlnit de două ori până acum, românca a câștigat ambele întâlniri de anul trecut pe pe zgură. Mertens nu a reușit să câștige mai mult de trei game-uri în niciunul dintre meciuri.

Simona Halep Doha WTA
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Trucul nu poate fi tolerat in niciun caz , iar Simona ar trebui sa ceara oficialilor turneului ca martens sa ofere justificari si explicatii, care sa fie valide , fiindca daca acestea nu ar fi ar insemna ca Martens a inselat regulamentul . Regulamentul nu prevede posibilitatea unor « trucuri ».a niciunui truc de fapt, , ci opereaza cu nevoi reale, cu adevaruri incontestabile. Or cine inseala Regulamentul prin trucuri, este la fel de grav ca dopajul . CTP a fost prea bland, as zice. Simonaeste prea blanda de asemenea. Ea nu trebuie sa faca cadouri nimanui prin toleranta in fata trucurilor. Pauza aceea, pe langa ca a fost consecinta unei posibile minciuni, a avut un impact negativ in jocul ei. Cat timp exista aceasta suspiciune, Martens trebuiechemata sa justifice intreruperea. Daca nu o poate justifica , atunci trebuie discalificata din competitie. Regulamentul nu este tolerant, el este just. Abuzarea lui este ilegala….Cred ca Simona ar trebui sa ceara o ancheta….
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Bravo Simona! Pentru mine tu ai castigat acest turneu! Ca orice occidental lipsit de profesionalism, atunci cand vede ca pierde in fata unui "amarat" de estic, apeleaza la trucuri murdare si incepe sa se vaite, ba ca lumina e prea puternica, ba ca este prea cald, ba il doare rau spatele si trebuie sa se "maseze" la vestiare. Stau si ma intreb, daca o durea pe Mertens atat de rau spatele, cum naibii a mai putut sa continue jocul, ba chiar s-o si invinga pe Simona? Cand te doare ceva nu mai poti juca atat de bine. Din cate imi amintesc, Sharapova mai apela la astfel de trucuri urate atunci cand simtea ca matura cineva cu ea pe teren...
  • Like 0
  • @ mike
   check icon
   Trucul nu e murdar căci este perfect acoperit de regulament!
   Sigur că nu din acestă cauză a pierdut Simona... trebuie să acceptăm asta: top 50 WTA e populat de jucătoare destul de apropiate ca valoare. Și se-ntîmplă să mai și pierzi, asta e!
   • Like 0
  • @
   Sigur că trucul nu e murdar, dar nici prea curat nu e! Doar un truc pe care ITF-ul nu-l poate strunii. Problema e: de ce nu uzează şi Simona de el? Oare n-ar fi avut motive s-o facă undeva în setul 3 când adversarei îi intra mai tot?. Dar aşa e ea, Româncă, "săracă şi curată"! Poate că şi de aia o iubim! Ne confirmă năduful.
   • Like 0
 • In general, cred ca un profesionist castiga sau pierde independent de intreruperi , mai ales in fata unui jucator mai slab cotat. Dar o sustin pe Simona oricum. Este serioasa, pasionata si muncitoare. Felicitari!
  • Like 1
 • Nu a pierdut. A câștigat locul 2. Finalele sunt o loterie.
  • Like 0
 • N-a pierdut nimic. A câștigat locul 2. Asta nu e puțin lucru.
  • Like 0
 • Simo a pierdut finala de la Doha după ce Mertens a recurs la același tertip la care a recurs și Wozniacky la finala de anul trecut de la Australian Open.
  Trist!!!
  Simo rămâne Simo și mereu în inimile noastre.
  Simo rămâne printre puținele noastre bucurii în aceste vremuri.
  • Like 0
 • Deja vad " simona pare sa aiba prb cu spatele" ,...ce dracu ma ,daca pierzi ,pier cu elegantza ,nu i mai cautati scuze
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult