Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Florin Cîțu: „Sunt foarte supărat”, dar ce arată votul? De la anul va fi introdusă la școală materia obligatorie „Educație pentru viață”

Florin Cîțu - Facebook

Foto: Facebook Florin Cîțu 

Premierul Florin Cîțu a anunțat că, începând de anul viitor, va fi introdusă în școli materia „Educație pentru viață”, ca disciplină obligatorie. Șeful guvernului s-a declarat „foarte supărat” după votul din Senat cu privire la educația sexuală în școli. 

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia - și o va implementa, curricula ține de Ministerul Educației - ca de anul viitor să introducă o clasă care se va numi „Educație pentru viață”, va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care vor dori să își retragă copii de la acea clasă, vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. De anul viitor va fi introdusă educație pentru viață, decizia e luată. Ministrul Educației a găsit soluția și o vom prelua noi la Guvern. (Moderator: Sunteti supărat rău pe ce s-a întâmplat cu legea). Sunt foarte supărat pe mai multe....pentru că lucrurile trebuie să meargă înainte așa cum am spus, românii merită transparență, le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat azi cu această lege soluția a venit. Este atributul ministerului de a face curricula pentru anul viitor”, a declarat premierul Florin Cîțu la TVR.

Întrebat dacă, în calitate de senator, ar fi votat altfel decât majoritatea colegilor din Parlament, premierul a răspuns: „Da, aș fi votat altfel”.

Cu toate acestea, lista cu votul înregistrat la Senat, consultată de Hotnews, arată că inclusiv premierul Cîțu a votat pentru respingerea cererii de reexaminare făcute de președintele Klaus Iohannis.

Plenul Senatului a respins marți cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii prin care se înlocuiește sintagma „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a votat în favoarea formei legii contestate de președinte. Forma trimisă la reexaminare prevede și necesitatea acordului scris al părinților pentru ca elevii să poată studia această disciplină. Au fost 68 de voturi „pentru legea în forma inițială” din 92 de senatori prezenți, înainte de votul realizat telefonic. Senatorii PNL, PSD, UDMR și AUR au votat „pentru”, iar senatorii USR s-au abținut de la vot.

Mai jos, înregistrarea video - de la minutul 43.58:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ion check icon
    Pe poticienii romani ii doare undeva de educatia sexuala. Principaulul scop al introducerii educatiei sexuale in scoli este normalizarea homosexualitatii si ce o mai cu +. Restul sunt povesti. Si trebuie facut pasul asta?! Da, nu exista alta optiune. Ideea e ca acest lucru sa se faca cu medici, cu personal calificat altul decat cel provenit din mediul ONG! Fara ong-sti, fara mascarici!
    • Like 0
    • @ Ion
      bade ,,ioane ,,ai gandurii nepotrivite , Aceste ,,ganduri cu homo ,,sunt in mintea multor barbosi ,calugari ,popi etc,,
      ---Nu cred in nici un caz ,.ca ideia de educatie sexuala ,ar contribui la cresterea nr homalailor !!
      -- Educatia sexuala ,,incepe cu EDUCATIA ,
      -- Imi amintesc ,la scoala cand eram ,era acel curs -ora de ,,EDUCATIE SANITARA ,, unde se explicau de toate cele necesare Omului , ptr bunul mers al vietii ,inclusiv notiuni de educatie sexuala , Erau notiuni despre igiena ,inclusiv intima ,etc, Despre stilul de viata sanatos , erau lucruri foarte utile !
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult