Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Florin Cîțu: „Sunt foarte supărat”, dar ce arată votul? De la anul va fi introdusă la școală materia obligatorie „Educație pentru viață”

Florin Cîțu - Facebook

Foto: Facebook Florin Cîțu 

Premierul Florin Cîțu a anunțat că, începând de anul viitor, va fi introdusă în școli materia „Educație pentru viață”, ca disciplină obligatorie. Șeful guvernului s-a declarat „foarte supărat” după votul din Senat cu privire la educația sexuală în școli. 

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia - și o va implementa, curricula ține de Ministerul Educației - ca de anul viitor să introducă o clasă care se va numi „Educație pentru viață”, va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care vor dori să își retragă copii de la acea clasă, vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. De anul viitor va fi introdusă educație pentru viață, decizia e luată. Ministrul Educației a găsit soluția și o vom prelua noi la Guvern. (Moderator: Sunteti supărat rău pe ce s-a întâmplat cu legea). Sunt foarte supărat pe mai multe....pentru că lucrurile trebuie să meargă înainte așa cum am spus, românii merită transparență, le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat azi cu această lege soluția a venit. Este atributul ministerului de a face curricula pentru anul viitor”, a declarat premierul Florin Cîțu la TVR.

Întrebat dacă, în calitate de senator, ar fi votat altfel decât majoritatea colegilor din Parlament, premierul a răspuns: „Da, aș fi votat altfel”.

Cu toate acestea, lista cu votul înregistrat la Senat, consultată de Hotnews, arată că inclusiv premierul Cîțu a votat pentru respingerea cererii de reexaminare făcute de președintele Klaus Iohannis.

Plenul Senatului a respins marți cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii prin care se înlocuiește sintagma „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a votat în favoarea formei legii contestate de președinte. Forma trimisă la reexaminare prevede și necesitatea acordului scris al părinților pentru ca elevii să poată studia această disciplină. Au fost 68 de voturi „pentru legea în forma inițială” din 92 de senatori prezenți, înainte de votul realizat telefonic. Senatorii PNL, PSD, UDMR și AUR au votat „pentru”, iar senatorii USR s-au abținut de la vot.

Mai jos, înregistrarea video - de la minutul 43.58:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion check icon
  Pe poticienii romani ii doare undeva de educatia sexuala. Principaulul scop al introducerii educatiei sexuale in scoli este normalizarea homosexualitatii si ce o mai cu +. Restul sunt povesti. Si trebuie facut pasul asta?! Da, nu exista alta optiune. Ideea e ca acest lucru sa se faca cu medici, cu personal calificat altul decat cel provenit din mediul ONG! Fara ong-sti, fara mascarici!
  • Like 0
  • @ Ion
   Dan check icon
   bade ,,ioane ,,ai gandurii nepotrivite , Aceste ,,ganduri cu homo ,,sunt in mintea multor barbosi ,calugari ,popi etc,,
   ---Nu cred in nici un caz ,.ca ideia de educatie sexuala ,ar contribui la cresterea nr homalailor !!
   -- Educatia sexuala ,,incepe cu EDUCATIA ,
   -- Imi amintesc ,la scoala cand eram ,era acel curs -ora de ,,EDUCATIE SANITARA ,, unde se explicau de toate cele necesare Omului , ptr bunul mers al vietii ,inclusiv notiuni de educatie sexuala , Erau notiuni despre igiena ,inclusiv intima ,etc, Despre stilul de viata sanatos , erau lucruri foarte utile !
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult