Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Florin Cîțu: „Sunt foarte supărat”, dar ce arată votul? De la anul va fi introdusă la școală materia obligatorie „Educație pentru viață”

Florin Cîțu - Facebook

Foto: Facebook Florin Cîțu 

Premierul Florin Cîțu a anunțat că, începând de anul viitor, va fi introdusă în școli materia „Educație pentru viață”, ca disciplină obligatorie. Șeful guvernului s-a declarat „foarte supărat” după votul din Senat cu privire la educația sexuală în școli. 

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia - și o va implementa, curricula ține de Ministerul Educației - ca de anul viitor să introducă o clasă care se va numi „Educație pentru viață”, va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care vor dori să își retragă copii de la acea clasă, vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. De anul viitor va fi introdusă educație pentru viață, decizia e luată. Ministrul Educației a găsit soluția și o vom prelua noi la Guvern. (Moderator: Sunteti supărat rău pe ce s-a întâmplat cu legea). Sunt foarte supărat pe mai multe....pentru că lucrurile trebuie să meargă înainte așa cum am spus, românii merită transparență, le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat azi cu această lege soluția a venit. Este atributul ministerului de a face curricula pentru anul viitor”, a declarat premierul Florin Cîțu la TVR.

Întrebat dacă, în calitate de senator, ar fi votat altfel decât majoritatea colegilor din Parlament, premierul a răspuns: „Da, aș fi votat altfel”.

Cu toate acestea, lista cu votul înregistrat la Senat, consultată de Hotnews, arată că inclusiv premierul Cîțu a votat pentru respingerea cererii de reexaminare făcute de președintele Klaus Iohannis.

Plenul Senatului a respins marți cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii prin care se înlocuiește sintagma „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a votat în favoarea formei legii contestate de președinte. Forma trimisă la reexaminare prevede și necesitatea acordului scris al părinților pentru ca elevii să poată studia această disciplină. Au fost 68 de voturi „pentru legea în forma inițială” din 92 de senatori prezenți, înainte de votul realizat telefonic. Senatorii PNL, PSD, UDMR și AUR au votat „pentru”, iar senatorii USR s-au abținut de la vot.

Mai jos, înregistrarea video - de la minutul 43.58:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion check icon
  Pe poticienii romani ii doare undeva de educatia sexuala. Principaulul scop al introducerii educatiei sexuale in scoli este normalizarea homosexualitatii si ce o mai cu +. Restul sunt povesti. Si trebuie facut pasul asta?! Da, nu exista alta optiune. Ideea e ca acest lucru sa se faca cu medici, cu personal calificat altul decat cel provenit din mediul ONG! Fara ong-sti, fara mascarici!
  • Like 0
  • @ Ion
   Dan check icon
   bade ,,ioane ,,ai gandurii nepotrivite , Aceste ,,ganduri cu homo ,,sunt in mintea multor barbosi ,calugari ,popi etc,,
   ---Nu cred in nici un caz ,.ca ideia de educatie sexuala ,ar contribui la cresterea nr homalailor !!
   -- Educatia sexuala ,,incepe cu EDUCATIA ,
   -- Imi amintesc ,la scoala cand eram ,era acel curs -ora de ,,EDUCATIE SANITARA ,, unde se explicau de toate cele necesare Omului , ptr bunul mers al vietii ,inclusiv notiuni de educatie sexuala , Erau notiuni despre igiena ,inclusiv intima ,etc, Despre stilul de viata sanatos , erau lucruri foarte utile !
   • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult