Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Florin Morariu, eroul care a salvat mai multe persoane în timpul atac terorist din Anglia și decorat de Regina Elisabeta, printre protestatarii antiPSD la mitingul din Iași

Florin Morariu - rupe steag - caputura

Florin Morariu, ieșeanul care a salvat viețile a aproximativ 10-20 de persoane în timpul unui atac terorist, la Londra, în iunie 2017, și a reușit să pună un terorist pe fugă după ce l-a urmărit cu un făcăleț, s-a aflat joi la demonstrația anti-PSD care a avut loc în timpul mitingului la care a vorbit Liviu Dragnea.

El a fost surprins de reporterii Digi24 în timp ce rupea un steag cu Partidul Social Democrat.

Florin Morariu a fost decorat în luna aprilie a acestui an cu distincţia pentru curaj, din partea reginei Elisabeta a II-a, fiind pentru prima oară când o astfel de medalie este conferită unui român. „Uneori stau şi mă gândesc că şi eu, la fel ca şi ceilalţi 6-7 milioane de români care am plecat din ţara asta, nu am plecat de bine. Am plecat deoarece în România e foarte greu să-ţi mai îndeplineşti un vis”, a spus el, pentru Digi24.


Tânăr, către simpatizații PSD la mitingul de la Iași: Noi vă demonstrăm că, pe 26 mai, noi, tineretul, o să dăm jos Ciuma Roșie!

Pe de altă parte, o înregistrare video postată de Epoch Times Romania în care un tânăr - întors în țară după 5 ani în care a muncit în Marea Britanie - îi îndeamnă la vot pe oameni a devenit virală pe rețelele de socializare.

„Pentru milionul ăla pe care vi-l dau acești oameni o să plătească copiii și nepoții voștri! Îmi spuneți să merg la muncă. Eu venit acasă după 5 ani în străinătate. Nu m-a trimis nimeni. Sunt din Botoșani, nu fac parte din niciun partid. Am venit de la 100 de km pe banii mei. Noi tinerii suntem în stare, nu vă lăsăm pe voi să votați acest partid. Ca să ce ? Să ne distrugeți? 

Noi vă demonstrăm că, pe 26 mai, noi, tineretul, o să dăm jos Ciuma Roșie!

(Foto captura)

Mai există și altă speranță, nu numai ciuma! 

Eu văd realitatea, văd ce se întâmplă în țara mea și mă doare. Eu am venit acasa, am venit să îmi fac un viitor. Cinci ani am muncit în Anglia în bucătărie. Mâinile mele sunt curate. Tineri, vă văd aici! Mergeți la vot, votati! Votați ce credeți voi, pentru că viitorul vostru este în mâinile voastre.

Vin comuna, Trusesti, la 100 de km de lasi. Am venit nesusținut de nimeni, pe banii mei. Fac parte dintr-un grup civic. 

Nu am venit aici să fac politică, nu am venit să susțin pe cineva, am venit aici să deschid ochii la oameni, să le spun că puterea e în mâinile noastre. Dacă vom ieși la vot în masă, vom reusi. Nu lăsați pe altii să decidă în locul vostru. Nu mai lăsați pe cei care se vând pentru 50 de lei să decidă în locul vostru”, li s-a adresat tânărul celor prezenți la mitingul pro PSD, organizat joi la Iași.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă nu se generalizează votul electronic, mereu vor fi milioane care votează pentru 50-100 de lei și banii pentru aceștia îi dăm tot noi....ptr. că banii ajunși la partide sunt de la buget! Și cine are cei mai mulți bani?....Nu cumva șpăgarii angajați la stat? Aceștia sunt și agenții împărțitori de bani pentru cei care votează pe 50 sau 100 de lei....50 la sat și orașe mici și 100 în orașele mari, mai ales din Oltenia, Bărăgan și Moldova .
    • Like 2
  • Cristi check icon
    E o treaba de standarde. Acolo, respectat si chiar decorat. La noi, in ochii partidului si conducatorului nostru iubit, un derbedeu si tradator chiar.
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult