Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Fotografiile care îți arată cum s-au „bucurat” bucureștenii de prima zăpadă serioasă din această iarnă

După ninsoarea abundentă din București, unii au ales să vadă „urgia albă”, alții frumusețea zăpezii. În aceste imagini puteți vedea oamenii. 

Unii merg pe carosabil pentru că trotuarele sunt înzăpezite, alții în tramvaie înghețate, alții își croiesc drum prin nămeți spre stațiile de metrou.

Fotografiile prezintă Bucureștiul realist. Fotografia documentară, cu oameni, trăiri, stări, îmbrăcăminte, cu scene de viață are valoare în timp.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mie mi se pare ca avem memoria scurta si simtul catastrofic hipertrofiat - am putea sa ne catalizam eforturile (mai ales pe cele jurnalistice - care n-au precupetit nici o metafora, unele dintre ele de un penibil care frizeaza lipsa de imaginatie, incultura si, o pregnanta dorinta de a ocupa timpul romanilor cu false probleme) - pina la urma, e iarna si ninge si-i viscol in fiecare an!
    • Like 1
  • check icon
    Locuința mea are vreo 15 metri deschidere la drum și mi-a luat (din timpul „prețios” în care oricum nu aveam altceva de făcut) circa 10 minute să curăț trotuarul. O scară de bloc are cam aceeași deschidere și cel puțin 20 de apartamente (locuințe). Din cele 20 de familii nu se găsește măcar un bărbat care să facă o cărăruie? Asta spune mult despre oamenii civilizați de la oraș.
    P.S. Proștii! Habar n-au că după puțină mișcare în zăpadă și cana de vin fiert cu scorțișoară de dinainte are alt gust (ca să nu fac referire chiar la țigarea de după, că nu toată lumea fumează). Din perspectiva asta, când unu dă la lopată afară și 19 se uită la el după perdele, cine-i cu adevărat fraier?
    • Like 0
    • @
      Eugen check icon
      Dorel, nu ar trebui sa te doara capul de vecini..prea mult ne pasa de capra vecinului. Daca iti place sa faci si ai timp si poti atunci nu vad problema. Cel putin eu asa vad lucrurile.
      • Like 0
    • @ Eugen
      Foarte capabil Dorel - 10 minute pentru 15 metri de trotuar? sau ce?
      Eu am 10 m deschidere si un trotuar de 2m la care mai pui matale 1m in strada de moloz lasat de pluguri. Am curatat in 30 de minute in prima dimineata, iar seara cand m-am intors tot molozul era la loc.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult