Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Fotografiile care îți arată cum s-au „bucurat” bucureștenii de prima zăpadă serioasă din această iarnă

După ninsoarea abundentă din București, unii au ales să vadă „urgia albă”, alții frumusețea zăpezii. În aceste imagini puteți vedea oamenii. 

Unii merg pe carosabil pentru că trotuarele sunt înzăpezite, alții în tramvaie înghețate, alții își croiesc drum prin nămeți spre stațiile de metrou.

Fotografiile prezintă Bucureștiul realist. Fotografia documentară, cu oameni, trăiri, stări, îmbrăcăminte, cu scene de viață are valoare în timp.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mie mi se pare ca avem memoria scurta si simtul catastrofic hipertrofiat - am putea sa ne catalizam eforturile (mai ales pe cele jurnalistice - care n-au precupetit nici o metafora, unele dintre ele de un penibil care frizeaza lipsa de imaginatie, incultura si, o pregnanta dorinta de a ocupa timpul romanilor cu false probleme) - pina la urma, e iarna si ninge si-i viscol in fiecare an!
  • Like 1
 • check icon
  Locuința mea are vreo 15 metri deschidere la drum și mi-a luat (din timpul „prețios” în care oricum nu aveam altceva de făcut) circa 10 minute să curăț trotuarul. O scară de bloc are cam aceeași deschidere și cel puțin 20 de apartamente (locuințe). Din cele 20 de familii nu se găsește măcar un bărbat care să facă o cărăruie? Asta spune mult despre oamenii civilizați de la oraș.
  P.S. Proștii! Habar n-au că după puțină mișcare în zăpadă și cana de vin fiert cu scorțișoară de dinainte are alt gust (ca să nu fac referire chiar la țigarea de după, că nu toată lumea fumează). Din perspectiva asta, când unu dă la lopată afară și 19 se uită la el după perdele, cine-i cu adevărat fraier?
  • Like 0
  • @
   Eugen check icon
   Dorel, nu ar trebui sa te doara capul de vecini..prea mult ne pasa de capra vecinului. Daca iti place sa faci si ai timp si poti atunci nu vad problema. Cel putin eu asa vad lucrurile.
   • Like 0
  • @ Eugen
   Foarte capabil Dorel - 10 minute pentru 15 metri de trotuar? sau ce?
   Eu am 10 m deschidere si un trotuar de 2m la care mai pui matale 1m in strada de moloz lasat de pluguri. Am curatat in 30 de minute in prima dimineata, iar seara cand m-am intors tot molozul era la loc.
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult