Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Fundația Vodafone România anunță proiectul de extindere a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul Marie Curie

La Gala Fundației Vodafone România, actorul Andi Vasluianu interpretează pe scenă rolul unui un tată din județul Ialomița, al cărui băiețel pe nume Andrei s-a născut la doar 24 de săptămâni, cântărind doar 600 de grame. Personajele sunt reale, iar zilele acestea Andrei va împlini un an și își va sărbători ziua de naștere acasă, alături de părinții și sora sa. Deși aproape nimeni nu îi mai dădea șanse de supraviețuire, copilul a fost salvat și tratat în secția de Terapie Intensivă Nou Născuți a Spitalului Marie Curie din București, de către echipa medicală condusă de către medicul Cătălin Cîrstoveanu. Considerată cea mai modernă din sud-estul Europei, secția a devenit în ultimii ani neîncăpătoare pentru nou-născuții cu probleme grave de sănătate și mulți dintre aceștia sunt nevoiți aștepte ajutorul de care au nevoie.

Marți seară, Fundația Vodafone România a anunțat că va începe proiectul de extindere al TINN Marie Curie, a cărei valoare este estimată la 3,4 milioane de euro. Fundația Vodafone România va contribui cu 1,5 milioane de euro la bugetul proiectului, va organiza campanii pentru atragerea de fonduri suplimentare și va asigura partea de management de proiect. 

„Se împlinesc șase ani de la inaugurarea Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic de Urgență Maria Sklodowska Curie și am ajuns din nou în situația de a avea liste de așteptare la internare. Aici vin cele mai grave cazuri din țară, iar secția și-a atins capacitatea maximă și are nevoie să fie extinsă. Ne vom folosi de experiența câștigată în proiectele anterioare și ne vom uni forțele cu alți finanțatori pentru a finaliza cu succes acest proiect pentru a le oferi nou-născuților cu probleme grave de sănătate o șansă la supraviețuire. Avem nevoie de ajutorul altor companii responsabile pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, prin urmare le invităm să se alăture demersului nostru”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Proiectul va dura aproximativ doi ani, timp în care va fi construită o suprafață de 2.100 de metri pătrați, distribuită pe trei niveluri, cu o zonă suplimentară de terapie intensivă, o zonă suplimentară de post-terapie, spații extinse pentru cazarea părinților.

Totodată, va fi extinsă banca de lapte matern, va fi realizată o farmacie clinică în cadrul secției și va fi creat un centru de excelență pentru formarea continuă a personalului medical din secțiile de terapie intensivă, neonatologie și pediatrie din întreaga țară. 

Actuala Secție de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic de Urgență Maria Sklodowska Curie a fost construită în 2012 printr-un parteneriat al Fundației cu Asociația Inima Copiilor. Totodată, în perioada 2017 – 2019, în parteneriat cu Asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor, Fundația Vodafone România a modernizat Compartimentul de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

În timpul Galei Fundației Vodafone România au fost premiați oameni, ONG-uri și echipe de voluntari implicate în programele de sănătate, educație, servicii sociale și voluntariat pe care le derulează. Aceștia sunt: Adrian Hochia, Programul Investiție în Mediul Rural derulat prin Fundația Regală Margareta a României (Premiul pentru Educație), dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secţiei de terapie intensivă neonatală a Spitalului Maria Sklodowska Curie” din București (Premiul pentru Sănătate), Ciprian Drăguș, Programul Școală pentru o meserie. Școală pentru viață! al Organizației Umanitare CONCORDIA (Premiul pentru Servicii Sociale), Echipa de Voluntari Brighter Future de la Vodafone România Technology Shared Services (Premiul pentru Voluntariat). Premiul special a fost acordat lui Iulian Rizea de la Fundația Romanian Business Leaders pentru susținerea inițiativelor de antreprenoriat social prin Programul Antreprenoria.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitări secției de terapie intensivă nou născuți dar si secției chirurgie peditrica 2 din spitalul Marie Cure BUCUREȘTI in primul rand pt ca sunt oameni cu suflet mare si in al doilea rand sunt niste oameni extraordinar de bine pregătiți sunt medicii cu experiență enormă fara ei copilul meu nu reușea să trăiască mi de mulțumiri Familia ZLATOV
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult