Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Gabriela Firea: Nu văd ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. Virusul e printre noi. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri

Gabriela Firea - corona - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că „sub nicio formă” nu este de acord cu redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. 

„Copii cu masca de protecție la școală mi se pare o imagine dureroasă. Sfâșietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mișcă...e normal! De aceea sunt copii! Am spus și ieri, și aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv! 

Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele măsurile sanitare și de distanțare socială. Se vor contamina, vor face forme ușoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri”, a scris pe Facebook Gabriela Firea. Sub nicio formă nu aș fi de acord cu reînceperea cursurilor după 15 mai, a spus Firea.

Primarul general adaugă că una este ca un copil să poarte o oră-două masca de protecție, supravegheat de părinți, pentru a se putea deplasa în siguranță și este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri. 

„Se pot găsi soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atâția profesori buni care pot contribui cu idei valoroase!”, mai scrie Firea.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oare de ce toți încearcă să ne convingă că trebuie ne obișnuim a conviețui cu acest virus? Oare așa s-a întâmplat și cu celelalte pandemii apărute de-a lungul omenirii? Eu știu că omul s-a străduit și a găsit remedii. Acum nu se poate?! Sau nu se vrea?!
    • Like 0
  • Tin la munca ce ai ales-o,si apreciez enorm ceea ce faci sii incerci sa faci..chiar si pentru multi care nu o merita. Trebuie insa sa iti dau o veste proasta: scarba asta mica si infecta care a fost facuta sa ne necajeasca va fi de acum printre noi o vesnicie, mai mult decat rasa umana.. Si atunci, ce ne facem?
    • Like 0
  • Are dreptate mneaei. Conviețuim cu virusul bolșevic de 74 de ani din care ultimii 30 de ani, Kremlinul a dat drumul la lesă să putem să ne „plimbăm„.
    • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult