Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Gabriela Firea: Nu văd ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. Virusul e printre noi. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri

Gabriela Firea - corona - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că „sub nicio formă” nu este de acord cu redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. 

„Copii cu masca de protecție la școală mi se pare o imagine dureroasă. Sfâșietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mișcă...e normal! De aceea sunt copii! Am spus și ieri, și aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv! 

Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele măsurile sanitare și de distanțare socială. Se vor contamina, vor face forme ușoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri”, a scris pe Facebook Gabriela Firea. Sub nicio formă nu aș fi de acord cu reînceperea cursurilor după 15 mai, a spus Firea.

Primarul general adaugă că una este ca un copil să poarte o oră-două masca de protecție, supravegheat de părinți, pentru a se putea deplasa în siguranță și este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri. 

„Se pot găsi soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atâția profesori buni care pot contribui cu idei valoroase!”, mai scrie Firea.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oare de ce toți încearcă să ne convingă că trebuie ne obișnuim a conviețui cu acest virus? Oare așa s-a întâmplat și cu celelalte pandemii apărute de-a lungul omenirii? Eu știu că omul s-a străduit și a găsit remedii. Acum nu se poate?! Sau nu se vrea?!
    • Like 0
  • Tin la munca ce ai ales-o,si apreciez enorm ceea ce faci sii incerci sa faci..chiar si pentru multi care nu o merita. Trebuie insa sa iti dau o veste proasta: scarba asta mica si infecta care a fost facuta sa ne necajeasca va fi de acum printre noi o vesnicie, mai mult decat rasa umana.. Si atunci, ce ne facem?
    • Like 0
  • Are dreptate mneaei. Conviețuim cu virusul bolșevic de 74 de ani din care ultimii 30 de ani, Kremlinul a dat drumul la lesă să putem să ne „plimbăm„.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult