Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Primarul Capitalei și-a delegat atribuțiile pe timpul protestului din 10 august, așa cum a făcut și anul trecut. Firea: Nu fug nici pe Marte și nici pe altă planetă

Gabriela Firea, CEX 29 mai

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a delegat atribuțiile către viceprimarul Aurelian Bădulescu în perioada 8-11 august 2019. Pe 10 august este programat un mare miting al diasporei, la un an de la violențele jandarmeriei asupra manifestanților din Piața Victoriei, când sute de persoane au fost rănite. Și anul trecut Firea își delegase atribuțiile în ziua mitingului.

În cazul în care viceprimarul Aurelian Bădulescu va lipsi, atribuțiile îi vor reveni lui Daniel Răsica, director general al Direcției Generale de Poliție Locală și Control, se arată în dispoziția primarului Capitalei făcută publică de consilierul municipal Ciprian Ciucu.

(Sursa Facebook/ Ciprian Ciucu)

Firea: „Nu fug de răspundere”

Firea a anunțat vineri, într-un comunicat, că se va afla la Primăria Capitalei în perioada în care are atribuțiile delegate. Gabriela Firea a lansat un atac la adresa consilierului Ciprian Ciucu (PNL), despre care spune că este „ridicol și frustrat”, și „incompetent și chiulangiu”.

„Un consilier PNL ridicol şi frustrat a lansat azi acuzaţia că fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în Bucureşti sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar îşi deleagă anumite atribuţii, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. Îl anunţ public pe acel consilier PNL incompetent şi chiulangiu care a lipsit la o treime din şedinţele Consiliului General şi ale comisiilor de specialitate că nu fug nici pe Marte şi nici pe altă planetă. Sunt în ţară, în Bucureşti şi azi, şi pe 10 august, lucrez, deci, şi azi, şi mâine împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ţine de Primăriei Capitalei. Nu fug de răspundere, aşa cum nu am făcut-o niciodată, şi, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informaţii false”, a precizat Gabriela Firea, conform unui comunicat transmis Agerpres de Primăria Capitalei.

Primăria promite că va asigura protestatarilor 10.000 de sticle de apă 

Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, urmează să asigure participanților la manifestația programată sâmbătă, 10 august, 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) și 4.000 de l de apă potabilă, a anunțat pe Facebook Primăria Capitalei.

Decizia a fost luată vineri, la întâlnirea dintre reprezentanții Primăriei Capitalei și Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Acțiune Civică Diaspora pentru România, asociație care organizează manifestația de sâmbătă, din Piața Victoriei.

Manifestația a primit aprobare, de la Primăria Capitalei, pentru un număr de aproximativ 250.000 de persoane.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Imi aduc aminte de o scena din Las Fierbinti intre Primar Aspirina si secretara :
  Primarul : vreau sa-mi pictez chipul de sfant in biserica....
  Aspirina : dar ce ma tu esti sfant ?. pentru a fi sfant trebuie sa faci o minune...
  Secretara : cunosc o femeia care are chip de sfanta si a facut si o minune...
  Aspirina : vezi primarule tu ce minune ai facut ?
  Primarul : ce minune domn`le eu vreau ( ca pot ) sa fiu sfant....
  Aspirina : nu intelegi ma ca trebuie sa faci o minune cum a facut femeia aia !!!
  Primarul : Bine mai dar sunt curios ce minune a facut ?
  Secretara : n-a mai furat timp de un an.....
  Intr-un fel ma simt si eu un pic lezat de atatia ( mai exact specimenul ) care "ating/e" adevarul meu propriu scris pe retelele de socializare cu ajutorul internetului insusindu-si-l miseleste scrofulos "pentru ca poate"....dar trebuie sa plec de la premisa ca traiesc intr-o tara tampita si "a fura" ( orice ) este ceva normal....
  Cu stima : m-am plictisit.....

  • Like 1
 • Tanti Firea, daca ai fugi nu cred ca te-ar opri nimeni. Poti sa te duci linistita.
  • Like 0
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  "Tzatza Hirea fata cu reactiunea"... Garantat Pandele !!! Duuuu-te faaaa si te scobeste-n ..colon, dupe sarme si scame de la "braul maicii domnului" ..ala de se vinde pe Aliexpres si are si leduri multicolore...Mare jeg, infam caracter...Latrina 1 = Sida = Noaptea ratiunii...
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult