Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Gabriela Firea vrea să premieze „cel mai frumos balcon” și „cea mai frumoasă fațadă” din București

La începutul ședintei de marți a Consiliului General al Municipiului București, Gabriela Firea și-a declarat intenția de a premia cel mai frumos balcon din Capitală. Concursul, organizat de Arcub, va avea premii în bani și în obiecte de grădinărit, iar scopul lui va fi acela de a-i încuraja atât pe cetățeni cât și pe asociațiile de locatari să participe „la acest efort de ecologizare şi înfrumuseţare a Bucureştiului”.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

„Acest concurs se va referi la cea mai cea mai frumoasă faţadă, cea mai frumoasă curte, cel mai frumos balcon din Bucureşti, cea mai frumoasă fereastră. 

Concret, cetăţenii pot să amenajeze curtea, spaţiul verde din faţa blocului sau a casei, de asemenea din faţa blocului unde lucrează, ferestrele şi balcoanele. Noi am înfrumuseţat faţada Primăriei Generale a Capitalei cu mai multe jardiniere în care am aşezat muşcate şi alte flori decorative”, a spus Firea, citată de Mediafax.

Primarul Capitalei a adăugat că vrea să acorde reduceri de taxe celor care se vor implica în „efortul de ecologizare” și înfrumusețare al orașului.

„Cred că printr-un efort comun şi printr-un stimulent pe care îl vor primi cetăţenii din partea Primăriei, se vor ocupa cu mai multă atenţie de propriile balcoane, clădiri, faţade şi aşa mai departe. Într-o şedinţă viitoare voi veni, de asemenea, cu un proiect prin care administraţia locală va veni cu stimulente financiare, adică reducere de taxe şi impozite locale, pentru cei care participă la efortul de ecologizare şi înfrumuseţare a Capitalei", a declarat Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Firea a spus că s-a inspirat de alte concursuri similare desfășurate de capitale europene.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • cel care i-a decorat celebrul living cu semineu, plasma si hublouri e castigator sigur daca decoreaza vreo fatada
  • Like 0
 • Tot d-na FIREA v- câștigat locul 1, cu clădirile de pe CALEA VICTORIEI vopsite săptămâna trecută !
  • Like 0
 • check icon
  Si care vor fi criteriile de selectie?Numãrul de cruci aurite,curci,gãini si alte lighioane ce-i cotcodãcesc madamei,prin cap?
  • Like 3
  • @
   check icon
   Nu va fi niciun criteriu, deoarece unicul țel al acestei mișcări este imaginea cucoanei noastre.
   • Like 1
 • check icon
  Propun şi eu un concurs cu trei secţiuni secţiuni: cel mai fumos pasaj rutier, cea mai netedă stradă şi cele mai fluide artere. S-o băga madam Firea la concurs? Sau dumneaei îi plac doar ouăle?
  • Like 5
 • Anon check icon
  Tanti asta n-are de lucru?
  • Like 0
 • Cred ca dna. Firea a avut ea insasi si balcoane, si fatada... odata. Pana sa apara dl. Pandele care i le-a 'escaladat' pe toate de nenumarate ori, pana au ramas numai ruine.
  • Like 0
 • Gata? A terminat toată treaba Firea? A rezolvat toate problemele din București? Ce bine! Mă bucur! Atunci .... să vină premiile! ,,Firea a spus că s-a inspirat de alte concursuri similare desfășurate de capitale europene.,, doar că în acele capitale, problemele de bază, drumuri, curățenie, instalații, salubrizare etc. deja au fost rezolvate! Ca la noi, la nimeni ....începem cu sfârșitul.....
  • Like 4


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult