Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Gabriela Firea vrea să schimbe regulamentul după care se face taximetrie în București. Modificările ar putea afecta Uber, Taxify, dar și Clever sau Star Taxi

Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să schimbe regulamentul după care se face taximetrie din București. Una dintre modificări vizează introducerea obligatorie a serviciului de dispecerat, care nu există în prezent la companii precum Uber și Taxify, dar și aplicațile de solicitat taximetre precum Clever sau Star Taxi. „Tot pentru siguranța clientului se instituie obligativitatea ca activitatea de taximetrie să se desfășoare exclusiv printr-un dispecerat autorizat”, a declarat Firea, potrivit Hotnews, la începutul ședinței Consiliului General al Municipiului București. 

În plus, „nerespectarea obligațiilor, așa cum au fost stabilite la art. 21 alin. (3), aplicabile tuturor activităților asimilate indiferent de modul și mediul prin care se realizează și au ca rezultat mijlocirea între un conducator neautorizat sau a unui transportator autorizat taxi, a transportării unei persoane sau grup de persoane pe teritoriul Municipiului București, se sanctioneaza cu amenda de la 4.500 la 5.000 lei", a mai cerut Gabriela Firea.

Potrivit noului proiect, șoferilor de taxi le este interzis să refuze curse. „Avem un proiect care va aduce îmbunătățiri regulamentului taximetriei. Este interzisă în totalitate refuzarea unei curse, sub sancțiuni drastice vor fi interzise solicitările de bonusuri. Șoferii sunt obligați să aibă o ținută decentă, comportament și limbaj adecvat, să nu dea muzica tare, să nu vorbeascăla telefon, să nu dea sms-uri, sa nu angajeze cu clientul discuții și subiecte sensibile despre politică, religie și sexualitate, care ar putea să contravină convingerilor clientului. Sunt alte elemente care vor duce la o securitate mai mare pentru clienți, clientul să poată plăti cu cardul. Toți taximetriștii vor trebui să aibă aplicații. Tot pentru siguranța clientului se instituie obligativitatea ca activitatea de taximetrie să se desfășoare exclusiv printr-un dispecerat autorizat. Resping toate acuzațiile făcute în ultima vreme și care merg către ideea că PMB vrea să obstrucționeze activitatea de taximetrie în București”, a mai spus primarul Capitalei.

Comisia de transporturi a fost convocată cu mai puţin de jumătate de oră înainte de începerea şedinţei pentru aprobarea acestui proiect.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ce mult imi place cum va joaca pe degete ... asta.Acceptati ca doar ati votat-o!Sa va fie de bine.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult