Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

GALERIE FOTO. Mii de germani stau la coadă să se imunizeze cu AstraZeneca

Cozi la vaccinare în Germania

Autoritățile din Germania au decis să permită vaccinarea fără programare cu serul AstraZeneca. În Koln mii de oameni s-au așezat la rând la imunizare, la un centru amenajat temporar într-o moschee din oraș. 

Toți adulții în Germania se pot vaccina cu AstraZeneca, după ce autoritățile au anunțat în această săptămână ridicarea restricțiilor în cazul persoanelor cu vârsta sub 60 de ani. La final de martie, Germania suspendase utilizarea serului AstraZeneca la persoane sub 60 de ani, după apariția unor cazuri rare de cheaguri de sânge. 

Aproximativ 7,57 milioane de persoane din Germania au fost vaccinate complet anticovid, reprezentând 9,1 la sută din totalul populației. 

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate din Marea Britanie au subliniat că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscul de reacții adverse.

Apasă pe prima poză, pentru a deschide galeria foto:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Inca odata VUVUZEAUA romaneasca mediatica anti ceva sperie Europa. Stiti voi asa zisa tata care-si pune poalele peste cap cu scopul de a crea panica si foloase in siesului scop. Din fericire germanii nu sunt romani si nici nu vor fi prea curand in acest secol.
    ( referitor cu ce/cu cine ne vaccinam )
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult