Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ghinea: „Noi eram așa, niște papagali, care stăteam la masa guvernului, iar guvernul decidea fără noi”

 Cristian Ghinea. - FB

 Foto: Facebook Cristian Ghinea

Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a descris duminică, în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, atmosfera din timpul ședințelor de guvern, înainte de ruperea alianței PNL - USR PLUS - UDMR.

„Noi eram așa, niște papagali, care stăteam la masa guvernului, iar guvernul decidea fără noi”, a spus  Ghinea, scrie G4media.ro.

Făcând o comparație între plecarea de la guvernare a USR PLUS cu un divorț, Ghinea spune că „atunci când nevasta spune «nu mă mai bate, că divorțez», ăla mai vine și cu o bâtă. Mi se pare absurd și acum, mi s-a părut absurd și atunci”, a relatat Ghinea.

Întrebat dacă vede în această separare un plan al președintelui Iohannis, Ghinea spune nu are dovezi. „Vreți să vă răspund că președintele României a fost în spate, nu am cum, nu am dovada. Dar spun altfel, președintele nu avea cum să nu știe de plan. Președintele și-a arătat limitele în acest context”, a spus Cristian Ghinea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vai, vai vai! Mititeii de voi! Nimeni nu va asculta, Voi ati vrut da' nu s-a putut, "Noi eram asa, niste papagali...". Sunteti, inca mai sunteti!
  • Like 1
  • @ Bogdan Misaila
   Lasa ca e PNL-ul ca lumea :))
   • Like 2
  • @ Bogdan Misaila
   d-le Citu, nu mai intrati pe site-ul Republica.
   • Like 1
 • "Domnule Preşedinte, povestea românilor care trăiesc cu teamă de neajuns şi doar pentru supravieţuire este parte din povestea dumneavoastră, căci şi ei v-au votat să le fiţi preşedinte şi să îi ajutaţi. I-aţi uitat? Şi atunci vă întreb: Dacă aţi mai trăi încă o viaţă, aţi trăi aceeaşi viaţă, aţi iubi un om ca dumneavoastră?


  Aveţi toate calităţile din lume pentru un şef de stat bun, dar există suspiciunea că nu aveţi calitatea liderului excepţional: dragostea de oameni.

  Trebuie să învăţaţi practica recunoştinţei, trebuie să vă antrenaţi zilnic să mulţumiţi românilor pentru cine sunteţi şi pentru ce aveţi.

  Limita a ceea ce sunteţi azi, un şef de stat bun, dar nu un lider excepţional, este ceea ce ştiţi, dar mai ales ceea ce înţelegeţi.

  Dacă doriţi să evoluaţi, trebuie să învăţaţi să iertaţi, trebuie să vă eliberaţi de cărămizile trecutului.

  Ştiţi bine că în ochii românilor sunteţi cineva, sunteţi o piatră de temelie a societăţii noastre, chiar şi acum în clipe negre, dar în sufletul dumneavoastră, cine sunteţi?

  De exemplu, cum vă simţiţi când auziţi că un român sufocat de acest virus moare la fiecare două minute?

  Sunteţi ură, vedeţi ură. Sunteţi suferinţă, vedeţi suferinţă. Sunteţi responsabilitate, credibilitate, speranţă, iubire, vedeţi doar bine! Şi când oferiţi ceea ce sunteţi, ce credeţi că aţi putea primi în schimb? Aşa că, domnule Preşedinte, ce alegeţi să fiţi?

  Citeste mai mult: adev.ro/r1fmyy
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult