Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ghinea: „Noi eram așa, niște papagali, care stăteam la masa guvernului, iar guvernul decidea fără noi”

 Cristian Ghinea. - FB

 Foto: Facebook Cristian Ghinea

Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a descris duminică, în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, atmosfera din timpul ședințelor de guvern, înainte de ruperea alianței PNL - USR PLUS - UDMR.

„Noi eram așa, niște papagali, care stăteam la masa guvernului, iar guvernul decidea fără noi”, a spus  Ghinea, scrie G4media.ro.

Făcând o comparație între plecarea de la guvernare a USR PLUS cu un divorț, Ghinea spune că „atunci când nevasta spune «nu mă mai bate, că divorțez», ăla mai vine și cu o bâtă. Mi se pare absurd și acum, mi s-a părut absurd și atunci”, a relatat Ghinea.

Întrebat dacă vede în această separare un plan al președintelui Iohannis, Ghinea spune nu are dovezi. „Vreți să vă răspund că președintele României a fost în spate, nu am cum, nu am dovada. Dar spun altfel, președintele nu avea cum să nu știe de plan. Președintele și-a arătat limitele în acest context”, a spus Cristian Ghinea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vai, vai vai! Mititeii de voi! Nimeni nu va asculta, Voi ati vrut da' nu s-a putut, "Noi eram asa, niste papagali...". Sunteti, inca mai sunteti!
    • Like 1
    • @ Bogdan Misaila
      Lasa ca e PNL-ul ca lumea :))
      • Like 2
    • @ Bogdan Misaila
      d-le Citu, nu mai intrati pe site-ul Republica.
      • Like 1
  • "Domnule Preşedinte, povestea românilor care trăiesc cu teamă de neajuns şi doar pentru supravieţuire este parte din povestea dumneavoastră, căci şi ei v-au votat să le fiţi preşedinte şi să îi ajutaţi. I-aţi uitat? Şi atunci vă întreb: Dacă aţi mai trăi încă o viaţă, aţi trăi aceeaşi viaţă, aţi iubi un om ca dumneavoastră?


    Aveţi toate calităţile din lume pentru un şef de stat bun, dar există suspiciunea că nu aveţi calitatea liderului excepţional: dragostea de oameni.

    Trebuie să învăţaţi practica recunoştinţei, trebuie să vă antrenaţi zilnic să mulţumiţi românilor pentru cine sunteţi şi pentru ce aveţi.

    Limita a ceea ce sunteţi azi, un şef de stat bun, dar nu un lider excepţional, este ceea ce ştiţi, dar mai ales ceea ce înţelegeţi.

    Dacă doriţi să evoluaţi, trebuie să învăţaţi să iertaţi, trebuie să vă eliberaţi de cărămizile trecutului.

    Ştiţi bine că în ochii românilor sunteţi cineva, sunteţi o piatră de temelie a societăţii noastre, chiar şi acum în clipe negre, dar în sufletul dumneavoastră, cine sunteţi?

    De exemplu, cum vă simţiţi când auziţi că un român sufocat de acest virus moare la fiecare două minute?

    Sunteţi ură, vedeţi ură. Sunteţi suferinţă, vedeţi suferinţă. Sunteţi responsabilitate, credibilitate, speranţă, iubire, vedeţi doar bine! Şi când oferiţi ceea ce sunteţi, ce credeţi că aţi putea primi în schimb? Aşa că, domnule Preşedinte, ce alegeţi să fiţi?

    Citeste mai mult: adev.ro/r1fmyy
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult