Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ghinea: „Noi eram așa, niște papagali, care stăteam la masa guvernului, iar guvernul decidea fără noi”

 Cristian Ghinea. - FB

 Foto: Facebook Cristian Ghinea

Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a descris duminică, în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, atmosfera din timpul ședințelor de guvern, înainte de ruperea alianței PNL - USR PLUS - UDMR.

„Noi eram așa, niște papagali, care stăteam la masa guvernului, iar guvernul decidea fără noi”, a spus  Ghinea, scrie G4media.ro.

Făcând o comparație între plecarea de la guvernare a USR PLUS cu un divorț, Ghinea spune că „atunci când nevasta spune «nu mă mai bate, că divorțez», ăla mai vine și cu o bâtă. Mi se pare absurd și acum, mi s-a părut absurd și atunci”, a relatat Ghinea.

Întrebat dacă vede în această separare un plan al președintelui Iohannis, Ghinea spune nu are dovezi. „Vreți să vă răspund că președintele României a fost în spate, nu am cum, nu am dovada. Dar spun altfel, președintele nu avea cum să nu știe de plan. Președintele și-a arătat limitele în acest context”, a spus Cristian Ghinea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vai, vai vai! Mititeii de voi! Nimeni nu va asculta, Voi ati vrut da' nu s-a putut, "Noi eram asa, niste papagali...". Sunteti, inca mai sunteti!
    • Like 1
    • @ Bogdan Misaila
      Lasa ca e PNL-ul ca lumea :))
      • Like 2
    • @ Bogdan Misaila
      d-le Citu, nu mai intrati pe site-ul Republica.
      • Like 1
  • "Domnule Preşedinte, povestea românilor care trăiesc cu teamă de neajuns şi doar pentru supravieţuire este parte din povestea dumneavoastră, căci şi ei v-au votat să le fiţi preşedinte şi să îi ajutaţi. I-aţi uitat? Şi atunci vă întreb: Dacă aţi mai trăi încă o viaţă, aţi trăi aceeaşi viaţă, aţi iubi un om ca dumneavoastră?


    Aveţi toate calităţile din lume pentru un şef de stat bun, dar există suspiciunea că nu aveţi calitatea liderului excepţional: dragostea de oameni.

    Trebuie să învăţaţi practica recunoştinţei, trebuie să vă antrenaţi zilnic să mulţumiţi românilor pentru cine sunteţi şi pentru ce aveţi.

    Limita a ceea ce sunteţi azi, un şef de stat bun, dar nu un lider excepţional, este ceea ce ştiţi, dar mai ales ceea ce înţelegeţi.

    Dacă doriţi să evoluaţi, trebuie să învăţaţi să iertaţi, trebuie să vă eliberaţi de cărămizile trecutului.

    Ştiţi bine că în ochii românilor sunteţi cineva, sunteţi o piatră de temelie a societăţii noastre, chiar şi acum în clipe negre, dar în sufletul dumneavoastră, cine sunteţi?

    De exemplu, cum vă simţiţi când auziţi că un român sufocat de acest virus moare la fiecare două minute?

    Sunteţi ură, vedeţi ură. Sunteţi suferinţă, vedeţi suferinţă. Sunteţi responsabilitate, credibilitate, speranţă, iubire, vedeţi doar bine! Şi când oferiţi ceea ce sunteţi, ce credeţi că aţi putea primi în schimb? Aşa că, domnule Preşedinte, ce alegeţi să fiţi?

    Citeste mai mult: adev.ro/r1fmyy
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult