Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guvernul își asumă răspunderea pe recursul compensatoriu și OUG 114

Ludovic Orban - sedinta de Guvern

Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că guvernul își va asuma răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru Institutul Naţional al Magistraturii (INM).

În plus, Orban a anunțat că Executivul își va asuma răspunderea și pe „abrogarea sau modificarea”  mai multor prevederi din „fatidica” ordonanță 114. 

„Din păcate vedem că la nivelul parlamentului dezbaterile pe marginea ordonanței 114 nu se duc în direcția pe care ne-o dorim. Obiectivul nostru este de a anula prevederile legate de domeniul energiei - taxarea în domeniul energetic și plafonarea prețului la care vând productorii energia și gazele naturale către consumatorii casnici”, a spus Ludovic Orban. 

De asemenea, ar urma să fie anulate și prevederile legate de supraimpozitarea sectorului bancar, precum și cele „profund nocive” legate de Pilonul 2 de pensii. Un alt obiectiv, spune Orban, este legat de abrogarea „fantomaticului Fond de Dezvoltare și Investiții”, care a fost „o formă de mită dată unor primari PSD”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult