Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guvernul își asumă răspunderea pe recursul compensatoriu și OUG 114

Ludovic Orban - sedinta de Guvern

Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că guvernul își va asuma răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru Institutul Naţional al Magistraturii (INM).

În plus, Orban a anunțat că Executivul își va asuma răspunderea și pe „abrogarea sau modificarea”  mai multor prevederi din „fatidica” ordonanță 114. 

„Din păcate vedem că la nivelul parlamentului dezbaterile pe marginea ordonanței 114 nu se duc în direcția pe care ne-o dorim. Obiectivul nostru este de a anula prevederile legate de domeniul energiei - taxarea în domeniul energetic și plafonarea prețului la care vând productorii energia și gazele naturale către consumatorii casnici”, a spus Ludovic Orban. 

De asemenea, ar urma să fie anulate și prevederile legate de supraimpozitarea sectorului bancar, precum și cele „profund nocive” legate de Pilonul 2 de pensii. Un alt obiectiv, spune Orban, este legat de abrogarea „fantomaticului Fond de Dezvoltare și Investiții”, care a fost „o formă de mită dată unor primari PSD”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult