Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Guvernul își asumă răspunderea pe recursul compensatoriu și OUG 114

Ludovic Orban - sedinta de Guvern

Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că guvernul își va asuma răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru Institutul Naţional al Magistraturii (INM).

În plus, Orban a anunțat că Executivul își va asuma răspunderea și pe „abrogarea sau modificarea”  mai multor prevederi din „fatidica” ordonanță 114. 

„Din păcate vedem că la nivelul parlamentului dezbaterile pe marginea ordonanței 114 nu se duc în direcția pe care ne-o dorim. Obiectivul nostru este de a anula prevederile legate de domeniul energiei - taxarea în domeniul energetic și plafonarea prețului la care vând productorii energia și gazele naturale către consumatorii casnici”, a spus Ludovic Orban. 

De asemenea, ar urma să fie anulate și prevederile legate de supraimpozitarea sectorului bancar, precum și cele „profund nocive” legate de Pilonul 2 de pensii. Un alt obiectiv, spune Orban, este legat de abrogarea „fantomaticului Fond de Dezvoltare și Investiții”, care a fost „o formă de mită dată unor primari PSD”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult