Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Hotnews: Cum arată micul paradis de la Dunăre deținut de Tel Drum, locul preferat al pescarului Dragnea. Aici ar fi fost la pescuit de știucă cu Sorin Grindeanu

Hotnews a publicat miercuri o investigație, potrivit căreia pozele cu șeful PSD, Liviu Dragnea, și premierul Sorin Grindeanu ar fi fost făcute nu în Delta Dunării, ci pe un domeniu de pescuit din sudul județului Teleorman. Lacul se numește Belina, iar sătenii din zonă „știu că este al lui Dragnea. În acte, micul paradis este al companiei Tel Drum”, scrie Hotnews.

Foto: Hotnews

Jurnaliștii vorbesc despre cum a ajuns Tel Drum să obțină în concesiune 70 de hectare de luciu de apă pentru o chirie de 7.000 de euro și despre rolul pe care Liviu Dragnea l-ar fi jucat în afacere și prezintă un film cu domeniul de pescuit. „Este a patra legătură substanțială a liderului PSD cu Tel Drum, după afacerea cu porci, domeniul de vânătoare și vacanțele din Brazilia”, scrie Hotnews. 

Rise Project a relatat că Dragnea obișnuiește să-și petreacă vacanțele în Brazilia, împreună cu personaje cheie din Tel Drum. HotNews.ro a scris că o ferma de porci de la Tel Drum, ar fi ajuns printr-un intermediar, la fiul lui Liviu Dragnea pentru doar o suta de euro. Atât Rise Project cât și Hotnews au mai scris despre o altă legătură dintre Dragnea și Tel Drum, și anume domeniul de vânătoare

În noiembrie 2013, Guvernul Ponta a trecut prin HG insula Belina, lacul Belina și brațul Pavel din administratia Apelor Române în administrația Consiliului Judetean Teleorman. Guvernul și-a motivat transferul prin dorința CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin construcția unui complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, o tabără cu plajă.

Numai ca aici, compania Tel Drum avea deja interese din 2011, când a închiriat prima dată pentru pescuit bratul Pavel, care merge vreo patru km în paralel cu Dunărea. Cel putin asa reiese din declaratiile primarului din Seaca, citat de Gandul, intr-un articol publicat in 2013. „Din 2011 sunt închiriate de Tel Drum. Acum, dacă le-a luat la Consiliul Judeţean, nu mai dă bani la Apele Române”, explica pentru Gândul, Lucian Călin, ajuns la al cincilea mandat.

Zona de agrement, cu hotel, bazine de înot n-a mai apărut, în schimb Tel Drum a ridicat câteva construcții cu circuit închis, unde uneori vin Dragnea și invitații săi la pescuit. Proprietatea este ferită de privirile curioșilor și bine păzită. Pentru cele 70 de hectare luate în concesiune în 2014, Tel Drum plătește pușin peste 7000 de lei pe lună”, scriu jurnaliștii de la Hotnews.

CITIȚI AICI PE LARG INVESTIGAȚIA REALIZATĂ DE HOTNEWS.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Partea proasta a situatiei mosiei de la BELINA este nu atat postura de mare latifundiar a d-lui Dragnea,ci cum a reusit sa -si,,asume''[termenul este la moda in institutiile statului] aceasta mosie -70 de hectare de teren de cea mai buna calitate sustrase circuitului agricol productiv.Poate ca are ceva in comun cu ...mosia de la Nana?! Daca ,,finu'' fura pt .,,nanas'' de ce n-ar fura si pt. el?
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult