Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Iar creez probleme

 De o viață întreagă se spune despre subsemnatul că, pe unde am lucrat, am „creat probleme”. Acum, întrucât nu mai sunt angajat nicăieri, tot creez probleme. Adică, pe lângă că rezolv, ca în tinerețe, probleme de matematică și de fizică, mai și creez unele. Ca aceasta, de fizică, pe care am compus-o și v-o propun, deoarece mi se pare foarte interesantă:

Apăsați pe imagine pentru a o vizualiza la rezoluție completă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult