Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ilie Năstase își cere scuze pentru comportamentul său. „O stimez pe Serena”

Ilie Năstase și-a cerut scuze pentru comportamentul avut în timpul întâlnirii FedCup de la Mamaia  și a adăugat că în această situație „s-a exagerat din toate părțile”. "Ştiu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la vârf, nici atitudinea nonconformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situaţiei. Dar viaţa mea rămâne dedicată tenisului şi publicului său şi vă rog să acceptaţi, atât cât se poate, scuzele mele", a scris Năstase pe Facebook, citat de News.ro.

Foto: George Călin/Inquam Photos

Totodată, el a mai spus că o stimează pe jucătoarea de tenis Serena Williams.

„O stimez pe Serena şi o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile şi ştiu câtă muncă este în spatele acestor rezultate. La conferinţa de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serena este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacţia mea a fost spontană", 

„Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat”

Năstase a prezentat propria versiune asupra celor întâmplate la FedCup.

"Zilele trecute au fost dificile. Declaraţiile mele din cadrul meciului Fed Cup au stârnit, pe bună dreptate, controverse şi supărare în cadrul publicului, al presei şi, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorinţa mea de a apăra interesele echipei României şi ale tenisului românesc. 

Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a fost exagerat de către toate părţile. Totusi, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicaţii, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat şi în cadrul cărui punct al regulamentului", a adăugat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nastase face o "autocritica gen comunism" El niciodata nu stapaneste interiorul (asta l-a ajutat la tenis dar nu acum) spune ce ii vine minte in acel moment,poate numai o bascalie nu mai mult..Numai ca el e in tenis inca o marime de accea se amplifica fiecare miscare a gurii sale. Am scris de bine despre el tanarul ridicat din conditii modeste..Sper ca pe langa scuza asta de hartie macar acum pricepe ca oamenii din grupele discriminate au o mai mare sensibilitate decat cei din grupe dominante.Tocmai el ar trebui sa stie asta,dar nu stie...Pacat.
  • Like 0
 • check icon
  Foarte sincer și constructiv, apreciez!
  • Like 0
 • check icon
  Ilie nu mai poate repara nimic acum, vorba spusă cu gura mare în fața tuturor nu o mai poate lua înapoi. Ciao, ragazzo.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult