Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ilie Năstase își cere scuze pentru comportamentul său. „O stimez pe Serena”

Ilie Năstase și-a cerut scuze pentru comportamentul avut în timpul întâlnirii FedCup de la Mamaia  și a adăugat că în această situație „s-a exagerat din toate părțile”. "Ştiu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la vârf, nici atitudinea nonconformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situaţiei. Dar viaţa mea rămâne dedicată tenisului şi publicului său şi vă rog să acceptaţi, atât cât se poate, scuzele mele", a scris Năstase pe Facebook, citat de News.ro.

Foto: George Călin/Inquam Photos

Totodată, el a mai spus că o stimează pe jucătoarea de tenis Serena Williams.

„O stimez pe Serena şi o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile şi ştiu câtă muncă este în spatele acestor rezultate. La conferinţa de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serena este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacţia mea a fost spontană", 

„Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat”

Năstase a prezentat propria versiune asupra celor întâmplate la FedCup.

"Zilele trecute au fost dificile. Declaraţiile mele din cadrul meciului Fed Cup au stârnit, pe bună dreptate, controverse şi supărare în cadrul publicului, al presei şi, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorinţa mea de a apăra interesele echipei României şi ale tenisului românesc. 

Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a fost exagerat de către toate părţile. Totusi, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicaţii, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat şi în cadrul cărui punct al regulamentului", a adăugat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nastase face o "autocritica gen comunism" El niciodata nu stapaneste interiorul (asta l-a ajutat la tenis dar nu acum) spune ce ii vine minte in acel moment,poate numai o bascalie nu mai mult..Numai ca el e in tenis inca o marime de accea se amplifica fiecare miscare a gurii sale. Am scris de bine despre el tanarul ridicat din conditii modeste..Sper ca pe langa scuza asta de hartie macar acum pricepe ca oamenii din grupele discriminate au o mai mare sensibilitate decat cei din grupe dominante.Tocmai el ar trebui sa stie asta,dar nu stie...Pacat.
  • Like 0
 • check icon
  Foarte sincer și constructiv, apreciez!
  • Like 0
 • check icon
  Ilie nu mai poate repara nimic acum, vorba spusă cu gura mare în fața tuturor nu o mai poate lua înapoi. Ciao, ragazzo.
  • Like 0


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult