Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ilie Năstase își cere scuze pentru comportamentul său. „O stimez pe Serena”

Ilie Năstase și-a cerut scuze pentru comportamentul avut în timpul întâlnirii FedCup de la Mamaia  și a adăugat că în această situație „s-a exagerat din toate părțile”. "Ştiu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la vârf, nici atitudinea nonconformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situaţiei. Dar viaţa mea rămâne dedicată tenisului şi publicului său şi vă rog să acceptaţi, atât cât se poate, scuzele mele", a scris Năstase pe Facebook, citat de News.ro.

Foto: George Călin/Inquam Photos

Totodată, el a mai spus că o stimează pe jucătoarea de tenis Serena Williams.

„O stimez pe Serena şi o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile şi ştiu câtă muncă este în spatele acestor rezultate. La conferinţa de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serena este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacţia mea a fost spontană", 

„Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat”

Năstase a prezentat propria versiune asupra celor întâmplate la FedCup.

"Zilele trecute au fost dificile. Declaraţiile mele din cadrul meciului Fed Cup au stârnit, pe bună dreptate, controverse şi supărare în cadrul publicului, al presei şi, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorinţa mea de a apăra interesele echipei României şi ale tenisului românesc. 

Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a fost exagerat de către toate părţile. Totusi, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicaţii, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat şi în cadrul cărui punct al regulamentului", a adăugat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nastase face o "autocritica gen comunism" El niciodata nu stapaneste interiorul (asta l-a ajutat la tenis dar nu acum) spune ce ii vine minte in acel moment,poate numai o bascalie nu mai mult..Numai ca el e in tenis inca o marime de accea se amplifica fiecare miscare a gurii sale. Am scris de bine despre el tanarul ridicat din conditii modeste..Sper ca pe langa scuza asta de hartie macar acum pricepe ca oamenii din grupele discriminate au o mai mare sensibilitate decat cei din grupe dominante.Tocmai el ar trebui sa stie asta,dar nu stie...Pacat.
  • Like 0
 • check icon
  Foarte sincer și constructiv, apreciez!
  • Like 0
 • check icon
  Ilie nu mai poate repara nimic acum, vorba spusă cu gura mare în fața tuturor nu o mai poate lua înapoi. Ciao, ragazzo.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult