Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ilie Năstase, mare jucător, succes în alegeri și în amor!

Cristian Tudor Popescu - Ilie Năstase - AGERPRES

(Detalii foto: Arena BNR, 2010, arhiva AGERPRES)

Pentru că am scris, sub titlul „Ilie Năstase, nr. 1 mondial în guvernul Dragnea”, un articol despre flamboaianta sa prezență în clipul cretinoid al guvernului, Ilie mă face cum îi vine la gură:

„Sunt surprins că o persoană ca tovarășul Cristian Tudor Popescu comentează meciurile la televizor și o ceartă pe Simona. El nu știe să joace pentru el. Critică în politică, critică filmele, mă critică pe mine. Da ce-i cu omul ăsta, e bolnav la cap, ce are?”. 

Comentez tenis, o „cert” pe Simona și îl critic pe Ilie Năstase, când e cazul, nici eu nu mai știu de câți ani. Surprinzătoare, deci, – sau nu? – întârzierea uriașă cu care domnul Năstase ajunge să fie surprins în legătură cu activitatea mea. Care va continua, cel puțin până când domnia sa va obține interzicerea aparițiilor subsemnatului la televizor sau direct internarea într-un ospiciu.

Acum, că a intrat iar în politică, pe listele lui Oprea Girofar, va găsi cu siguranță și alte prilejuri să-și exerseze talentul invectivei pe subsemnatul. Îi răspund deci, la pachet, o dată pentru totdeauna:

Dacă Ilie îmi spune că nu știu să țin o rachetă în mână și să joc tenis, mă plec până la pământ în fața lui. Dacă însă e vorba de a ține un pix în mână, de a scrie sau comenta despre tenis, sau despre orice altceva, atunci domnul Ilie Năstase nu există...

Prin urmare, pentru că nu o să încetez niciodată a-l admira pe Ilie ca jucător, din acest moment voi ignora tot ce spune la adresa mea. Și îi urez succes în alegeri și în amor!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult