Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Imaginea zilei vine din capitala Afganistanului. „Talibanizarea Kabulului a început”

Kabul - Twitter

Foto: Twitter

Populația din Kabul, capitala Afganistanului, se pregătește de venirea talibanilor. O imagine devenită virală pe rețelele sociale arată cum imaginile cu femei în rochii de mireasă din vitrinele unui magazin din Kabul sunt acoperite cu vopsea. 

„Talibanizarea Kabulului a început”, este mesajul postat alături de fotografia postată pe Twitter. 

Printre comentariile la postarea de pe Twitter se numără și mesaje de compasiune pentru viitoarea soartă a femeilor din Afganistan, scrie Hotnews.ro.

Postul afgan de televiziune TOLOnews citează surse care susțin că președintele Ashraf Ghani și colaboratorii săi apropiați au părăsit țara, după ce talibanii au intrat duminică în oraș. 

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat pentru postul de televiziune menționat că forțele lor au fost rugate să intre în oraș. El se angajează că situația privind securitatea va fi sub control, se arată într-un mesaj pe Twitter al TOLOnews.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult