Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imaginea zilei vine din capitala Afganistanului. „Talibanizarea Kabulului a început”

Kabul - Twitter

Foto: Twitter

Populația din Kabul, capitala Afganistanului, se pregătește de venirea talibanilor. O imagine devenită virală pe rețelele sociale arată cum imaginile cu femei în rochii de mireasă din vitrinele unui magazin din Kabul sunt acoperite cu vopsea. 

„Talibanizarea Kabulului a început”, este mesajul postat alături de fotografia postată pe Twitter. 

Printre comentariile la postarea de pe Twitter se numără și mesaje de compasiune pentru viitoarea soartă a femeilor din Afganistan, scrie Hotnews.ro.

Postul afgan de televiziune TOLOnews citează surse care susțin că președintele Ashraf Ghani și colaboratorii săi apropiați au părăsit țara, după ce talibanii au intrat duminică în oraș. 

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat pentru postul de televiziune menționat că forțele lor au fost rugate să intre în oraș. El se angajează că situația privind securitatea va fi sub control, se arată într-un mesaj pe Twitter al TOLOnews.

Aflați și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult