Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Imagini unice cu Armin van Buuren cântând la țambal, în backstage-ul UNTOLD. De ce nu a fost niciodată avocat DJ-ul care a absolvit Dreptul

Armin van Buuren, UNTOLD 2017

photo icon Armin van Buuren, 63 de mii de spectatori, cel mai așteptaat moment al festivalului UNTOLD, ediția 2017. Sursa: UNTOLD

62.000 de persoane au venit la Cluj Arena ca să-l vadă pe Armin van Buuren, probabil cel mai popular DJ în rândul românilor. Muzica mixată de cel mai așteptat artist de la UNTOLD i-a ținut pe participanți pe gazon și în tribune până aproape de ora 8 dimineața. 

Cunoscătorii pieselor lui Armin spun că acesta a fost chiar mai bun la UNTOLD 2017, iar că selecția a fost total diferită de cea din 2016. La ediția din acest an, DJ-ul a preferat piesele mai melodioase, s-a întors la prima sa compoziție din urmă cu 19 ani și le-a oferit mai multe melodii din turneul Intense. 

În culise, Armin van Buuren a oferit o surpriză puținilor oameni care care se aflau în încăpere. Provocat să cânte la un țambal, DJ-ul olandez a legat o linie melodică în câteva secunde și a spus că-i place foarte mult instrumentul pe care-l vedea prima dată în cariera sa. Fără intenție, un răspuns, poate, pentru cei ce cred că artiștii care mixează muzică electronică nu studiază muzică, nu știu să compună și nu știu să cânte la instrumente.

Armin van Buuren a acordat un interviu exclusiv platformei Republica în care vorbește despre cei 20 de ani în care urcă pe scenă, despre familie și despre lucrurile pe care le urăște cel mai mult. Spune de ce nu a practicat niciodată avocatura deși este absolvent de Drept, dar povestește și despre pasiunea tatălui său, muzica clasică. 

Am descoperit, cu surprindere, un artist complex, foarte decent, ajuns la maturitate, care spune că cel mai greu îi este să stea la distanță de soția sa, Erika și de cei doi copii, Fenna și Remy, atunci când pleacă în turnee.

”Vreau să spun ceva fiecăruia dintre voi. În urmă cu patru ani, nu era nimic aici, iar astăzi stăm aici, cu peste 62.000 de prieteni ai voştri... Ştiu că mă apreciaţi, dar cei care merită toată admiraţia în această seară sunteţi voi”, le-a spus Armin fanilor în timpul concertului, iar la scurta conferință de presă cu jurnaliștii s-a declarat încântat de evoluția festivalului UNTOLD despre care spune că a devenit unul din cele mai importante evenimente din Europa și din lume. 

Mai jos, fragmentul video cu Armin van Buuren cântând la țambal. Interviul acordat Republica va fi publicat luni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult