Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Îmbracă-ți casa în lumină și culoare de sărbătoare. Câteva sfaturi și idei practice

DedeSign- decorațiuni Crăciun

Bucuria sărbătorilor începe să umple aerul, iar dacă păstrezi tradiția împodobirii bradului în seara de Ajun sau, pur și simplu, nu ai avut răgaz să te ocupi de decorarea casei, mai ai câteva zile la dispoziție în care să-și găsești inspirația. Și chiar ceva timp pentru câteva cumpărături. Dacă ai un concept și o listă cu cele necesare, jumătate din treabă este făcută.

Tocmai de aceea DedeSign îți vine în ajutor cu câteva sfaturi și idei practice, în ton cu tendințele din 2023. Astfel vei reuși să creezi o atmosferă caldă și primitoare în care să te bucuri de magia Crăciunului și să-i aștepți pe toți ai tăi.


Alege o temă și o gamă de culori

În funcție de stilul în care ai decorată casă, alege o tematică. Modernă, rustică, minimalistă sau glam, de ce nu? Acesta este punctul în care e bine să decizi și asupra combinației de culori. Dacă vrei să fii în trend, poți miza pe nuanțele tradiționale de roșu și de verde, dar poți explora și combinații de culori care să-ți reflecte preferințele. Dacă le combini cu argintiu sau auriu, vei obține accente discrete de strălucire și acel strop de magie specifică sărbătorii Crăciunului.

Înainte de a merge la cumpărături, fă un scurt inventar al decorațiunilor pe care le ai din anii trecuți și gândește-te dacă vrei un concept complet nou sau mergi pe varianta adăugării câtorva elemente.

Alege un brad potrivit

Indiferent că optezi pentru un brad natural sau unul artificial, cel mai important aspect de care ar fi bine să ții cont sunt dimensiunile. Asigură-te că se potrivește spațiului pe care îl ai în ceea ce privește proporțiile. Cât depre ornamente, lasă-ți imaginația liberă și combină texturi, pattern-uri, forme și dimensiuni pentru a crea un decor cât mai captivant și mai dinamic.

Joacă-te cu lumina

Lumina este unul dintre simbolurile Crăciunului și aproape nimic nu reușește să contureze mai bine atmosfera de sărbătoare. Joacă-te cu intensități diferite de lumină caldă în decorul tău. Și nu te limita doar la luminițele din brad.

Poți înfășura instalații cu LED în jurul balustradei scărilor sau le poți atașa de tocurile ușilor, de ramele ferestrelor sau în jurul oglinzilor, împletindu-le cu ghirlande decorative. Vei vedea totul într-o altă lumină. Una de sărbătoare.

De asemenea, poți amplasa în diferite locuri din casă decorațiuni luminoase, cum sunt, de exemplu, felinarele decorative sau lumânările parfumate în suporturi care să rezoneze cu stilul de amenajare.

Dacă ai un șemineu, nu ezita să-l pui în valoare. Poți combina ghirlande, lumânări și cizmulițe de Crăciun.

Integrează elemente naturale

Crenguțele sau conurile de brad pot fi folosite ca elemente care să-ți aducă decorul mai aproape de natură.

Poți, de exemplu, crea o piesă decorativă centrală pentru masa de dining sau pentru măsuța de cafea, utilizând o tavă cu ornamente, lumânări, crenguțe de brad și conuri.

O altă idee e să agăți câteva coronițe de brad în diverse locuri din casă pe care să le decorezi cu felii uscate de citrice și rulouri de scorțișoară. Îți poți imagina cu ușurință efectul olfactiv pe care îl vor avea.

Creează un mood board

Dacă ai la dispoziție un perete gol sau pe care ești dispus să-l golești temporar, îl poți folosi pentru a crea un mood board. Poți folosi imagini și fotografii cu tematică de Crăciun generală sau din arhiva personală. Membrii familiei și prietenii vor fi cu siguranță încântați să rememoreze momentele frumoase din anii trecuți.

Poți include, de asemenea, coronițe, instalații și alte ornamente potrivite.

Accentuează senzația de căldură și confort

Alege textile moi și pufoase, cum sunt, de exemplu, păturile sau pernele. Poți înlocui temporar fețele pernelor decorative din living cu unele de sezon sau accesoriile de bucătărie și dining, cum ar fi farfuriile, platourile, cănile și ceștile, șervețelele, prosoapele de bucătărie, fețele de masă sau naproanele.

Este adevărat că spiritul și magia Crăciunului nu se reduc la bradul împodobit și la decorațiuni. Și nici măcar la cadouri. Dar toate aceste pregătiri în au rolul lor și ne aduc cumva mai aproape de ceea ce înseamnă cu adevărat această sărbătoare.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon