Sari la continut
alt

Oana Martha Igrișancheck icon

Este om de comunicare, health and art hobbyist. Co-fondator Societatea Omului Sănătos și co-fondator Apollo111Teatrul.


Articole publicate check icon

Vlad Ionescu

„Un atac de panică, nu este periculos, el este asemeni unui sistem de alarmă, am putea spune că este exact ca alarma de la mașină. Atacul de panică se simte foarte inconfortabil, dar este o reacție alarmă, menită să ne facă atenți la ceva din mediul imediat care ne amenință, menit să ne pregătească pentru acțiune, nu ne face rău, nu are cum să ne facă rău”, explică Vlad Ionescu.

Citește mai mult

Gabor Mate, partea 1

Gabor Mate, celebrul medic și psihoterapeut canadian de origine maghiară, dezvăluie, într-un dialog cu psihiatrul și psihanalistul român Gabriel Cicu, pentru platforma habits by Republica, o întâmplare extraordinară petrecută în 2019 în pădurea amazoniană.

Citește mai mult

Cu frica la psiholog

De câteva săptămâni încoace inima bate cu putere, pulsul a luat-o razna, somnul e tulburat, gândirea repetitivă, oboseală, senzație de sfârșeală și frică acută. De când a început războiul, acesta pare să fie peisajul interior colectiv; înotăm cu toții într-un ocean de anxietate în care s-au combinat realitățile imediate de la granița de est și traumele transgeneraționale. Poveștile bunicilor noștri despre ruși, imaginile sfâșietoare ale refugiaților și ale orașelor bombardate activează amigdala și revarsă în organismul nostru râuri de cortizol. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Copil refugiat

În fața războiului suntem cu toții vulnerabili și nu avem nici o garanție pentru nimic. Dar avem un lucru imbatabil, un lucru pe care nici tancurile și nici măcar bomba atomică nu ni-l va putea lua. Iubirea față de copiii noștri. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fatima Ajia

„În unele locuri din lume, am constatat că deficitul de apă este creat din cauza precipitațiilor insuficiente pentru a satisface nevoile oamenilor. Dar există și unele zone din întreaga lume în care se creează deficit de apă deoarece consumul este extrem de ridicat”, spune Fatima Ajia.

Citește mai mult