Sari la continut
alt

Oana Martha Igrișancheck icon

Este om de comunicare, health and art hobbyist. Co-fondator Societatea Omului Sănătos și co-fondator Apollo111Teatrul. Co-fondator al proiectului „habits by Republica”, lansat în ianuarie 2022.


Articole publicate check icon

Grațian Mihăilescu

Grațian are nervii tari pentru că atunci când încerci să schimbi ceva în structura și dinamica orașelor din România, te lovești de birocrația locală. În ziua în care am făcut interviul era răvășit de neseriozitatea cu care unii decid să abordeze lucrurile.

Citește mai mult

depresie - femeie

Dacă stai să te gândești bine, nu există om care să nu cunoască pe cineva cu depresie și cu toate astea nu suntem în stare să scăpăm de stigmă. Îmi amintesc cu strângere de inimă că am avut cândva o prietenă care pur și simplu nu putea lua în considerare că un om poate avea depresie. I-am ascuns mereu stările proaste de rușine și teama de a nu fi judecată. (Foto: Sheila Terry / Sciencephoto / Profimedia)

Citește mai mult

Mihai Zant, interviu Habits

Într-o lume în plină schimbare, nu e de mirare că piața muncii se află într-un moment de mare cotitură. Fenomene ca marea demisie, marele regret, telemunca, sistemul de muncă hibrid, burnout-ul, apariția A.I. sunt doar câteva din provocările cu care ne confruntăm.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Gabor Mate

„Renunțarea la legătura cu tine însuți a fost modalitatea prin care ai păstrat relația cu părinții tăi, iar de acum înainte vei căuta relații - fie că ești femeie, bărbat sau orice altceva, în care nu vei fi tu însuți și în care îți va fi frică să fi autentic”, spune Gabor Mate.

Citește mai mult

Schimbari climatice

„Militanții de mediu au reușit să îi convingă pe producători să nu mai folosească anumite substanțe chimice despre care știm că pot avea un efect negativ asupra sănătății noastre. Aceștia au renunțat la aceste substanțe, dar le-au înlocuit cu altele despre care nu au nici un fel de studii și al căror impact asupra sănătății nu îl cunoaștem și ar putea fi chiar mai dăunător”, spune Julia Malits. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

sustenabilitate - bucatarie

Noi reciclam și refoloseam totul! Sticle, pungi, hârtie de împachetat, reviste și ziare vechi. Nu aveam tomberon de gunoi. O găleată de resturi de 10l se strângea în două săptămâni pentru că absolut totul se refolosea într-un fel sau altul. Resturile menajere (cojile de la legume, fructe, mâncare) și frunzele din curte erau folosite pentru compost. Foto: Getty Images

Citește mai mult

Victor Titirez

Complet vindecabil dacă e descoperit în fază incipientă, cancerul de sân rămâne principala cauză de mortalitate în rândul femeilor din România. Ce ne lipsește? Informarea și un program de screening național.

Citește mai mult