Sari la continut
alt

Oana Martha Igrișancheck icon

Este om de comunicare, health and art hobbyist. Co-fondator Societatea Omului Sănătos și co-fondator Apollo111Teatrul. Co-fondator al proiectului „habits by Republica”, lansat în ianuarie 2022.


Articole publicate check icon

Noreena Hertz

Noreena Hertz este scriitoare, profesor universitar și om de televiziune. Conform publicației The Observer este „unul dintre cei mai influenți lideri de opinie ai momentului” iar revista Vogue o consideră „una dintre cele mai puternice femei din zilele noastre”. Foto - Marc Nolte/ Humanitas.ro

Citește mai mult

Atacul orcilor

În aprilie 2020 când lumea noastră se închidea, barca skipperului Danile Kritz era atacată de White Gladis și puii ei în strâmtoarea Gibraltar. De la primul atac al orcii White Gladis, în 2020, au mai urmat alte 500 de atacuri, ultimul fiind înregistrat în Spania în apropiere de Marbeia. Foto - Profimedia

Citește mai mult

Tereza Tranakas

”Nu mă mai regăseam, mă uitasem, apropo de cine sunt eu ca persoană, nu ca mamă, partener sau antreprenor, cine este Tereza, de fapt, ce-și dorește Tereza și au fost niște momente din acestea de regăsire și de regândire, după care iar m-am așezat și am zis „ok hai să vedem ce ne propunem”.

Citește mai mult

Grațian Mihăilescu

Grațian are nervii tari pentru că atunci când încerci să schimbi ceva în structura și dinamica orașelor din România, te lovești de birocrația locală. În ziua în care am făcut interviul era răvășit de neseriozitatea cu care unii decid să abordeze lucrurile.

Citește mai mult

depresie - femeie

Dacă stai să te gândești bine, nu există om care să nu cunoască pe cineva cu depresie și cu toate astea nu suntem în stare să scăpăm de stigmă. Îmi amintesc cu strângere de inimă că am avut cândva o prietenă care pur și simplu nu putea lua în considerare că un om poate avea depresie. I-am ascuns mereu stările proaste de rușine și teama de a nu fi judecată. (Foto: Sheila Terry / Sciencephoto / Profimedia)

Citește mai mult

Mihai Zant, interviu Habits

Într-o lume în plină schimbare, nu e de mirare că piața muncii se află într-un moment de mare cotitură. Fenomene ca marea demisie, marele regret, telemunca, sistemul de muncă hibrid, burnout-ul, apariția A.I. sunt doar câteva din provocările cu care ne confruntăm.

Citește mai mult