Sari la continut
alt

Oana Martha Igrișancheck icon

Este om de comunicare, health and art hobbyist. Co-fondator Societatea Omului Sănătos și co-fondator Apollo111Teatrul.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Gabor Mate

„Renunțarea la legătura cu tine însuți a fost modalitatea prin care ai păstrat relația cu părinții tăi, iar de acum înainte vei căuta relații - fie că ești femeie, bărbat sau orice altceva, în care nu vei fi tu însuți și în care îți va fi frică să fi autentic”, spune Gabor Mate.

Citește mai mult

Schimbari climatice

„Militanții de mediu au reușit să îi convingă pe producători să nu mai folosească anumite substanțe chimice despre care știm că pot avea un efect negativ asupra sănătății noastre. Aceștia au renunțat la aceste substanțe, dar le-au înlocuit cu altele despre care nu au nici un fel de studii și al căror impact asupra sănătății nu îl cunoaștem și ar putea fi chiar mai dăunător”, spune Julia Malits. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

sustenabilitate - bucatarie

Noi reciclam și refoloseam totul! Sticle, pungi, hârtie de împachetat, reviste și ziare vechi. Nu aveam tomberon de gunoi. O găleată de resturi de 10l se strângea în două săptămâni pentru că absolut totul se refolosea într-un fel sau altul. Resturile menajere (cojile de la legume, fructe, mâncare) și frunzele din curte erau folosite pentru compost. Foto: Getty Images

Citește mai mult

Victor Titirez

Complet vindecabil dacă e descoperit în fază incipientă, cancerul de sân rămâne principala cauză de mortalitate în rândul femeilor din România. Ce ne lipsește? Informarea și un program de screening național.

Citește mai mult

Femeie la menopauză

Dintr-o dată totul pare că o ia razna. Cei din jur îți spun că ai toane, că ai devenit insuportabilă, părul e vraiște, pielea uscată, unghiile casante, ai burtă, te îngrași cum respiri, ai probleme cu concentrarea și te iau din senin valuri de căldură. Anxietatea e la ordinea zilei, iar încrederea în sine a dispărut în ceața care ți-a învăluit mintea, (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Julia Baliaeva

Când a început războiul din Ucraina, galeriile și spațiile independente de artă contemporană din toată România s-au implicat pentru a-i susține pe refugiații pe care războiul i-a alungat din țara vecină

Citește mai mult

Vlad Ionescu

„Un atac de panică, nu este periculos, el este asemeni unui sistem de alarmă, am putea spune că este exact ca alarma de la mașină. Atacul de panică se simte foarte inconfortabil, dar este o reacție alarmă, menită să ne facă atenți la ceva din mediul imediat care ne amenință, menit să ne pregătească pentru acțiune, nu ne face rău, nu are cum să ne facă rău”, explică Vlad Ionescu.

Citește mai mult