Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Imigranții fără acte, cei care tulbură liniștea publică și susțin organizații teroriste trebuie expulzați din România. Pentru binele nostru și al democrației

miting pro

Foto: Celal Gunes / AFP / Profimedia

Asistăm la declanșarea unor războaie din ce în ce mai violente, mai numeroase și mai lungi. Lucrul acesta mă duce cu gândul la invaziile barbare împotriva imperiului roman în antichitate. Tot felul de țări, popoare, coaliții, alianțe de conjunctură, care doresc schimbarea ordinii mondiale, care contestă actuala stare de fapt. Variantele propuse de atacatorii lumii libere sunt destul de clare și simple, dictaturi comuniste sau dictaturi religioase, întoarcerea în timp cu până la 1400 de ani. State autocratice, naționaliste, revanșarde, agresive, grupări teroriste care au rămas blocate în conflicte istorice, cu mentalități primitive, neschimbate în ciuda secolelor care au trecut peste omenire. După căderea imperiului roman sub loviturile barbarilor a urmat epoca întunecată a evului mediu, subdezvoltarea și sărăcia, înrobirea libertății oamenilor. Fără prea multe studii de specialitate putem vedea exact care sunt variantele propuse, ori în definitiv despre asta e vorba. Lumea nu emigrează în țările astea, din contră, de-acolo vine o migrație masivă spre țările occidentale, iar lucrul ăsta vorbește de la sine.

A avut loc recent o manifestație pro-palestiniană în București. E un lucru ciudat, dacă ne gândim că pentru probleme mai arzătoare, cum ar fi creșterea taxelor și impozitelor, nu s-au găsit o sută de oameni să protesteze, cu toate că ne privește pe toți. Suspiciunea mea e că în spate a fost o organizare mai serioasă. Scopul principal al acestei demonstrații a fost acela de a proteja victimele civile din Gaza de atacurile israeliene, de a acuza Israelul, de a denunță persecuțiile la care e supus poporul palestinian. Pot să fiu de acord cu un protest împotriva războiului, pentru pace, împotriva violențelor asupra civililor, însă atunci ar fi trebuit să condamne inclusiv atacul asupra civililor israelieni, torturile la care au fost supuși, omorurile și răpirile. Ar fi trebuit să protesteze pentru eliberarea ostaticilor nevinovați răpiți de Hamas. Există comentatori și politicieni care încearcă să facă o diferență între Hamas și palestinieni. Eu nu am observat că palestinienii se delimitează de acțiunile Hamas, din contră, ambasadorul Palestinei în România, printr-un răspuns întortocheat, a declarat că Hamas nu e o organizație teroristă. Am dorit să mă informez mai bine cu privire la poziția Hamas față de situația pe care a generat-o acum, am urmărit un interviu dat de un lider Hamas postului de televiziune Al-Arabiya Network, preluat de Adevărul. La afirmația jurnalistei care i-a spus liderului Hamas că trebuiau să se aștepte la represalii din partea Israelului în urma atacului terorist efectuat prin surprindere asupra civililor din Israel, acesta a spus: „Rușii au sacrificat 30 de milioane de oameni ca să elibereze țara de armata lui Hitler. Vietnamul a sacrificat 3,5 milioane de oameni ca să-i învingă pe americani. Afganistan a sacrificat un milion de martiri ca să învingă URSS și apoi SUA. Poporul algerian a sacrificat 6 milioane de martiri timp de mai bine de 130 de ani. Poporul palestinian este exact în aceeași situație. Nicio națiune nu se poate elibera fără un astfel de sacrificiu”.  În ceea ce privește victimele civile, același lider Hamas a zis : „În fiecare război sunt și victime colaterale printre civili. Noi nu suntem responsabili pentru ele”. Mai doresc să completez faptul că Hamas este partidul politic care a câștigat alegerile libere din Fâșia Gaza cu o largă majoritate în 2007. De atunci nu s-au mai organizat alegeri.

Manifestații pro-palestiniene au avut loc în toată Europa și în America. Majoritatea au degenerat în lupte de stradă cu violențe. Cancelarul Germaniei a declarat că toți imigranții care nu au azil politic trebuie expulzați. „Trebuie să expulzăm mai mult și mai repede’’. Cred că problema asta, a imigranților ilegali, a apărut și în România. Ar trebui să o tratăm încă de pe acum, ca să nu ajungem în situația țărilor occidentale care par că nu mai fac față. Observăm că peste tot partidele de extremă dreapta câștigă alegerile având tema migrației ilegale. Nu susțin discriminarea pe criterii de etnie sau religie, însă legea trebuie aplicată drastic și rapid. Cei care nu au acte trebuie expulzați. Imigranții care tulbură liniștea publică, care atentează la valorile democrației, care susțin organizații teroriste, radicalizati, trebuie expulzați. Pentru binele nostru și al democrației.

Pentru că la începutul articolului am făcut o comparație cu atacurile popoarelor barbare împotriva imperiului roman, am să închei spunându-vă că nu vor reuși. Lumea liberă e mult mai ofertantă decât toate dictaturile astea la un loc. Lumea liberă e în expansiune și se întărește.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • RazvanP check icon
  Bun articol dar concluzia mi se pare exagerat de optimistă! Atacul va reuși tocmai pentru că lumea civilizată este PREA CIVILIZATĂ pentru a lua măsurile radicale necesare! Va continua să filozofeze pe teme irelevante până când majoritatea se va schimba.
  • Like 4
 • Ce se intampla acum nu-i un proiect Hamas, e un proiect al lumii islamice care a gandit totul in detaliu. A mizat pe reactie si contrareactie. A mizat pe trezirea lumii musulmane din toate colturile planetei. S-a dorit producerea unui cutremur la scara mare.

  Mai nou, Pakistanul cere unui numar de 1.7 milioane de oameni sa plece pur si simplu in Afganistan.
  Afganistanul e cuprins de dictatura talibanilor. Oamenii au trecut prin multe drame. Vestul Afganistanului a fost zguduit de cutremure in aceasta toamna. Peste 2400 de oameni au murit. E un dezastru total.

  Si Franta reactioneaza la problema imigratiei:

  „Imigrație: Éric Ciotti vrea să lanseze o „petiție națională”
  Președintele republicanilor spune că vrea să le permită francezilor să „se exprime” pe acest subiect, în fața ezitării lui Emmanuel Macron de a recurge la un referendum.

  Președintele LR, Éric Ciotti, a anunțat duminică în Le Journal du Dimanche, lansarea unei „petiții naționale majore” pe tema imigrației, „pentru a reuni majoritatea francezilor care vor să schimbe lucrurile și nu mai pot tolera actuala stare” . „În același timp, vom conduce o campanie pe teren, întâlnindu-ne cu francezii”, adaugă deputatul pentru Alpes-Maritimes în acest interviu.

  „Toate sondajele efectuate arată că propunerile concrete, pragmatice și susținute legal ale republicanilor sunt susținute de peste trei sferturi din francezi. Cu toate acestea, concetățenii noștri nu au fost niciodată, în istoria contemporană, consultați în mod direct pentru a se putea exprima în probleme de imigrație. A sosit momentul să o facem”, asigură domnul Ciotti.” - https://www.lepoint.fr/politique/immigration-eric-ciotti-veut-lancer-une-petition-nationale-29-10-2023-2541250_20.php

  E multa confuzie si multe voci, fiecare spunand altceva. Ca intr-un turn Babel.
  • Like 4
 • Interviul liderului hamas mentionat spune tot despre toti. Nu mai e nimic de comentat ci de luat atitudine in apararea civilizatiei. Actualii barbari sunt musulmanii care au profitat de indulgenta si naivitatea conducatorilor satelor catre care "alearga" ei. Nu se intreaba nimeni de unde au bani toti amaratii ce vin in europa cu sila? Exodul este organizat de cineva tocmai pentru a sufoca lumea civilizata si a o lua in stapanire. Vlabil si pentru chinezi. Oare ce se va intampla cand se vor ciocni interesele acestor doua "lave" coplesitoare. Mi-e teama ca europenii s-au dezmeticit prea tarziu.
  • Like 5
 • Autorul deplânge atacurile popoarelor barbare împotriva imperiului roman. Dar imperiul roman cum a fost creat? Prin atacuri asupra altor popoare, marcate de blândețe, prietenie, umanism? Cu ce au fost romanii mai buni? Cu ce drept au dat buzna legiunile romane? Luați mă, barbarilor, civilizație, pâine și circ! Că noi vă luăm la schimb tone de aur, cât cuprinde.
  Și iată, la două milenii distanță, triburile germanice au devenit cele mai civilizate popoare ale Europei, deși imperiul roman nu a reușit să le supună.
  • Like 1
  • @ Andrei Tarlea
   Deplasata acuzarea imperiului roman. Asta este istoria. Nu se poate schimba. Peste tot in lume progresul, civilizatia, daca o putem numi asa, nu au rasarit din iarba ci au fost aduse si impuse cu forta armelor, urmand exploatarea, jefuirea, inrobirea. Crestinismul la fel a fost impus, impus nu propovaduit, tot cu armele, cu arderi pe rug, cu extinctia popoarelor asupra carora s-a pogorat crucea. Totul urmat de inrobire, jefuire, exploatare. Vezi crestinarea americii de sud, latinizarea ei. S-a incercat si cu musulmanii, prin cruciade, campanii de ocupare si aservire a teritoriilor si populatiilor orientului, dar nu s-a reusit, doar in foarte mica masura. Acum se intoarce roata. Sunt genocide repetate, fara pic de mila facute din ambitiile bisericii catolice si a unsilor lui dumnezeu, stapanii intitulati regi, papi. Istoria omenirii este bazata doar pe asemenea fapte abominabile, cantate si elogiate de poetii de curte pe pungi cu bani si diverse favoruri. Asta este natura umana. In ciuda inteligentei omul are tot instincte criminale, sadism si lacomie. Biserica nu a reusit sa-l schimbe, ba chiar l-a folosit in scopurile ei contrare pildelor oferite, pilde mincinoase, cu scopul de a stapani si manipula masele.
   • Like 1
  • @ Zugravu Mircea
   Asta e istoria, corect. Dar nu văd de ce e deplasată observația - fără nicio afirmație că ar mai trebui schimbat ceva. Doar să nu-i mai căinăm atât pe romani.
   "Și unu-i Decebal cel harnic iar celălalt Traian cel drept...". Adică Traian a fost drept pentru că a venit peste daci să le ia gâtul... și, bineînțeles, aurul. După ce au văzut că nu mai pot scoate mare brânză din munți, a urmat retragerea Aureliană. Civilizarea fusese înfăptuită, inclusiv plata.
   • Like 0
  • @ Andrei Tarlea
   corne check icon
   amice, se pare ca tovarasu de istorie iti dadea zece pe vremuri, dar - daca tot ti-e lene sa gandesti, macar baga de seama ca manualul ala a disparut.
   (sfantul imperiu roman de natiune germana - evident, fara nici o legatura cu romanii, sau imperiul german de mai tarziu nu umblau dupa aur, ei jefuiau doar livezile de meri padureti. nu-i asa ca erai seful clasei si copiii te porecleau "istetila"?)
   • Like 1
  • @ corne
   Nu țin minte să fim amici dar e interesant cum ai impresia că imperiul roman de națiune germană a avut vreo legătură cu năvălirile legiunilor romane de la începutul mileniului I. Mai studiază, deșteptățilă, cum a fost creat acel imperiu la SFÂRȘITUL sec. X și de către cine!
   • Like 0
 • Nume check icon
  Cu cat Romania va deveni o tara mai putin prietenoasa pentru simpatizanti de organizatii teroriste de orice fel, cu atat ne va fi mai bine.
  • Like 0
 • Nu doar expulzati; interzis accesul permanent pe teritorul UE.
  • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult