Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Împreună de 25 de ani

Alpha Bank

În 1994, Alpha Bank era prima bancă străină care intra pe piaţa din România.

Dezvoltarea băncii a fost una treptată, prin investirea sistematică a resurselor şi creştere organică, în cei 25 de ani de activitate Alpha Bank fiind o prezență constantă în topul băncilor din România.

Cu o structură robustă, cântărind atent fiecare inițiativă, dar cu o constantă dorință de inovare, banca și-a pus an de an amprenta asupra evoluției sistemului bancar românesc prin inițiative îndrăznețe care ulterior au devenit firești. Dacă în 2001 Alpha Bank era prima instituție bancară ce lansa în România creditul pentru achiziția de locuințe, astăzi soldul creditelor de investiții imobiliare aflate în portofoliul băncii depășeste 1 miliard de euro. Dacă în 2005 Alpha Bank era printre primele bănci cu prezență în mediul virtual, astăzi digitalizarea este o prioritate pentru întreaga societate. Acum 25 de ani, multi dintre clienții noștri antreprenori erau la început de drum, azi mulți dintre ei sunt nume sonore, iar companiile lor lideri în cele mai importante sectoare ale economiei. 

De 25 de ani, Alpha Bank Romania se alătură celor mai îndrăznețe proiecte și inițiative sociale, contribuind la creșterea calității vieții. Suntem alături încă de la inceput de temerarii care au transformat Delta Văcărești în parc natural, iar iubitorii naturii pot descoperi tainele deltei urbane din cel mai inalt Observator Natural. Grădina Botanică din București și-a redeschis după 35 de ani serele vechi cu sprijinul băncii, sute de mii de copii învață primele noțiuni de educație financiară ca urmare a implicării băncii în proiectele de educație financiară. 

La aniversarea celor 25 de ani, dorim să mulțumim clienților și partenerilor cu ajutorul cărora povestea noastră a devenit posibilă. Cu profesionalism, focus pe inovație și permanentă dorință de evoluție, privim cu încredere spre viitor. 

facebook.com/alphabankromania

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cunosc cele - 7 zile-.
  Le-am trăit, simțit și încă le simt până-n rărunchi.
  Multă sănătate!
  Acolo undeva, deși erați -dincolo- ați luptat să veniți, aveați la cine și pentru ce veni, trebuia să duceți mai departe ce începuserăți.
  Și eu m am întors pentru cel mic, nepot de opt ani, adică acum doi ani, ianuarie februarie.
  Numai bine!
  Am putea comunica cumva?
  VG
  • Like 0
 • Cand intri intr-o banca romaneasca ai sentimentul de institutie de stat, unde iti vine sa vomiti. Pe aceasta cale si din acest punct de vedere, recomand calduros Bancii ALPHA Bank Romania sa investeasca in personal mai mult.

  In acest sens, as rocomanda sa aiba o persoana simpatica la intrare, ce saluta oamenii, ii pofteste inauntru si le povesteste ceva, timp in care ceilalti oameni se fac comozi si isi trag sufletul.

  Va recomand AIESEC - Asociatia Internationala a Studentilor in Economie si Management ca si mijloc de atingere a acestui proiect. Doamne ajuta.

  PS: Si nu in ultimul rand, LA MULTI ANI. M-am intors si am editat mesajul, ceea ce dovedeste ca ceva e putred in Danemarca.
  • Like 1


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult