Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

În prezența Vioricăi Dăncilă, primarul din Ploiești le-a spus studenților: Sunt sigur că veți deveni buni profesioniști, că nu veți avea probleme cu gramatica și cu topica limbii române

Primarul Adrian Dobre

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a luat parte la deschiderea anului universitar, la Ploiești, la Universitatea Petrol-Gaze. La aceeași ceremonie a luat parte și Adrian Dobre, primarul PNL al orașului, care le-a vorbit studenților despre meritocrație și le-a spus că este sigur că ei nu vor avea probleme cu gramatica și topica limbii române. Un mesaj care, având în vedere numeroasele greșeli de exprimare făcute de-a lungul timpului de Viorica Dăncilă, nu poate fi interepretat decât în cheie ironică.

„Mă bucur să văd că mulți tineri decid să vină la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești pentru a urma cursurile aici. Mi-aș dori foarte mult ca voi să puteți să vă implicați, prin activități, prin idei în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității ploieștene, în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității prahovene și în aceeași măsură, luați-o ca pe un sfat, să vă pregătiți foarte bine.

Nu uitați că astfel vă puteți dezvolta profesia, comunitatea prahoveană, ploieșteană și cea românească. Și, totodată, atunci când vă pregătiți bine, puteți să dezvoltați și această țară, pentru că noi avem nevoie de competență și meritocrație. Nu uitați lucrul acesta niciodată. Este nevoie de el pentru a duce țara mai departe. Sunt sigur, foarte sigur, că veți deveni buni profesioniști, că nu veți avea probleme cu gramatica și cu topica limbii române”, a spus primarul Dobre.

Ceremonia de deschidere a anului universitare a fost filmată și postată pe pagina de Facebook a Observatorului prahovean. Discursul lui Adrian Dobre începe de la minutul 45.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult