Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

În prezența Vioricăi Dăncilă, primarul din Ploiești le-a spus studenților: Sunt sigur că veți deveni buni profesioniști, că nu veți avea probleme cu gramatica și cu topica limbii române

Primarul Adrian Dobre

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a luat parte la deschiderea anului universitar, la Ploiești, la Universitatea Petrol-Gaze. La aceeași ceremonie a luat parte și Adrian Dobre, primarul PNL al orașului, care le-a vorbit studenților despre meritocrație și le-a spus că este sigur că ei nu vor avea probleme cu gramatica și topica limbii române. Un mesaj care, având în vedere numeroasele greșeli de exprimare făcute de-a lungul timpului de Viorica Dăncilă, nu poate fi interepretat decât în cheie ironică.

„Mă bucur să văd că mulți tineri decid să vină la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești pentru a urma cursurile aici. Mi-aș dori foarte mult ca voi să puteți să vă implicați, prin activități, prin idei în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității ploieștene, în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității prahovene și în aceeași măsură, luați-o ca pe un sfat, să vă pregătiți foarte bine.

Nu uitați că astfel vă puteți dezvolta profesia, comunitatea prahoveană, ploieșteană și cea românească. Și, totodată, atunci când vă pregătiți bine, puteți să dezvoltați și această țară, pentru că noi avem nevoie de competență și meritocrație. Nu uitați lucrul acesta niciodată. Este nevoie de el pentru a duce țara mai departe. Sunt sigur, foarte sigur, că veți deveni buni profesioniști, că nu veți avea probleme cu gramatica și cu topica limbii române”, a spus primarul Dobre.

Ceremonia de deschidere a anului universitare a fost filmată și postată pe pagina de Facebook a Observatorului prahovean. Discursul lui Adrian Dobre începe de la minutul 45.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult