Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

În prezența Vioricăi Dăncilă, primarul din Ploiești le-a spus studenților: Sunt sigur că veți deveni buni profesioniști, că nu veți avea probleme cu gramatica și cu topica limbii române

Primarul Adrian Dobre

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a luat parte la deschiderea anului universitar, la Ploiești, la Universitatea Petrol-Gaze. La aceeași ceremonie a luat parte și Adrian Dobre, primarul PNL al orașului, care le-a vorbit studenților despre meritocrație și le-a spus că este sigur că ei nu vor avea probleme cu gramatica și topica limbii române. Un mesaj care, având în vedere numeroasele greșeli de exprimare făcute de-a lungul timpului de Viorica Dăncilă, nu poate fi interepretat decât în cheie ironică.

„Mă bucur să văd că mulți tineri decid să vină la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești pentru a urma cursurile aici. Mi-aș dori foarte mult ca voi să puteți să vă implicați, prin activități, prin idei în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității ploieștene, în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității prahovene și în aceeași măsură, luați-o ca pe un sfat, să vă pregătiți foarte bine.

Nu uitați că astfel vă puteți dezvolta profesia, comunitatea prahoveană, ploieșteană și cea românească. Și, totodată, atunci când vă pregătiți bine, puteți să dezvoltați și această țară, pentru că noi avem nevoie de competență și meritocrație. Nu uitați lucrul acesta niciodată. Este nevoie de el pentru a duce țara mai departe. Sunt sigur, foarte sigur, că veți deveni buni profesioniști, că nu veți avea probleme cu gramatica și cu topica limbii române”, a spus primarul Dobre.

Ceremonia de deschidere a anului universitare a fost filmată și postată pe pagina de Facebook a Observatorului prahovean. Discursul lui Adrian Dobre începe de la minutul 45.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult