Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

În preziua moțiunii, Remus Borza anunță lansarea unui proiect politic, alături de 15 parlamentari, care vor vota împotriva căderii Guvernului

Remus Borza - FB

(Foto Facebook/Remus Borza)

Deputatul independent Remus Borza a anunțat în preziua moțiunii de cenzură relansarea unui proiect politic - Forța Națională -, alături de 15 parlamentari, între care se află și „mulți semnatari ai moțiunii dezamăgiți de toți cei care au organizat această tentativă”. 

Borza adaugă că, „după căderea moțiunii”, Forța Națională își dorește „să acorde toată expertiza sa actului de guvernare” și „să participe la alegerile locale și parlamentare de anul viitor cu o echipă de oameni profesioniști, pentru care interesul țării primează.”

„Nu ne dorim să fim complici ai dezastrului prin acceptarea tacită a încercării actualei opoziții de a prelua puterea fără o minimă viziune pentru țară. Avem oameni competenți, avem profesioniști din varii domenii și avem o misiune comună: progresul României și binele oamenilor”, a scris pe Facebook deputatul Remus Borza.

Amintim că Remus Borza, fost membru ALDE, a fost demis în luna iunie, de către premierul Viorica Dăncilă, la o săptămână după numirea sa pe poziția de consilier onorific pe probleme economice la cabinetul lui Dăncilă. Decizia demiterii a venit după ce Borza a făcut declarații publice privind necesitatea reducerii numărului de bugetari și de ministere.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nici Dancila nu ti a apreciat competenta dle" Forța Națională"si te a expulzat dupa o saptamana,acum te ai trezit sa i pupi mana cu,care abia tine de fiecare data hartia de pe care se straduieste sa citeasca fara vreo pronuntie proprie ,de s ar minuna si Caragiale.
  • Like 0
 • De unde se vede de foarte departe ce calitate umană execrabilă participă la „exercițiul democratic”...în general.
  Practic, tovarășii sunt acolo EXCLUSIV pentru a-și asigura lovelele, direct, pe făcut nimic pentru popor, și indirect, aranjându-și interlopelile și protecția...fermelor de porci...de orci...etc.
  • Like 0
 • Corina check icon
  Au și împărțit fluturași în cutiile poștale ale unor cetățeni, despre niște sume mari primite, cu care au niște planuri formidabile. Nimic! Să plece!
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult