Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

În preziua moțiunii, Remus Borza anunță lansarea unui proiect politic, alături de 15 parlamentari, care vor vota împotriva căderii Guvernului

Remus Borza - FB

(Foto Facebook/Remus Borza)

Deputatul independent Remus Borza a anunțat în preziua moțiunii de cenzură relansarea unui proiect politic - Forța Națională -, alături de 15 parlamentari, între care se află și „mulți semnatari ai moțiunii dezamăgiți de toți cei care au organizat această tentativă”. 

Borza adaugă că, „după căderea moțiunii”, Forța Națională își dorește „să acorde toată expertiza sa actului de guvernare” și „să participe la alegerile locale și parlamentare de anul viitor cu o echipă de oameni profesioniști, pentru care interesul țării primează.”

„Nu ne dorim să fim complici ai dezastrului prin acceptarea tacită a încercării actualei opoziții de a prelua puterea fără o minimă viziune pentru țară. Avem oameni competenți, avem profesioniști din varii domenii și avem o misiune comună: progresul României și binele oamenilor”, a scris pe Facebook deputatul Remus Borza.

Amintim că Remus Borza, fost membru ALDE, a fost demis în luna iunie, de către premierul Viorica Dăncilă, la o săptămână după numirea sa pe poziția de consilier onorific pe probleme economice la cabinetul lui Dăncilă. Decizia demiterii a venit după ce Borza a făcut declarații publice privind necesitatea reducerii numărului de bugetari și de ministere.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nici Dancila nu ti a apreciat competenta dle" Forța Națională"si te a expulzat dupa o saptamana,acum te ai trezit sa i pupi mana cu,care abia tine de fiecare data hartia de pe care se straduieste sa citeasca fara vreo pronuntie proprie ,de s ar minuna si Caragiale.
  • Like 0
 • De unde se vede de foarte departe ce calitate umană execrabilă participă la „exercițiul democratic”...în general.
  Practic, tovarășii sunt acolo EXCLUSIV pentru a-și asigura lovelele, direct, pe făcut nimic pentru popor, și indirect, aranjându-și interlopelile și protecția...fermelor de porci...de orci...etc.
  • Like 0
 • Corina check icon
  Au și împărțit fluturași în cutiile poștale ale unor cetățeni, despre niște sume mari primite, cu care au niște planuri formidabile. Nimic! Să plece!
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult