Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

În prima lună de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, au ieșit din pușcării 1200 de deținuți. Numărul lor ar putea crește la 8000

Tudorel Toader

1.200 de deținuți au fost eliberați în prima luna de la intrarea în vigoare a recursului compensatoriu, iar numărul celor care ies din închisoare ar putea să ajungă la 8.000 în primul an, arată estimările Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. 

„Ministrul Justiției dezinformează Parlamentul afirmând că, în prima luna aplicare, au fost puși în libertate în plus un număr de 650 de deținuți, avansând cifră de 25.093 deținuți rămăși în penitenciare. În realitate, conform site-ului ANP, în penitenciare sunt 24.464 deținuți. În concluzie, conform statisticii oficiale a ANP, de la punerea în aplicare a legii recursului compensatoriu au fost liberați în plus peste 1.200 de deținuți (aproape dublu față de cât a anunțat ministrul), urmând că numărul celor liberați în plus să depășească în primul an de aplicare cifră de 8.000 conform estimărilor noastre”, se arată într-un articol postat pe pagina de Facebook a Federației. 

Într-un interviu pentru Republica, Sorin Dumitrașcu, președintele sindicalițtilor din penitenciare, spunea că 80% dintre cei eliberați prin această lege s-ar putea întoarce după gratii într-un an. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult