Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

În prima lună de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, au ieșit din pușcării 1200 de deținuți. Numărul lor ar putea crește la 8000

Tudorel Toader

1.200 de deținuți au fost eliberați în prima luna de la intrarea în vigoare a recursului compensatoriu, iar numărul celor care ies din închisoare ar putea să ajungă la 8.000 în primul an, arată estimările Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. 

„Ministrul Justiției dezinformează Parlamentul afirmând că, în prima luna aplicare, au fost puși în libertate în plus un număr de 650 de deținuți, avansând cifră de 25.093 deținuți rămăși în penitenciare. În realitate, conform site-ului ANP, în penitenciare sunt 24.464 deținuți. În concluzie, conform statisticii oficiale a ANP, de la punerea în aplicare a legii recursului compensatoriu au fost liberați în plus peste 1.200 de deținuți (aproape dublu față de cât a anunțat ministrul), urmând că numărul celor liberați în plus să depășească în primul an de aplicare cifră de 8.000 conform estimărilor noastre”, se arată într-un articol postat pe pagina de Facebook a Federației. 

Într-un interviu pentru Republica, Sorin Dumitrașcu, președintele sindicalițtilor din penitenciare, spunea că 80% dintre cei eliberați prin această lege s-ar putea întoarce după gratii într-un an. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult