Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Încă un Liviu?

Copiii veniți pe lume în ziua de 2 martie 1989 împlinesc astăzi 30 de ani. Au răsărit din cenușa lui Liviu Babeș, brașoveanul care s-a aprins și a ars ca un fulg de pasăre pe zăpadă.

Și-a dat sufletul sperând să-i trezească pe românii încremeniți sub apăsarea monstrului.

La 9 luni de la jertfa lui Liviu Babeș, a izbucnit Revoluția, și unii dintre noi ne-am născut a doua oară.

După 30 de ani, monstrul a scos din nou capetele, verzi, veninoase, mai vii ca niciodată. Și-a pus numele Liviu și zdrobește oamenii sub copite.

Mai avem nevoie de încă un Liviu care să ardă pentru noi?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O tragedie, adevarat, tot respectul pentru jertfa lui... Petre Tutea a facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti.
  • Like 0
 • Întrebarea e foarte bună, răspunsul însă nu...
  • Like 0
 • Dusmanul nostru, al oamenilor cinstiti,e mult prea rapace si meschin pentru ca noi sa credem ca poate fi invins usor. Fara GREVA GENERALA in toate domeniile, fara proteste masive, aceasta specie de rapitori ai sevei si ai sperantelor nobile nationale nu vor putea fi invinsi. Ei au lipsa totala de scrupule de partea lor. Ei nu se dau in laturi de la nimic. Asa ca ei pot sa calce pe vointa a milioane de oameni fara sa clipeasca, asa cum mint monumental, asa vor si actiona!!! Nu va imbatati cu apa rece, avem DATE RELEVANTE pentru initierea unui protest masiv: faptul ca nu abroga ordonanta 7 si criza in care se afla economia, aducand Romania la stadiul de JUNK rating, iar aurul rezervei nationale a devenit tinta acestor mafioti. De ce opozitia si toate organizatiile nonguvernamentale nu initiaza un PROTEST MASIV? CE NE OPRESTE??? DE CE VA ESTE TEAMA? CREDETI CA MAI PUTEM ASTEPTA PANA VA FI PREA TARZIU??!!!Nici-un om ars nu-i va clinti pe acesti parveniti cu creier de ALIENs,vor zice despre el ca era dezechilibrat mental!
  • Like 3
 • Cred că un fel de Livache suntem toți. Neimplicarea celor sănătoși la cap, a celor care pot să facă ceva bun pentru alții și nu fac, este tot atitudine de ,,Livache" !
  • Like 1
 • Sil FPop Sil FPop check icon
  Romanii au ramas la aceeasi mentalitate ca trebuie sa te sacrifici sa le dai un exemplu altor Romanii. Gresit. Daca cineva greseste fata de tine trebuie sa te duci si sa lupti tu cu acea persoana. Nu trebuie sa renunti, sa-ti iei viata, si sa crezi ca prin asta o sa dai exemplu. Sa dai exemplu pentru ce? Ca renunti si te-ai saturat? Sau ca vrei sa lupti pana in ultima zi de viata?!
  • Like 2
 • Cred că în zilele noastre un Liviu e mai necesar în SUA, acolo bolșevismul e în floare și devine din ce în ce mai periculos pentru toată omenirea. La noi nu de un Liviu Babeș e nevoie ci de o alternativă credibilă nu,, cretibilă" la PSD.
  • Like 0
 • Și o observație, nu cred că ați pus corect întrebarea din final: mai avem nevoie de încă un Liviu care SĂ NE ARDĂ?
  • Like 0
 • Poate că nu întâmplător, românii îl vor confunda pe Liviu Babeș din această fotografie cu Toni Grecu... Și nu spun asta la mișto!
  • Like 0
 • fc check icon
  poporul nostru secretă P.S.D . nu va mai genera pesede atunci când va descoperi principiile. fără ele va fi mereu victima alegerii ”jmecheriei”, cerc vicios concentraționar. în fiecare zi, românii votează pesede: în miriade de incorectitudini. doar noi alegem, nu marțienii și nici străinii.
  • Like 2
 • Bartolomeu Ananian a spus prin 2004 că pe lângă reformele necesare aderării la UE eate nevoie de o reformă morală profundă. Iar asta nu s-a întâmplat, ba din contră! Cu asemea fibră morala nici un sistem politic, social sau economic nu poate funcționa! Și din păcate asta se întâmplă cu toată civilizația occidentală.
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult