Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Începând din acest weekend, șoferii care nu plătesc parcarea pe locurile marcate cu albastru de Primăria Capitalei primesc automat amendă. Radarele mobile pot verifica 3.000 de mașini pe oră

radare mobile - Primaria capitalei

Foto: Facebook Nicorel Nicorescu

Începând din acest weekend, șoferii care parchează pe locurile albastre marcate de Primăria Generală și nu plătesc parcarea vor primi în mod automat amendă, printr-un sistem de radare mobile care verifică până la 3.000 de autovehicule pe oră. 

„Sistemul funcționează cu ajutorul a două camere video de ultimă generație care verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, dacă mașina este parcată GRATIS (fără abonament de zi, lunar sau tarif orar) atunci primește pe loc amendă, fără ca șoferul să o poată contesta. Amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora, iar modul de constatare și înregistrare a contravenției, cu o tehnologie perfect opozabilă în justiție, va conduce astfel la evitarea tergiversărilor în instanță”, a anunțat Nicorescu.

În cazul în care staționarea pe locurile albastre marcate de Primărie se face „pe o durată mai lungă”, șoferii pot primi „mai multe amenzi în aceeași zi”, arată consilierul municipal.

În prezent sunt peste 13.000 locuri de parcare marcate cu albastru de Primăria Generală, iar până anul viitor se va ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru, potrivit sursei menționate.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • doar o curiozitate....investitia in "super" camere, conexiuni,servere, probabil si niste vehicule....cred ca electrice (fara "rabla" dar cu pret special, cheltuiala cu munca "vie" , amortismente, asigurari...in cit timp se recupereaza....daca nu se sterge vopseaua!....
    • Like 0
  • Nume check icon
    Interesant.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult