Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Scene violente între viceprimarul Aurelian Bădulescu şi primarul sectorului 6 Gabriel Mutu. Firea îi cere lui Liviu Dragnea „să-şi ia bătăuşii" din Consiliul General al Capitalei

Aurelian Bădulescu

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, susține că ieri a avut loc o veritabilă încăierare în camera de grup a PSD de la Primăria Capitalei. Gabriel Mutu, președinte PSD București și primar al Sectorului 6, i-ar fi aruncat în față cu o sticlă de apă, iar Bădulescu ar fi ripostat. În disputa politică ținta ar fi revocarea lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar al Capitalei și care nu mai are în prezent susținerea PSD.

Incidentul, despre care a relatat News.ro, a avut loc după ce, în ședința Consiliului General al Capitalei, Mutu i-a prezentat lui Bădulescu documentele referitoare la retragerea sprijinului politic.

La un moment dat, Bădulescu a început să îl jignească pe edilul sectorului 6. Potrivit aleşilor generali PSD, edilul Mutu s-ar fi enervat şi i-ar fi tras un pumn viceprimarului. Primarul Sectorului 6 neagă însă că ar fi avut loc violențe fizice, spunând că a fost doar „o discuție mai aprinsă".

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a confirmat incidentul dintre Mutu şi Bădulescu la România TV, spunând că Mutu a aruncat cu o sticlă cu apă în Bădulescu.

„Mi-a transmis Poliția Locală că domnul Mutu a ridicat vocea și că domnul Mutu a aruncat cu o sticlă cu apă, nu cu un pahar cu apă și l-a împins. Bineînțeles că domnul Bădulescu a ripostat. Fac apel la domnul Dragnea să îl calmeze pe domnul Mutu”, a declarat Gabriela Firea.

Ea i-a cerut liderul PSD Liviu Dragnea, preşedintele PSD, „să-şi ia bătăuşii" din Consiliul General, făcând referire la Gabriel Mutu, preşedinte interimar al PSD Bucureşti, post deținut anterior de Firea.

PSD a încercat să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de joi a CGMB un proiect pentru înlocuirea viceprimarului Aurelian Bădulescu, considerat un apropiat al Gabrielei Firea. Demersul PSD este consecinţa retragerii sprijinului politic lui Bădulescu.

Proiectul referitor la înlocuirea lui Bădulescu nu a fost inclus pe ordinea de zi, pe motiv că nu are raport de specialitate. PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei pe motivă că vorbeşte urât cu colegii din PSD. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Se bat Javrele intre ele Așa e lupta pentru Ciolan in haita PSD ului.
    • Like 0
  • Așa s-a ajuns în ziua de azi. Șobolanii se mănâncă intre ei. Nu mai au ce prădui. S-a terminat cașcavalul. La cat mai multe reprize de kick boxing între șobolanii mafiei Panarame-Sacali-Dementi. Mafia PSD din România trăiește din taxele tale.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult