Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Mamaie zice că, dacă vei face ce trebuie, o să te voteze și peste cinci ani, atunci când ea va avea 92...” Val de mesaje de susținere din partea alegătorilor pentru independentul Nicolae Ștefănuță, la câștigarea unui nou mandat în Parlamentul European

Nicu Stefanuta

Foto: Facebook Nicu Ștefănuță

Europarlamentarul Nicolae-Bogdănel Ștefănuță (42 de ani) este singurul candidat român independent care a obținut un nou mandat în Parlamentul European, potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor electorale din 9 iunie.

Ștefănuță are peste 3% din voturile valabil exprimate, prag necesar pentru obținerea unui nou mandat în legislativul european.

„Le mulțumesc sibienilor pentru votul pe care mi l-au acordat duminică. Din ce am înțeles, am fost clasat pe locul 3 în Sibiu, se pare că am avut peste 13 procente în municipiul Sibiu. Eu sunt europarlamentar sibian, așa voi rămâne, și voi continua să lupt pentru ce am făcut și până acum - politicile de sănătate, de mediu, cele educaționale sau de luptă pentru statul de drept vor române în atenția mea. Sunt mândru de orașul meu și de sibieni”, a spus Nicolae Ștefănuță, scrie Turnul Sfatului.

În 2019, Nicolae Ștefănuță, membru USR la acea vreme, a intrat în Parlamentul European, însă în 2023 el a demisionat din USR, iar de atunci este europarlamentar independent. 

Val de mesaje de felicitări și susținere: „...Am văzut un om real care plângea de frustrare, de oboseală. Avem nevoie de oameni reali. Atunci m-am hotărât că sunteți europarlamentarul meu”

„Mamaie zice că, dacă vei face ce trebuie, o să te voteze și peste cinci ani, atunci când ea va avea 92. Deși i-a fost un pic dificil să ajungă ieri cu cadrul în secția mai greuț accesibilă.”

„Și mama l-a votat și are 82.”

„Felicitări! Vă vedeam mereu implicat dar nu pot spune ca aveam cumva în gând să vă votez. Însă când ați reușit să strângeți semnăturile am văzut un om real care plângea de frustrare, de oboseală. Avem nevoie de oameni reali. Atunci m-am hotărât ca sunteți europarlamentarul meu. Mult succes, Nicu Ștefănuță!!”

„Felicitări! Era sa cad in jocuri de alea de “oricum e greu de făcut pragul fără partid, doar se redistribuie voturile aiurea”, dar m-am liniștit rapid și pot zice ca a fost cel mai împăcat vot pe care l-am dat.” - Sunt doar câteva dintre zecile de mesaje de felicitare și susținere primite pe Facebook de europarlamentarul independent Nicolae Ștefănuță, la câștigarea unui nou mandat în Parlamentul European.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult