Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Rezultate parțiale alegeri europarlamentare 2024: Diana Șoșoacă și Luis Lazarus intră în Parlamentul European

Diana Sosoaca - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul SOS a obținut două mandate de europarlamentar, potrivit rezultatelor parțiale de la alegerile de duminică. Formațiunea politică a Dianei Șoșoacă a trecut de pragul de 5% la alegerile europarlamentare, după numărarea a peste 97% dintre voturi. Diana Șoșoacă și Luis Lazarus au obținut astfel câte un mandat în Parlamentul European, cu ajutorul voturilor diasporei, conform surselor politice consultate de G4Media și Digi 24.

Alianța PSD-PNL va avea 19 europarlamentari, AUR va avea șase mandate, ADU - trei mandate, SOS România și UDMR - câte două. 

Totodată independentul Nicolae Ștefănuță ar fi obținut de asemenea un mandat de europarlamentar, potrivit celor mai recente rezultate parțiale. 

România are repartizate 33 de mandate în Parlamentul European.

Pe buletinul de vot pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European s-au aflat, în ordine:

* Uniunea Democrată Maghiară din România

* Alianţa Electorală PSD PNL

* Partidul Reînnoim Proiectul European al României

* Alianţa AUR

* Partidul Umanist Social Liberal

* Alianţa Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei

* România Socialistă

* Partidul România Mare

* Partidul Patrioţilor

* Partidul Alternativa Dreaptă

* Partidul S.O.S. România

* Partidul Diaspora Unită

Candidaţii independenţi:

* Paula-Marinela Pîrvănescu

* Vlad-Dan Gheorghe

* Nicolae-Bogdănel Ştefănuţă

* Dumitru-Silvestru Şoşoacă - aflat sub control judiciar sub acuzaţia de uz de fals şi fals în declaraţii, în dosarul falsificării semnăturilor pentru candidatura sa la Parlamentul European.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Isterica doamna(?!) Ș. în Parlamentul European! Asta este cu adevărat bomboana pe coliva României și de ce nu, a Europei, că tot suntem "unitate în diversitate "!
  Sincere felicitări admirabililor politicieni români care, prin comportamentul lor din ultimii 30 de ani au făcut posibilă apariția și avansarea pe scena politică a unui asemenea personaj grobian, vulgar și violent.
  Și, așa cum spunea nemuritorul Caragiale, bravos națiune, halal să-ți fie!
  • Like 3
 • andrei andrei check icon
  nu e de mirare. majoritatea care au plecat in strainatate nu s-au dus sa lucreze la microsoft italia. iar minoritatile in strainatate tind sa se apropie mult. nu doar romanii, dar toti cei care traiesc in minoritate in alta cultura trag mai mult spre cei ca ei si au nevoie de simboluri de unitate, in cazul romanilor e vorba de ortodoxism si traditionalisme ieftine superficiale. usr le-a promis mult acum 4 ani si chiar si inainte, dar usr nu stie sa vorbeasca pe limba omului de rand. usr vine cu politici pe termen lung, cu un discurs greoi si o aura de elitism. sosonoaca si ar au aceleasi gandiri ca majoritatea taranusilor care au mers la capsuni sau la pus gresie prin vestul europei. pe ei nu ii intereseaza politicile de mediu sau casatoriile gay sau taxarea produselor din china ci sa se simta reprezentati si auziti. chit ca nu au nimic de zis
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult