Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Instigați împotriva „dictaturii medicale”, protestatarii au trecut la fapte: la Bacău, au pătruns în curtea spitalului Sf. Maria, strigându-le medicilor că sunt „asasini” și „hoți”

Spitalul Sf. Maria

Luni seară au avut loc proteste împotriva măsurilor de protecție anti-Covid. Un video postat pe Facebook arată cum, la Bacău, protestatarii scandează în curtea Spitalului Municipal „Sf. Maria” din Bacău și îi numesc pe medici „asasini” și „hoți”. „Intri pe picioare și pleci în scriu”, strigă un bărbat.  Cineva poate fi auzit mai târziu spunând în batjocură, la auzul unei sirene: „Dați-vă, că vine Covidu'”.

La spitalul Sf. Maria sunt internați, la ATI, pacienți cu Covid în stare gravă.

Scene similare s-au petrecut duminică, la Galați, unde protestatarii au strigat „Jos masca!” în fața secției ATI a Spitalului Județean. În urma acestui incident, medicul Paul Ichim a comentat amar pe facebook: „Ce poate fi mai "frumos", decât să te duci în poarta Spitalului Județean la 1 noaptea și să țipi jos masca, chiar în apropierea paturilor AȚI, unde se chinuie să supraviețuiască cei care au Covid? În mod sigur o bună parte din personalul medical simțindu-se în acele momente foarte apreciat, și-ar fi luat lumea-n cap fiind probabil reținuți de amărâții care se sufocă. Și când te gândești că ăștia strigau că năucii în crucea nopții că vor libertate, pază fiindu-le asigurată de organele de ordine....”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Unde au fost JANDARMII de la 10 august :
    "10 august:
    "....tulumbe cu apă, gaze lacrimogene, fumigene, jandarmi din belșug, polițiști cu ghiotura, bâte, pumni, echipamentul specific din dotare. Forțe disproporționate, personaj coordonator îmbrăcat în alb"CUCOS", tomberoane incendiate, polițistă atacată, protestatari bătuți cu bâta, dube berechet, dubițe din belșug, ambulanțe, medici, paramedici și altele, destule."
    • Like 3


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult