Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Instigați împotriva „dictaturii medicale”, protestatarii au trecut la fapte: la Bacău, au pătruns în curtea spitalului Sf. Maria, strigându-le medicilor că sunt „asasini” și „hoți”

Spitalul Sf. Maria

Luni seară au avut loc proteste împotriva măsurilor de protecție anti-Covid. Un video postat pe Facebook arată cum, la Bacău, protestatarii scandează în curtea Spitalului Municipal „Sf. Maria” din Bacău și îi numesc pe medici „asasini” și „hoți”. „Intri pe picioare și pleci în scriu”, strigă un bărbat.  Cineva poate fi auzit mai târziu spunând în batjocură, la auzul unei sirene: „Dați-vă, că vine Covidu'”.

La spitalul Sf. Maria sunt internați, la ATI, pacienți cu Covid în stare gravă.

Scene similare s-au petrecut duminică, la Galați, unde protestatarii au strigat „Jos masca!” în fața secției ATI a Spitalului Județean. În urma acestui incident, medicul Paul Ichim a comentat amar pe facebook: „Ce poate fi mai "frumos", decât să te duci în poarta Spitalului Județean la 1 noaptea și să țipi jos masca, chiar în apropierea paturilor AȚI, unde se chinuie să supraviețuiască cei care au Covid? În mod sigur o bună parte din personalul medical simțindu-se în acele momente foarte apreciat, și-ar fi luat lumea-n cap fiind probabil reținuți de amărâții care se sufocă. Și când te gândești că ăștia strigau că năucii în crucea nopții că vor libertate, pază fiindu-le asigurată de organele de ordine....”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Unde au fost JANDARMII de la 10 august :
    "10 august:
    "....tulumbe cu apă, gaze lacrimogene, fumigene, jandarmi din belșug, polițiști cu ghiotura, bâte, pumni, echipamentul specific din dotare. Forțe disproporționate, personaj coordonator îmbrăcat în alb"CUCOS", tomberoane incendiate, polițistă atacată, protestatari bătuți cu bâta, dube berechet, dubițe din belșug, ambulanțe, medici, paramedici și altele, destule."
    • Like 3


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult