Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Jos masca!”. Scandări la 1 noaptea în fața secției ATI a Spitalului Județean Galați. Proteste în 24 de orașe, față de noile restricții. Jandarmeria a aplicat peste 200 de amenzi

masca arde - (Foto: Lutcanu Iuliana / IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia)

Foto: Lutcanu Iuliana / IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

„Jos masca!” s-a strigat duminică după miezul nopții, la Galați, în fața Spitalului Județean de Urgență, potrivit Monitorul de Galați, care a observat că pe străzile orașului ambulanțele se strecurau printre sutele de oameni ieșiți să protesteze față de noile măsuri de restricții anunțate de autoritățile centrale. 

Proteste au avut loc aseară și în București, Arad, Timișoara, Sibiu, Constanța, Brăila, oamenii fiind nemulțumiți de interzicerea circulaţiei după ora 20:00 în localităţile unde rata de incidenţă Covid-19 este mai mare de 4 la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîțu a declarat că înțelege oboseala oamenilor după un an de pandemie și că românii pot să protesteze, dar cu respectarea legislației.

Jandarmeria Română a anunțat că a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc ieri, în 24 de localități. „La nicio manifestație, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

Organizatorilor și participanților la proteste le-au fost aplicate 219 sancțiuni contravenționale, în total 99.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară, a reamintit Jandarmeria.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult