Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Jos masca!”. Scandări la 1 noaptea în fața secției ATI a Spitalului Județean Galați. Proteste în 24 de orașe, față de noile restricții. Jandarmeria a aplicat peste 200 de amenzi

masca arde - (Foto: Lutcanu Iuliana / IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia)

Foto: Lutcanu Iuliana / IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

„Jos masca!” s-a strigat duminică după miezul nopții, la Galați, în fața Spitalului Județean de Urgență, potrivit Monitorul de Galați, care a observat că pe străzile orașului ambulanțele se strecurau printre sutele de oameni ieșiți să protesteze față de noile măsuri de restricții anunțate de autoritățile centrale. 

Proteste au avut loc aseară și în București, Arad, Timișoara, Sibiu, Constanța, Brăila, oamenii fiind nemulțumiți de interzicerea circulaţiei după ora 20:00 în localităţile unde rata de incidenţă Covid-19 este mai mare de 4 la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîțu a declarat că înțelege oboseala oamenilor după un an de pandemie și că românii pot să protesteze, dar cu respectarea legislației.

Jandarmeria Română a anunțat că a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc ieri, în 24 de localități. „La nicio manifestație, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

Organizatorilor și participanților la proteste le-au fost aplicate 219 sancțiuni contravenționale, în total 99.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară, a reamintit Jandarmeria.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult