Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Jos masca!”. Scandări la 1 noaptea în fața secției ATI a Spitalului Județean Galați. Proteste în 24 de orașe, față de noile restricții. Jandarmeria a aplicat peste 200 de amenzi

masca arde - (Foto: Lutcanu Iuliana / IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia)

Foto: Lutcanu Iuliana / IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

„Jos masca!” s-a strigat duminică după miezul nopții, la Galați, în fața Spitalului Județean de Urgență, potrivit Monitorul de Galați, care a observat că pe străzile orașului ambulanțele se strecurau printre sutele de oameni ieșiți să protesteze față de noile măsuri de restricții anunțate de autoritățile centrale. 

Proteste au avut loc aseară și în București, Arad, Timișoara, Sibiu, Constanța, Brăila, oamenii fiind nemulțumiți de interzicerea circulaţiei după ora 20:00 în localităţile unde rata de incidenţă Covid-19 este mai mare de 4 la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîțu a declarat că înțelege oboseala oamenilor după un an de pandemie și că românii pot să protesteze, dar cu respectarea legislației.

Jandarmeria Română a anunțat că a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc ieri, în 24 de localități. „La nicio manifestație, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

Organizatorilor și participanților la proteste le-au fost aplicate 219 sancțiuni contravenționale, în total 99.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară, a reamintit Jandarmeria.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult