Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Institutul Paul Ehrlich: O legătură între vaccinarea cu AstraZeneca și cazurile de tromoboză cerebrală „nu e neplauzibilă”

vaccin AstraZeneca

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Institutul german Paul Ehrlich, autoritatea federală de reglementare în domeniul vaccinurilor, a motivat, într-un comunicat, de ce a decis să recomande ministerului Sănătății să suspende imunizarea populației cu serul de la AstraZeneca.

După ce au analizat noi date, experții Institutului Paul Erlich au observat apariția „izbitoare” a unei forme foarte rare de tromboză cerebrală venoasă, în vecinătatea temporală a vaccinării cu vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva Covid.

„Numărul cazurilor de tromboză cerebrală venoasă după vaccinarea împotriva Covid cu AstraZeneca este, din punct de vedere statistic, semnificativ mai mare decât numărul trombozelor cerebrale venoase care apar în mod normal la populația nevaccinată. Am efectuat o analiză, în care am comparat numărul de cazuri la care ne-am fi așteptat, fără vaccinare, într-o perioadă de 14 zile cu numărul de cazuri raportate, în aceeași perioadă, după aproximativ 1,6 milioane de vaccinări cu AstraZeneca în Germania. Ar fi fost de așteptat să apară, cu aproximație, un caz, dar au apărut 7”, a transmis institutul Paul Ehrlich.

Autoritatea medicală a afirmat că s-a consultat și cu alți experți și a ajuns la concluzia că nu este „neplauzibilă” o legătură între vaccinarea cu AstraZeneca și cazurile de tromboză apărute post-imunizare.

„Pe lângă experții Institutului Paul Ehrlich, au fost consultați, cu privire la detaliile cazurilor raportate, alți experți în tromboză și hematologie și un specialist în adenovirus. Experții au căzut de acord, în unanimitate, că poate fi distins un tipar și că o conexiune între cazurile mai sus menționate și vaccinarea împotriva Civid cu serul de la AstraZeeneca nu este neplauzibilă”, se arată în comunicat.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Filbert check icon
    'Nu e neplauzibila' nu inseamna ca 'e plauzibila', asa cum 'nu esti prost' nu inseamna ca 'esti destept'.
    Institutiile astea au specialisti in comunicare si o multime de avocati care sa le fereasca de orice raspundere.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult