Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Institutul Paul Ehrlich: O legătură între vaccinarea cu AstraZeneca și cazurile de tromoboză cerebrală „nu e neplauzibilă”

vaccin AstraZeneca

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Institutul german Paul Ehrlich, autoritatea federală de reglementare în domeniul vaccinurilor, a motivat, într-un comunicat, de ce a decis să recomande ministerului Sănătății să suspende imunizarea populației cu serul de la AstraZeneca.

După ce au analizat noi date, experții Institutului Paul Erlich au observat apariția „izbitoare” a unei forme foarte rare de tromboză cerebrală venoasă, în vecinătatea temporală a vaccinării cu vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva Covid.

„Numărul cazurilor de tromboză cerebrală venoasă după vaccinarea împotriva Covid cu AstraZeneca este, din punct de vedere statistic, semnificativ mai mare decât numărul trombozelor cerebrale venoase care apar în mod normal la populația nevaccinată. Am efectuat o analiză, în care am comparat numărul de cazuri la care ne-am fi așteptat, fără vaccinare, într-o perioadă de 14 zile cu numărul de cazuri raportate, în aceeași perioadă, după aproximativ 1,6 milioane de vaccinări cu AstraZeneca în Germania. Ar fi fost de așteptat să apară, cu aproximație, un caz, dar au apărut 7”, a transmis institutul Paul Ehrlich.

Autoritatea medicală a afirmat că s-a consultat și cu alți experți și a ajuns la concluzia că nu este „neplauzibilă” o legătură între vaccinarea cu AstraZeneca și cazurile de tromboză apărute post-imunizare.

„Pe lângă experții Institutului Paul Ehrlich, au fost consultați, cu privire la detaliile cazurilor raportate, alți experți în tromboză și hematologie și un specialist în adenovirus. Experții au căzut de acord, în unanimitate, că poate fi distins un tipar și că o conexiune între cazurile mai sus menționate și vaccinarea împotriva Civid cu serul de la AstraZeeneca nu este neplauzibilă”, se arată în comunicat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Filbert check icon
    'Nu e neplauzibila' nu inseamna ca 'e plauzibila', asa cum 'nu esti prost' nu inseamna ca 'esti destept'.
    Institutiile astea au specialisti in comunicare si o multime de avocati care sa le fereasca de orice raspundere.
    • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult