Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Insuportabila ușurătate a ființei de nimic

Valer Dorneanu

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

- „Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic”, a spus Valer Dorneanu, după ce a aflat că CEDO i-a dat dreptate Laurei Codruța Kovesi. Să ne amintim: dl. Dorneanu a fost co-călău la execuția șefei DNA, dictată de Liviu Dragnea și executată de Tudorel Toader, cu sprijinul prietenilor din CCR. Cred că pentru prima oară cocălăul Dorneanu s-a definit exact: a pus degetul pe sine și nu a găsit nimic. Pentru că, la fel ca înfiorător de mulți alții, nu ar fi fost nimic dacă nu ar fi fost Partidul care să-i facă ceea ce sunt. Ni-mic!

- Cazul „Kovesi contra România” este o lecție pentru toți cei care se simt învinși în această țară, la serviciu, în relațiile cu șefii, cu autoritățile, cu politicienii, cu ceilalți oameni. Dna Kovesi și-a câștigat funcția de procuror șef european singură și tot singură și-a câștigat dreptatea la CEDO. Pentru că a refuzat să pună capul în pământ. În locul mioriticului „n-avem ce face, ei sunt mulți și noi suntem singuri” poate unii vor alege de acum încolo să creadă mai mult în ei. Deoarece asta e o luptă de totul sau… nimic.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gunoaiele umane cu care psd a umplut institutiile statului roman, ce aduc grave prejudicii de imagine statului , dorneanu fiind. alaturi de toader, unul dintre cele mai abjecte dintre ele.Tebuie schimbate radical regulile "jocului" de desemnare a oamenilor ce vor conduce , in viitor, institutiile statului roman.Nu mai putem continua asa !
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Sentimentul tovarasului Dorneanu este totusi unul de neliniste, pentru ca va trebui sa'si incheie raportul de activitate pe dosarul LCK si sa'l trimita la Moscova...
  • Like 4
 • profun check icon
  Dacă vorbim de cocălăi, păi și sufragerista Kovesi a fost marele COCĂLĂU ale șlehtelor lui Zdreanță, Onea, Man și toți ăia care se ocupau (și lăudau singuri) cu paradeala, recte cu dosare politice, cu probe false, cu încălcarea dreptului la apărare corectă, cu anchete abuzive.

  Bineînțeles că având atâtea „obligații” pe cap îi făcea scăpați pe marii delapidatori și corupți, mulțumindu-se și mulțumindu-și stăpânii cu vânătoarea de capete.

  Acum se fudulește cu victoria la CEDO unde i-a ținut partea prietena Moțoc și unde, în ultimele 9 luni din 12 statul român nu s-a putut apăra, fiindcă apărătorul V. Mocanu a fost forțat să demisioneze fiindcă i se întocmise dosar penal de abuz în serviciu de către ... DNA.

  Chiar și așa, cine a citit rezoluția vede că CEDO și-a încălcat propriul regulament- cu toate astea, de fapt nu a decis nimic ci a făcut niște constatări (2 în favoarea lui Kovesi și două care dau dreptate guvernului României de ... „atunci”, desigur)
  • Like 0
  • @ profun
   AlexisZ check icon
   Profune, stii tu ceve din culise se pare... prea mirosi a magistrat cu iz de cur pesedist pe la bot !
   • Like 10
  • @ profun
   Da, un altă zdreanță psd și profun asta. Nu stiu dacă e magistrat, s-ar putea, unul din ăia de a lui dragnea. Făcuți la apelul de seară, trecuți prin "academia" de la băneasa. În toate postările a "tras" în basescu, în tot ce nu-i psd-ist sau slugă psd. Nu a scos un sunet față de ticăloșiile din timpul lui Iliescu, nu a suflat față de cei doi borfași naționali năstase și grețosul voiculescu, de, stătea drepți și cuvânta când primea aprobare. Ti-e scârbă să citești abjecțiile, dejecțiile scoase de asemenea indivizi. Dacă-i magistrat e normal, la cate privilegii are pe spinarea prostimii să nu crâcnească împotriva stăpânilor. Numai ce l-a protejat ccr cu dornul ei declarând neconstituționala eliminarea pensiilor speciale, pe care le sug și ccr-istii. Dar or fi prevăzute în constituție?
   • Like 4
  • @ profun
   profun check icon
   Ești complexat rău, dacă nu ești în stare de un argument însă nici bunul simț nu te oprește să vorbești civilizat
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   profun check icon
   idem AlexisZ
   • Like 0
 • Dacă hoardele de meseriaşi în alba-neagra, buzunăreală ori cerşetorie cu care am împânzit Europa ne face un anumit "nume", performanţele acestui CCR perfect reperezentat de politrucul Dorneanu ne bagă iremediabil în cea mai adâncă hazna din fundul celei mai abjecte curţi Europene. Să ne fie ruşine că respirăm lângă lighioane abjecte precum VD. Noi suntem de vină că gunoaie de genul ăsta stau cocoţate pe instituţii care ar trebui să reprezinte interesele inocenţilor acestei ţări, nu duşmanilor ei. Cât să-i mai suportăm? Unde-i stâlpul la care să le priponim infamele fiinţe?
  • Like 4
 • Un titlu excelent ! Cred , cea mai exacta definire ( pornita de la incredibila autodefinire !), a acestui consumator de aer! Care m-a facut sa simt si mai exploziv nevoia de a se gasi o solutie , ca aceste lucruri , si aceste tipologii umane, sa fie eliminate din existenta noastra! Cum , oare, putem face sa se intample asta , cat mai repede?
  • Like 4
 • Constitutia poate ar trebui regandita, astfel incat astfel de abuzuri (pe fata, respectand doar "litera legii", dar nu si spiritul ei) sa nu se mai poata repeta. Si, in mod sigur, din CCR ar trebui sa lipseasca total afiliatii politic, genul Dorneanu. Intr-adevar, fara partidul lui, probabil nu ar fi ajuns cocotat acolo. Nu si-a castigat scaunul de sub fund prin merite personale, in nici un caz.
  • Like 4
  • @ andreea dragusin
   Ba prin merite. La stăpânii lui slugărnicia este un merit. Vezi și cazul tudorel slugarel. De ciordache și buhaiul șofeur al lui voicu și avocat al criminalului Iliescu, șerban Nicolae nu mai vorbesc. Și mai sunt mulți cunoscuți slugoi ai regimului comunist, azi parlamentari, culmea și europeni. Mă refer la hâda femelă norica nicolai, alt procuror de tristă amintire.
   • Like 4
 • foarte bine punctat !
  • Like 3
 • Cred ca nimeni nu trebuie sa depuna un efort prea mare sa observe goliciunea aproape abjecta a lui Valerica Dorneanu . Omul nu simte nimic pentru ca este un mare nesimtit. Jocul de cuvinte din titlu, m-a readus un pic in lumea lui Kundera ,in care acest Dinu Paturica nu-si gaseste locul.
  Cred ca o discutie mai serioasa este propunerea unui algoritm decent de alegere a judecatorilor CCR fara influenta decisiva a factorului politic.
  • Like 14
 • Paul check icon
  Nu exista la ora actuala persoane in viața care sa fi făcut mai mult rau României decât gasca ccr-ista din jurul lu’ dorneanu. Unelte odioase ale mafiei pesediste fie ca sunt procurori comuniști, sau pur și simplu cotarle sub-mediocre gudurate pe sub pulpana unui Iliescu, dragnea sau a unui basescu, nu trebuie sa ii uitam, dar mai ales nu trebuie sa uitam cum au ajuns acolo. Revizuirea constituție și in special a tot ce are de-a face cu modul in care funcționează CCR și sunt numiți judecătorii CCR, este un imperativ al perioadei de după ce vom scapa de sub jugul mafiei alde pesediste.
  • Like 14
 • Nume check icon
  El, si cu ceilalti - sa nu ii uitam si pe ei, si-a facut "datoria" asa cum i s-a cerut de catre PSD pentru privilegiile primite.
  In plus aceasta decizie nu are nici un impact profesional si mai ales financiar. Si nici nu poate fi dat afara. Atunci, de ce trebuie sa aiba probleme de constiinta? Avem prea multe asteptari de etica si integritate de la niste mercenari.
  • Like 9


Îți recomandăm