Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Într-o zi, un celebru fotograf și-a observat fiica pictând. Cu un smartphone a surprins o imagine-poveste

Într-o zi, un celebru fotograf și-a observat fiica pictând. Cu un smartphone a surprins o imagine-poveste

Oamenii devin mai creativi în perioade provocatoare. Nu există un moment mai bun să ieșim din zona de confort și să încercăm ce nu am mai făcut până acum. Oriunde ne-am afla, putem descoperi frumusețea nebănuită a unor detalii, printr-un unghi diferit, prin folosirea unei noi funcții foto sau printr-o perspectivă pe care nu am avut curaj încă să o punem în practică. E nevoie doar de un smartphone echipat cu camere foto performante și de puțină creativitate. Rezultatele obținute se transformă apoi în amintiri numai bune de împărtășit cu prietenii și familia.

Cu unul dintre telefoanele Huawei P40 Series alături și cu câteva aplicații utile pe care le poți descărca din Huawei AppGallery, feed-ul tău de Instagram și wall-ul de Facebook pot concura cu portofoliile celor mai pasionați fotografi din lume. Portrete și selfie-uri impecabile, dar și fotografii cu unghi larg sau macro – Huawei P40 Pro dispune de o funcție pentru fiecare.

Cele mai interesante capabilități foto ale Huawei P40 Pro, dezvăluite de fotograful Kristian Dowling

Kristian Dowling, un celebru fotograf, ambasador internațional al Leica, a împărtășit din experiența lui în ce privește tehnica fotografierii macro. Pentru cei neinițiați, fotografia macro este arta de a face obiecte de dimensiuni foarte mici să pară mari. Rezultatul- o viziune inedită asupra lumii din jurul nostru. Putem astfel observa lucruri, texturi și tipare pe care nu le-am văzut sau nu ne-au atras vreodată atenția.

Celebrul fotograf și-a observat fiica pictând acasă și și-a propus să facă mai multe poze cu smartphone-ul Huawei P40 Pro, dotat cu o cameră foto Leica Ultra Vision și posibilități nelimitate de fotografiere macro. Cât de bine funcționează smartphone-ul într-un astfel de scenariu? Poți afla chiar de la Dowling:

„Huawei P40 Pro are o mulțime de caracteristici care ne permit să facem mai mult decât ne putem imagina cu telefonul. Fotografierea macro cu dispozitive mobile a însemnat în trecut fotografierea cu obiectiv larg și, deși acest lucru poate crea perspective interesante, nu permite privirii să se concentreze pe detalii, deoarece se întâmplă prea multe în fundal din cauza perspectivei mai largi și a unghiului vizual.”, a punctat Kristian Dowling.

Funcțiile de zoom 5x ale Huawei P40 Pro permit oricui să facă fotografii macro la fel ca un profesionist - cu o perspectivă îngustă care atrage atenția asupra detaliilor. „Pentru fotografie, am găsit și un spot de lumină care venea de la o fereastră și am mutat paleta cu acuarele și pensulele într-o poziție favorabilă. În general, caut « buzunare de lumină și umbră », cum ar fi lumina soarelui printr-o fereastră și filtrată de coroana unui copac. A rezultat un contrast frumos și, în acest caz, a dus la îmbunătățirea culorilor acuarelelor și a texturii pensulelor.”, explică celebrul fotograf.


Aplicații din Huawei AppGallery utile pentru pasionații de fotografie și nu numai

Nu numai dotările HUAWEI care continuă tradiția în materie de excelență a imaginii impresionează. Lucrând în strânsă colaborare cu dezvoltatorii globali, compania oferă o gamă largă de aplicații locale și globale pe AppGallery, magazinul oficial preinstalat pe Huawei P40 Series.

În total, AppGallery conține peste 500 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. AppGallery vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.

Unele dintre cele mai folosite aplicații sunt cele de social media - Tik Tok, Snapchat, Facebook, Instagram sau WhatsApp - și aplicațiile de editare foto - Filmora Go, VivaVideo sau InShot.

La acestea se adaugă aplicațiile din domeniul știri și divertisment - Cinemagia, Ziare.com, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, Antena Play, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online – și shopping: Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass.

Cele mai recente aplicații care s-au alăturat Huawei AppGallery sunt Jerry’s Pizza, FoodPanda, MyEnel, Bolt, Regina Maria.

Mai multe detalii găsiți și pe conturile de Social Media dedicate Huawei AppGallery- pagina de Facebook și contul de Instagram

„Instalați și câștigați” - o nouă etapă a campaniei de puncte pentru utilizatorii AppGallery

În această perioadă, utilizatorii AppGallery se pot bucura de nouă etapă a campaniei „Instalați și câștigați”, prin intermediul căreia își pot activa servicii suplimentare în AppGallery, prin intermediul punctelor Huawei, pe care le pot obține prin instalarea unor aplicații prezente în magazinul virtual. Campania se desfășoară până la 1 iulie și este special concepută pentru a oferi o experiență de utilizare interactivă.

Cum pot fi revendicate punctele HUAWEI?

Pentru a intra în posesia punctelor HUAWEI, utilizatorii trebuie să descarce trei dintre aplicațiile care se găsesc în Huawei AppGallery, printre care: My Orange Romania, George Romania, Banca Transilvania, BT Pay, Biziday, Orange TV, eJobs.ro, Sarcina si Bebe, WorldClass, Lajumate.ro, MyAccount Telekom, Antena Play, 24Pay, Cel.ro, Elefant.ro, Jerry’s Pizza, Telekom TV, Power Shade, Learn English sau DYI Fashion. Imediat după instalare, aceștia își pot revendica punctele cu ajutorul contului Huawei ID.

Mai multe detalii despre mecanismul concursului „Instalați și câștigați” pot fi găsite pe platforma dedicată.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult