Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Iohannis, la bilanțul DIICOT: Inițiativele de modificare a legislației penale ar fi avut repercusiuni grave și asupra spețelor aflate în competența DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că recentele inițiative ale Executivului în ceea ce privește modificarea legislației penale ar fi avut drept consecință nu numai scăderea în intensitate a luptei anticorupție, ci și „repercusiuni grave și asupra spețelor aflate în competența DIICOT”.

Prezent la bilanțul DIICOT, președintele a apreciat „promptitudinea cu care instituția a reacționat în mod public, semnalând faptul că adoptarea unor asemenea acte normative ar crește riscul apariției unor condiții favorizante pentru fenomenele infracționale”.

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, avertiza la începutul lunii februarie că ordonanța 13 de modificare a codurilor penale adoptată de Guvernul Grindeanu - abrogată ulterior de Guvern prin ordonanța 14 și care se află în prezent în Parlament - ar putea avea un impact inclusiv în ce privește dosarele de terorism și trafic de droguri. Horodniceanu a spus atunci că vor fi afectate mai multe dosare la DIICOT, decât la celelalte parchete.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult