Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Iohannis, la bilanțul DIICOT: Inițiativele de modificare a legislației penale ar fi avut repercusiuni grave și asupra spețelor aflate în competența DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că recentele inițiative ale Executivului în ceea ce privește modificarea legislației penale ar fi avut drept consecință nu numai scăderea în intensitate a luptei anticorupție, ci și „repercusiuni grave și asupra spețelor aflate în competența DIICOT”.

Prezent la bilanțul DIICOT, președintele a apreciat „promptitudinea cu care instituția a reacționat în mod public, semnalând faptul că adoptarea unor asemenea acte normative ar crește riscul apariției unor condiții favorizante pentru fenomenele infracționale”.

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, avertiza la începutul lunii februarie că ordonanța 13 de modificare a codurilor penale adoptată de Guvernul Grindeanu - abrogată ulterior de Guvern prin ordonanța 14 și care se află în prezent în Parlament - ar putea avea un impact inclusiv în ce privește dosarele de terorism și trafic de droguri. Horodniceanu a spus atunci că vor fi afectate mai multe dosare la DIICOT, decât la celelalte parchete.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult