Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„E șocant!” Șeful DIICOT spune că „ordonanța Dragnea” afectează mare parte din dosarele de terorism și trafic de droguri

Daniel Horodniceanu

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri că ordonanța de modificare a codurilor penale adoptată de Guvernul Grindeanu ar putea avea un impact inclusiv în ce privește dosarele de terorism și trafic de droguri. Horodniceanu spune că vor fi afectate mai multe dosare la DIICOT, decât la celelalte parchete.

„Trebuie să plecăm de la ce s-a modificat în ordonanța de azi noapte, mă refer la denunț și la abuzul în serviciu. Denunțul, care a intrat în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, adică de la ora 1 azi noapte, este de natură să afecteze mai multe dosare la DIICOT decât la toate celelalte parchete, deoarece e o instituție foarte des uzitată de inculpați în special în dosare de trafic de droguri”, a spus Daniel Horodniceanu la Digi24.

„Ce s-a întâmplat azi noapte vine în totală contradicție cu rezultatele obținute de România în ultimii 12 ani. E șocant, derutant, să vezi că statul roman, prin Executiv, modifică radical strategiile de funcționare ale justitiei în următoarea perioadă”, a adăugat Horodniceanu.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu marţi seară privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Prevederea privind termenul de 6 luni până la care pot fi făcute denunţuri privind săvârşirea unor infracţiuni intră în vigoare de la momentul publicării ordonanţei în Monitorul Oficial.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Marius check icon
  Ce nu inteleg oamenii este ca revolutia a inceput deja, si aici vreau sa explic:
  schimbarea de paradigma s-a produs deja, adica toata Europa ne vede cu alti ochi si nu cu ochi buni, de aici inainte ramane sa ducem noi mai departe revolutia.

  Daca negam ca nu a inceput revolutia, atunci vom sfarsi prin a fi paria Europei iar faptul ca oricine in strainatate o sa strige dupa noi "tiganul" o sa fie o mandrie, pentru ca daca o sa ne zica "romanul" atunci o sa fie mult mai rau. Un cetatean simplu din Europa crede, pe buna dreptate, ca Romania e o tara bananiera.

  Revolutia a inceput fratilor!!! There is no way back, only forward! Daca intelegem asta, si vom fi eroi atunci ne vom spala numele de "român" altfel vom sfarși într-o rușine cruntă care nu știu când o sa fie spălată, eu zic că acum e momentul cel mai bun!
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult